Gammalt, nytt och bytt

Nu går den på Svt 2 igen, den danska serien om återvinningsprojekt, Gammalt, nytt och bytt.
 
 
Väldigt blandad kompott, men ändå inspirerande tycker jag.
Här hemma går det sakta men säkert framåt. Idag var jag och köpte en matta till altan.
 
 
 
I år blir det ännu mera blått som synes. Det är "gammalt, nytt och bytt" även här. Flaggspelet är utbytt till ett loppisfynd, som dessutom är en re-make av jeans och spets.
 
 
Ny matta som sagt. Resten är gammalt, men ack så kärt❤ Jag närmar mig ett myggfritt kryp-in. Spetsgardiner är inköpta redan ifjol och ska snart pusslas ihop till något vettigt. Då ni! Då ska här mysas fullt ut, utan myggbett( eller i alla fall färre....)
 
Förhoppningsvis så slipper vi getingarna inne på altanen också. Det är då värt att testas. 
 
 
Jag har läst att bruna papperspåsar funkar. Att getingarna tror att det redan finns ett bo- är upptaget- och drar vidare. Såg sedan att någon virkat ett bo och då var det ju ett enkelt val för mig. Vi håller tummarna!
 

Välkommen sommar

Skön morgon efter ännu en bra natt.
 
 
Dricker kaffe ur min nya fina mugg, som jag fick på (mor)morsdag, med radion på ute på altan. Det blåser massor utanför, men det är rätt varma vindar ändå. 
Presenten från mina barn har jobbat på som attan. Så mycket så att ett blad lossnat.
 
 
Visst är den häftig? Jag blev superglad😀 Tur jag har en man med svets. Vad skulle jag göra utan honom?!
Bladet satt lite löst redan vid leverans, så det behövdes nog inte så mycket för att det skulle lossna. Det blir nog bra efter lite kärlek♥️
 
Igår hade vi lillgumman här en stund på förmiddagen.
 
 
 Det är så härligt att kunna vara ute utan en massa skrymmande kläder. Det blev hockey med mobbo, vattning med vattenkanna och lite annat smått och gott. 
Sedan drog jag till juntan och rensade många års pysselmaterial. Vi kommer att fortsätta " junta" men under andra former och på annan plats. Det visade sig att det var rätt beslut vi hade tagit, eftersom vi där och då fick veta att huset skulle göras om till bostad. Så vi hade ändå inte fått vara kvar i just den lokalen. 
Med andra ord så är det tydligt att jag behöver rensa både här och där.
 
 
Pappas soffa har också gjort sitt nu. Den fick några extra år som blomstersoffa, men nu hade den farit så illa så det var dags att släppa taget. När grabbarna skulle lyfta upp den på släpet, rasade den ihop totalt. Det var hög tid med andra ord.
Efter målning av garagevägg får jag göra fint med andra grejer, som jag säkert redan har i mina gömmor. 
 
Slutordat för idag. Sista hörnet av altan väntar på uppfräschning. Känns som att jag får ta tjuren vid hornen. Ingen återvändo... Får tänka på alla böcker jag ska ligga och läsa där i dagbädden under min sänghimmel(myggnät)😎

Ge plats för nytt

Jag har hunnit med två stadsturer idag. Först på loppispremiären på Nolia och sedan en hjälpande hand med svärmor och lite egna uppdrag som dock inte gick i lås. Tur det finns Internet. Ibland gräver de sina egna gravar, de fysiska butikerna.... Avslutade med en snabbvisit på Lillbo, så jag fick träffa "de tre musketörerna" (syskonbarnbarnen med pappa) De kom tidigare i veckan,  men vi har inte hunnit träffas.
 
Loppisen var riktigt bra. Stor uppslutning bland säljarna. Det krävdes en paus för att ta mig runt. Äntligen hittade jag efterrättsskålarna, som jag har letat i flera år.
 
 
Jag fick sex stycken och ville köpa fler, men de slutade säljas i samma veva, så jag hade gett upp hoppet.
 
Pling- klockan tyckte jag var både snygg och lite rolig, trots att jag varken har butik eller restaurang.  
Man kan väl låtsas😉
Jag lyckades pruta på flera grejer,  så jag känner mig helnöjd. 
 
Däremot så fick denna skylt bli kvar hos sin ägare ( eller hamna hos någon annan)
 
 
Fast lite rolig var den ju tyckte jag, men för dyr i mitt 
tycke och mannen var inte intresserad heller, så då blev det ju ett enkelt beslut.
 
Igår var det riktig sommarvärme och lite till. Då passade vi på att grilla och äta på altan. 
 
 
Bubbel i solen under grillningen var både gott och svalkande. Lite lätt trädgårdsarbete avklarades innan, vilket förstärkte mysfaktorn ytterligare. 
 
Veckan har inneburit rensning på fler än ett plan. Startade med inlämning av grejer på Loppismagasinet.
 
 
Fortsatte med mig själv. För första gången i mitt liv har jag provat på healing. Det fanns en hel del blockeringar att öppna upp och baske mig att det blev lättare att andas. Så spännande!
 
Gårdagens rensning av jordgubbs- och smultronlådan ger också mersmak. Det ser ju mycket roligare ut när man får bort gammal och torr växtlighet. Bort med det gamla ger plats för nytt