Semester

Hallå! Jag gör ett snabbt inlägg för att visa att jag lever. Förutom teknikförändringarna så har jag också varit iväg på en liten bilsemester och sedan jag kom hem har det varit två fullspäckade dagar. Idag tänker jag andas lite och fara och träffa min väninna, som jag inte träffat på flera veckor känns det som.
Semestern tillbringade vi i Norberg, Västerås och Mora och de trakterna. Gjorde nostalgibesök där mannen vuxit upp, shoppade på pysselbutiker som inte finns hemma, träffade släkt och vänner. Bodde i stuga- inte smart, på vandrarhem- supermysigt, på hotell- lugnt och skönt och sista natten i lägenhet på soffa och juniormadrass på golvet- allt annat än underbart. Men hem kom vi till slut och firade detta med att öppna Cavan vi haft på kylning sedan länge.
 
 
 
 En klädställning till varje person :-)
 
I Mora hälsade vi på en utflyttad "Piijtbo", som numera kan prata dalmål med den äran. I alla fall lurar hon då mig. Vi fick träffa hela familjen plus deras inneboende, som passade på att flytta ut medan vi var där.
 
 
En efter en flög blåmesarna ut ur boet. De första någorlunda snabbt, medan övriga behövde en massa pepp av mamma och pappa innan de vågade prova om vingarna bar. Så häftigt att vi fick vara med på utflyttningsfesten ;-)
 
Gårdagens studentfirande med systerdotter får vi ta i ett senare inlägg. Nu har jag redan skrivit mer än jag tänkte.... som vanligt då.... så nu får jag lägga på en rem.
 
Ha en bra lördag ;-)
 
 
 

Nytt och omständigt

 Ny dator och nytt Windows gör att jag har svårt att komma till skott med uppdateringar här på bloggen. Det är jobbigt när det inte är som det alltid har varit. Jag behöver sätta mig i lugn och ro och sätta mig in i allt, men det finns så mycket annat just nu som jag vill lägga kraft och energi på. Som t.ex plantering av blommor, loppisbesök, och bäbisförberedelser. Jag kom så långt att jag fick över foton till datorn, men sedan tog tid och lust slut... den dan ;-) Nu verkar ju vädret inte bli det bästa de närmsta dagarna, så kanske det kan bli tid för lite teknikövningar också.
Jag tycker ju att det är superkul med både telefoner, datorer, symaskiner och bilar..... så länge de fungerar och jag vet hur jag ska göra med dem. Idag känns det som att man ska vara ingenjör för att förstå alla tekniska apparater. Inte underligt att man lätt kan hamna i stress och känna sig otillräcklig emellanåt. Teknik kan både underlätta och försvåra tillvaron. Det är bara ack, så omständigt att lära sig allt nytt. Nåväl.... en gör så gott en kan och det man inte förstår får man lämna helt enkelt.... tills någon yngre eller mer teknisk kan hjälpa en.
Ha tålamod! Jag gör mitt bästa;-)