Jordnära aktiviteter

Efter att äntligen ha varit på gravarna och planterat sommarblommor, så kidnappade vi morsan och drog på en liten roadtrip. 
 
 
Vackert väder och vackra utsikter. Här skulle man kunna sitta och meditera långa stunder, eller hur? Det kan i och för sig behövas nåt slags myggmedel just nu för att stunden ska bli lång. Det hade vi inte idag. 
 
Väl hemma så tog vi tag i montering av myggnätsdörren, som vi beställde förra veckan. Många är myggen även här.
 
 
Det blev kanonbra! Tackar en vän för tipset :-) I mitten är det magneter som stänger igen själv när man har passerat. Pumin har testat den ett antal gånger redan och den har funkat varje gång. Halleluja för att kunna ha dörren öppen utan att objudna gäster tränger sig på!
 
När vi var och köpte plantor till gravarna passade jag på att komplettera mina tidigare ganska blygsamma inköp. Det kalla osomriga vädret har inte direkt inspirerat till trädgårdsfix. Det positiva i kråksången är att jag nu kunnat köpa resten på rea. Så ikväll har jag njutit som bara den av att plantera några krukor och min stol, som jag nästan hade bestämt mig för att prioritera bort i sommar. Jag är så glad att jag gjorde det. Den pryder sin plats vid bastukammaren och hör liksom dit. Jag blir glad av den :-) 
Mamma var med på ett hörn, mest som sällskap denna gången, vilket är ett bidrag så viktigt som något. 
 
Hon har dessutom dukat upp med fotbollssnacks ikväll, så vi fortsätter att njuta här och nu.                             
 
Rökt jokkmokkskorv, brieost, crostini..... 
 
Ute i fågelboet växer ungarna. 
 
 
Spännande värre att följa utvecklingen. Kanske bäst att hålla sig hemma, så jag får vara med när de flyttar hemifrån...
 
 
 
 
 
 

En riktig sommardag

Malvafröna som jag fick av grannen igår har fått komma i jorden idag. I samma låda har sallad och annat redan börjat gro lite smått. Yippie! Jag älskar att se det växa.
Gräsmattan har varit hos frissan, men frissan fick lite andra uppdrag också, så en del av kalufsen fick bli kvar till en annan dag. Det blev ett och annat steg i alla fall. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg att ta på mig stegräknaren för skojs skull.
Jag tror faktiskt att idag har varit den varmaste sommardagen hittills. Mellan gräsklippning och polleneliminering på altan så har jag haft anledning att träna på fotografering. Jag upptäckte nämligen att det numera ligger fyra fågelungar i stället för ägg i fågelboet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket fascinerande sysselsättning! 
 
Eftermiddagen och kvällen fortsatte med andra supertrevliga aktiviteter. Ungdomarna kom med både mat och Motalafrämmande. Jag blev så glad över att få träffa dotterns kompis och pojkvän jag också. En riktig överraskning. Grillade, åt gott och spelade sedan spel på altanen resten av kvällen. Så himla kul! Hoppas att det inte dröjer två år till nästa gång. Mycket skratt blev det förstås, men även lite djupare samtal om livet och döden. En förhoppning är att få upp hennes föräldrar hit på semester också nån gång. 
 
 
Tacksamhet är bara förnamnet, för vad jag känner för denna somriga dag, med allt vad den innehållit.
Njuter fortfarande och sparar de positiva känslorna i amygdala, för att kunna plockas fram vid tillfällen då det känns motigt på ett eller annat sätt. 
 
Det är med andra ord inte bara fåglarna som kvittrat idag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Myspys

Helt slut fast jag bara myst och umgåtts hela dagen! Började med att fara på loppis med kompisen till Gammelstan. Inga fynd, men tog en lunchmacka på mysiga, gamla fiket vid kyrkan efteråt, så mysfaktorn var hög ändå. Vädret blev dessutom bara bättre och bättre, så när vi kom "hem" satt vi ute på altanen och bara njöt av sol och värme. Mannen och Pumin slöt också upp senare.
 
 
Stundtals hade hon ro att ligga i skuggan.
 
Efter lite fix hemma kom jag på att det var kvällsloppis i stan, så jag gick över och frågade grannen om hon var sugen att haka på. Det var hon!
Mysigt strosande i Badhusparken, utan några fynd, följdes av ytterligare en loppis på Malmgatan. På väg dit passerade vi Pensionatet,   ett sommarfik som jag aldrig besökt tidigare. Nyfikna gick vi in och kollade. Wow! Så mysigt!
 
 
Så klart det blev en fika. Ett fik precis i min smak. Påtåren tog vi med ut i trädgården.
 
 
Hit ska jag gå fler gånger! Mysigt både inne och ute :-)
 
Soffan här hemma är nu min bästa vän. Tänk så fantastiskt att få vara omgiven av goda vänner från morgon till kväll ;-)
Tack alla tre <3 (inklusive soffan)