Vändningen

 
Nu bryter jag 21 dagars tystnad. I alla fall här på bloggen. Förhoppningsvis så är det någonting på gång nu, som gör att det börjar vända. 
Dagen idag, jag säger bara... Mmmmm! 
Två loppisbesök i Luleå avslutades med en fika utomhus i solen. Och det var så himla mysigt så om jag hade stannat längre hade jag somnat. Så varmt och skönt!
 
 
 
Kom hem till en gubbe som hade kört upp runt eldstaden och till tanken, som står för vårtömningeen snart. Så vi tog oss en kall en, ute i solen och bara njöt. Jag visade upp mina loppisinköp för mannen och fick tummen upp. Jag var själv supernöjd, men det var ju kul att även han gillade dem.
 
 
En för 60, två för 100. Det tycker jag var billigt! En karl kom och frågade vad de kostade och jag trodde nästan han skulle ta en ifrån mig." Men jag håller ju i dem!!!", sa jag och tänkte att ar du riktigt klok, eller? "Nä, jag vill inte köpa. Jag har såna. Jag ville bara veta vad de tog för dem. Köp!!!" Jag hade ju köpt dem ändå, men herregud tänkte jag, det är ju värre än röjardagarna när folk nästan sliter grejer ur händerna på en.(på den tiden jag var på sådana.... vet inte hur det är nu)
En ljusslinga med vita riosor hittade jag också. Ljusslingor funkar både här och där.
 
I går kväll var jag med juntan på seans. Det var jätteintressant. Det kom någon liten tår och mycket skratt. Jag kommer definitivt att gå på fler med denna härliga kvinna, Eva Nyberg tror jag hon hette. Jag fick själv ingen hälsning från andra sidan, men en av mina kompisar fick det..Sååå häftigt!
 
 En mer konkret vändning jag gjort de senaste dagarna är vändningen av ett väggskåp på toaletten. Jag hade köpt knoppar till det tidigare, men kände att jag inte ville sätta dit dem för att jag kommit fram till att jag egentligen ville ha det andra vägen. Tack och lov så var mannen inte nödbedd, så nu är det gjort.
 
 
Lillfias blöjattiraljer är nu mer åtkomliga både för mig och Mamman.
Knopparna köpte jag på Indiska för några veckor sedan.
 
 
Ännu har vi lite småfix kvar innan allt har fått sin plats efter renoveringen, men som vanligt så tar många projekt tid. Idéerna kommer precis i rätt tid ( även om jag önskar att de kom direkt...)
 
Jag har faktiskt gjort klart två tavlor som jag börjat på före jul, men som jag inte fått upp än, också. Långa ledningar alltsom oftast med andra ord. Försöker acceptera att allt har sin tid... Nu ska de upp på väggen också...Då får ni se resultatet ;-)
 
De senaste veckorna har jag hoppat på ett virkprojekt där pengarna går till ett läger på Gotland för barn med Downs syndrom. Jag har hittills levererat fem giraffer. De kostar 250kr/st och allt går oavkortat till insamlingen. Eventuell frakt betalas av köparen. Jag bidrar med garn och arbetet.
 
 
Det här är Dansante Svante och Stina Ballerina som bor ihop i Antnäs numera. Jag har också blivit sponsrad med garnkostnader (100kr) av Stina och Svantes nya familj, så fler giraffer blir det oavsett. Av övriga giraffer har en fått flyga söderut och två stycken har flyttat inom hemkommunen. Om du är intresserad så finns det både giraffer och annat till salu på https://www.facebook.com/groups/1422575561316566/
 
Det känns så bra att kunna hjälpa på ett sätt som jag kan. Jag känner att jag kan göra skillnad för någon, trots att jag inte är rik på pengar. 
 
Inatt ställer vi fram klockan, vilket betyder sommartid.... Den känns låååångt borta än, med all snö vi fortfarande har, men jag vet att den kommer. Och ännu en fantastisk grej väntar ju faktiskt. 1 juni flyttar "lilla familjen" till en trea på markplan här i byn. Kanske före om de/vi har tur. Jag håller tummar och tår! Det kommer bli så bra, så bra.
 
Tjingeling, tingeling!
 
 
 
 
 
 
 

Handbromsen är dragen

Så blev det då min tur att dra på mig en rejäl förkylning. Bättre än magsjuka kan jag tycka.....om man nu skulle få välja vill säga.
Det är dock inte enda anledningen till att jag varit osynlig här på bloggen. Jag har nog helt enkelt behövt återhämta mig från det ena och det andra samtidigt som veckorna swishar förbi i rask takt.
Förra veckan har jag i alla fall inkasserat en av födelsedagspresenterna, som var SPA-besök följt av en lunch. SÅ underbart härligt det var. Att vi sedan var helt själva där, jag och min kompis, gjorde det ju ännu lyxigare. Det gör jag gärna om. Värme gör gott för kroppen!
 
Lillan växer och gör framsteg hela tiden.
 
 
 
Under ett besök på sjukhuset med svärfar, kunde jag inte motstå denna söta draganka.
 
 
Och under bokrean följde det förstås med en bok hem. Det är ju så roligt !!!
 
 
Under de här veckorna har jag också gjort klart min HIPPO.
 
  
 
Det var också både roligt och spännande att se hur den formade sig. Inte så lätt, men nu har jag en mall, om det skulle bli att göra en till.
 
Happy Homes har sålt ut tapetprover, vilket passade mig väldans bra. Jag har klätt om kartonger och sorterat samt märkt upp innehållet, så jag känner mig riktigt nöjd.
 
 
Och fler är på gång...
 
 
Först tog dubbelhäftande tejen slut, och sedan när jag införskaffat mer, så blev jag sjuk och totalt yrkeslös. Det är en pina att känna kliet i fingrarna, och inte orka nåt över huvudtaget.
Så idag hoppar jag dessutom loppisbesök, som annars hade varit trevligt. Jag får nöja mig med förra helgens inköp. Fräscha tygbitar och en pocketbok, som redan har vandrat vidare till ytterligare en läsare. Den var riktigt bra!