Va´Qul´!

Så kul jag har haft idag tillsammans med bästa vännen på Bodens alla loppisar och lite till.Jag tror jag lyckades hitta något kul på varje ställe vi var in på. Jag fick kämpa lite för att handla tillräckligt ibland, eftersom jag inte hade kontanter, och ett ställe inte tillät kortköp under 50kr. När jag precis fått ihop bra grejer ser jag att det är halva priset på det mesta jag ville ha. Med andra ord var jag ändå inte uppe i femtilappen. Skam den som ger sig.... jag fick ihop jättefina saker, som jag verkligen ville ha.
 
 
Detta är hela dagens fynd samlade. Tillbringaren tänker jag använda som vas, tror jag. 
Under dagen har vi både planerat och köpt lite dekorationer till ett kommande gemensamt pyssel. Vi har varsitt mosshjärta, som väntar på att bli "pimpat". Vi närmar oss...
 
Efter tips från en granne besökte vi för första gången garnaffären Va´Qul´- Trollgarnet. Jag hittade några färger jag behövde/ville ha.
 
 
Under de senaste veckorna har jag startat upp nya virkprojekt, som ger mig så himla mycket glädje. Jag vill bara göra fler och fler :-)
 
 
Återstår att se om det är någon fler som gillar dem? Jag gör ju ingenting med dem själv.
 
Jag väntar med spänning på att min orkidée ska slå ut i blom. Det är nog inte så långt borta nu, eller vad tror du? Fler och fler knoppar :-)
 
Och när jag gick ut med hunden var det vitt på backen. Det va´också kul :-)
 
 
 
 
 
 
 

Skilda världar

Det känns så fruktansvärt att det finns så mycket onda krafter ute i världen. Jag fattar inte hur folk tänker!!!
I fredags lagade vi middag tillsammans- jag, mannen och sonen- i vår ännu så länge lugna vrå av världen. Tidigare under dagen hade jag för första gången förberett Crème Brulée till efterrätt. Jag kände mig så stolt och tänkte för mig själv att " idag kör vi franskt". 
 
 
Det blev förresten riktigt gott också. I alla fall så vaknade jag upp på natten och kunde för mitt liv inte somna om. Det slutade med att jag intog soffan och slog på TV:n. Möttes av extrainsatta nyhetssändningar om händelserna i Paris. Det blev inte lättare att somna om. I efterhand har jag insett att allt hände ganska precis när vi åt vår franska lyxefterrätt. Det finns inga ord! Ingen ska behöva utsättas för sådant, vart än vi bor i världen!
 
Igår åkte en vän in akut på sjukhuset. Vi hämtade hit hennes vovve, Pumins "lillasyster". Jag kom plötsligt på att jag hade missat senaste vattningen av orkidéen, som jag fått av henne, Sagt och gjort. Varje gång tänker jag att det skulle vara så kul att få den att blomma. Döm om min förvåning när jag upptäcker att den faktiskt har knoppar!!!
 
 
Jag blev alldeles varm i hjärtat, och tänkte extra mycket på min kompis och oroade mig för vad som väntade. Hon har fått komma hem idag och fått medikamenter mot en infektion, så det kommer att bli bra i sinom tid. 
Hon fyllde dessutom på blomförrådet när hon kom och hämtade hunden.
 
 
Jättefina! Och precis läge att byta ut mannens rosor, som han fick av mig förra helgen dessutom.
 
Ytterligare en födelsedag har firats.
 
 
Idag fyller svärmor 73 år. Av en händelse så "råkade" jag göra ett hjärta av presentsnöret. Att se saker från en annan vinkel kan leda till något nytt. Innehållet visste jag skulle glädja henne, efter förra veckans shoppingtur, då hon såg en mysig kudde till den nya soffan.
Denna veckan gjorde vi om shoppingturen, fast med en annan pensionär- min mamma. Hon blev kvar här ett par nätter, när vi ändå var på detta hållet. Kidnappning kallas det visst med ett annat ord. Som hon sa: Det blev ett långt apoteksbesök ;-) Vi hann med en titt hos dottern också. Och på garnaffären genom att hon åkte ifrån stickningen också.
 
Förra helgen besökte jag för första gången en kompis dotter, som verkligen har många unika inredningsdetaljer. 
 
 
 
Snart är hennes egna tapetseri färdigt dessutom, så många möbelförvandlingar väntar....
 
Samma dag var vi hos syrran och åt palt och uppvaktade henne på hennes födelsedag. Hon fick bl.a ett hjorthuvud, som hon får pyssla på med själv. Hoppas hon får det GJORT! 
Fars Dag på det och tårtbitarna denna månad är några stycken redan. 
 
Jag är tacksam över att jag har många att fira, att jag har min familj och mina vänner, att jag bor där jag bor och kan skärma av mig från världens alla tragedier... än så länge.... 
 
 

Utredd och sedd

Än en gång funderar jag på detta med "meningen". Igår var jag så trött på mig själv och funderade på om man kunde ge sig själv sparken. Anledningen var att jag ringde VC och satt och väntade på att de skulle ringa upp. Jag väntade t om med att gå på toa, fast jag verkligen hade behövt ta vara på tillfället. Efter en timme började jag kolla bättre och upptäcker att jag har haft på ljudlöst och de har ringt 4 gånger. Visserligen en halvtimme efter utsatt tid men ändå! Ringde igen och fick en ny tid att bli uppringd på- 16.40! Insåg att jag inte skulle få hjälp den dagen, så när vi ändå var i stan i ett annat ärende bad jag mannen styra mot akuten. Jag har haft ont i bröstet och börjat få tungt att andas och det kändes som att det bara blev värre och värre. 
 
Jag fick ta EKG omgående och det såg helt normalt ut tack och lov. Efter diverse provtagningar och undersökningar fick vi sedan vänta... och vänta... och vänta... Jag kan meddela att det var 40 plattor i taket, 20 eluttag och 8 lysrör i rummet. På plastförklädeskartongen på väggen stod det Apron, vilket blir "norpa" om man vänder på det. Undrar om det hade nåt med saken att göra... att man norpar ett förkläde från förpackningen??? Ni hör att det var riktigt frustrerande att vänta så in i Nordens länge. Drygt fem timmar senare var det ändå så värt allting. Snacka om att både bli hörd och noggrant undersökt. Fick lugnande besked på en massa fronter och diagnosen "revbensupphakningar", med viss reservation eftersom svaret från lungröntgen dröjde. Men inga värden tydde på något annat. Läkaren trodde t om att nått var av, men det kan jag väl aldrig tro. Jag har ju inte gjort nåt!!! Det jag vet är att jag efter yogan förra fredagen kände att jag inte riktigt lyssnade på min kropp. Gör om gör rätt, säger jag bara! Nån gång ska jag väl lära mig :-)
 
Vad menar jag då var "meningen"? Jo, det känns som att jag kanske inte hade fått samma grundliga hjälp om jag hade haft på ljudet, så egentligen är det kanske dags för mig att sluta slå på mig själv varje gång jag tabbar mig. Kanske allt inte bara har med mig att göra...enbart... Det kanske finns något mer... Det är i alla fall så jag känner många gånger ;-)
 
Nog om detta! Vi har ägnat oss lite extra åt svärisarna de senaste dagarna. En kvällsfika ledde till en shoppingrunda nästa dag. Jag besökte flera affärer som jag inte varit på, på år och dar. Loppisnörd som jag är. Nu drömmer jag om fåtöljer och sängar och annat smått och gott! Lite smått och gott hamnade i korgen, men inte mycket.
 
 
Till min magnettavla hittade jag bakom alla svarta och vita magneter ETT paket med rosa! Klart jag köpte dem!  Någon present och några grejer till julklappsleken hittade vi också, så det känns kul att ha börjat i tid. Vi fick förresten en grej när vi var till svärisarna tidigare i veckan. Att de inte tänkte på att slå in den till julklapp? 
 
 
Kombilotterivinster har en förmåga att hamna hos oss eller någon annan mellan varven. Jag blev jätteglad och inspirerad att testa lite nytt. Kanske det blir efterrätt i helgen :-)
 
Dags att börja tänka på dagens middag istället. Känns som att jag vill ge mig själv något riktigt gott och njuta av att vara här hemma och bara andas och känna tacksamhet för att jag "bara" har ont och lite tungt att andas och kan göra så gott jag kan.