Sommar, sommar, sommar....!

Det tar sig! Vi har haft en jättefin helg. Det är visserligen mest solen som värmer, men hallå- vi har sol! Och vi har kunnat äta ute.
 
Igår kväll hade vi besök av goda vänner. Vi damer drog först på kvällsloppis i Badhusparken. Jättemysigt med kvällsloppis tycker jag! Shoppade en korg för en tjuga och var tvungen att ta innehållet på köpet.
 
 
Vill minnas att jag sålt likadana muggar en gång i tiden, men gumman var ny för mig :-) Den kanske är värdefull tänker jag. Vem vet...jag kanske gjorde ett kap ;-) Hon verkar ju sitta inne med en del pengar, så rädd som hon är om väskan. 
Jaja, korgen tyckte jag om i alla fall!
 
Efteråt blev det middag på altanen. Grillat såklart en så härlig kväll som denna. Och inte kunde de komma tomhänta heller!
 
 
En supermysig ljuslykta fick vi, som blir jättespännande att se tänd så småningom.
Och dessutom egenvirkade pannlappar, modell GROVA :-)
 
 
Mycket mysiga!
 
Idag har vi varit och strosat på kyrkmarknaden. Luktat på alla olika marknadsdofter....kryddor, munkar, korvar, bröd och trängts med en massa andra människor. Vi avslutade med en fika på svärisarnas balkong alldeles vid marknadsområdet. Jag hade inget behov av eller lust att shoppa. Sparar mig till kommande loppisar. Det är så mycket roligare tycker jag. Och så letar jag skrivbord. Ett skåp har jag redan köpt. Nu ska jag bara slipa och måla det innan det får flytta in i pysselrummet. Gud, vad jag längtar efter att få göra iordning! Och vad mycket förvaring som frigörs på andra ställen i huset! Det kommer att bli storrensning både här och där allt eftersom. 
 
Bara jag slutar ranta så kanske det börjar hända nåt :-)
 
 

Midsommar

 
Ja, nu har vi firat midsommar, utan sommarvärme dock. Roligt att ha främmande av en Pite-debutant :-) Hoppas han gör en repris nästa sommar tillsammans med resten av familjen.
 
Det blev en lugn middag med svärisar, mannens faster och "farbror" och kusin förstås och hela vår familj. Dottern ställde upp och gjorde efterrätt.
 
 
Det var gott kan jag intyga. Och vackert!
 
Vädret har som sagt varit kylslaget, men i söndags blev det en riktigt härlig sommardag och jag fick lite gjort ute. Stolen fick ny "dyna" och altanfönstrena fick gardiner.
 
 
En annan vacker dag kanske det blir klart under stolen också. Rom byggdes ju inte på en dag, men ibland önskar jag att det skulle gå lite lättare och fortare.
 
Men det finns mycket annat trevligt, mindre krävande, att ägna sig åt också. Bilbingopremiär igår kväll, utebubbelbad på Lillbo en annan kväll och idag storfrämmande av en liten goding. 
 
 
Hans lena kind mot min kan jag fortfarande känna när jag blundar. Nu fick jag se honom vända från rygg till mage också. Och så pinkade han på pläden och det gjorde INGENTING. Den är ren nu :-) Gulligaste och goaste grabben ♥
 
Vi har firat farfar som blev 75 år idag och jag har varit med mamma och planterat på pappas grav. Kilade in på nya loppisen när vi ändå var så nära. Nu går jag och funderar på ett skåp till pysselrummet. Jag har mätt och det verkar funka. Synd att det inte är öppet förrän på torsdag :-( En söt liten vas blev enda köpet idag. Alltid något!
 
Böckerna har kommit. En salig blandning av lite av varje tror jag bestämt att det blev. 
 
 
Jag kan själv undra varför jag behöver en nyckel till ett kreativt liv :-) Känner mig kreativ som bara den :-) Men vem vet- det kanske kan bli ännu bättre. Ett plastat bokmärke följde med på köpet också. En sån liten grej gör mig glad. Ibland behövs det inte mycket. 
Fast allra gladast hade jag blivit om jag hade vunnit budgivningen på ett gammalt skrivbord. Jag hade ju för tusan redan " flyttat in" det i rummet. Nåväl, vad är väl ett gammalt skrivbord.....
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgens fynd

 
Glaskupa som passade precis till ett av mina fat.
 
 
Ett överkast till gästrummet. 
 
 
En trärulle, modell stor för 15kr.
 
 
En gammal kaffeburk, som blir bra att förvara nåt i i pysselrummet.
 
Supernöjd med alla grejerna! Och hela den dagen dessutom. En riktig "mys-pys-dag"!
 
Igår kom Mannens kusin. Med sig hade han lite smått och gott. Hans äkta hälft hade bakat kakor åt oss.
 
 
Mums! Här bakas det inte ofta kan jag säga. Vi hade köpt en burk kakor, men de lär ju bli kvar ett tag nu när det kom lyxkakor. Tack så mycket ♥
Och så fick vi en ljuslykta från Kosta Boda dessutom. Jättefin!
 
Så idag har vi varit och gått på Havsbadet för första gången på flera år. Det var väldans tomt på stranden kan jag säga. Förstår inte var sommaren har gått och gömt sig... Jag vill ha sol!!!