Håll ut!

Det har som sagt varit och är en annorlunda sommar. En händelserik och bra sommar på många sätt. Till och med solen och värmen har visat sig. Snart väntar ännu mer festligheter. På lördag hoppas jag därför att vädret är med oss, så min trädgårdsfest inte innebär att vi behöver sitta instängda i ett tält hela kvällen. I alla fall så är detta också en av anledningarna till att jag inte är lika aktiv här på bloggen i sommar. Lite extra fix blir det att förbereda fest för drygt 40 personer, men kul är det! Det är ju så jag vill fira min födelsedag. Med familj och vänner och hittills verkar ju allt gå enligt planerna. Jag är så glad att så många både vill och kan komma ( fast de får betala för sig ;-) ) Det är en present som heter duga♥ 
Så håll ut..... jag kommer vara mer aktiv med inlägg efter detta event. 
 

Liv

Jag lever♥ Mer än någonsin :-D Som de flesta redan vet så blev jag mormor den 4 juli kl.19.20 till den finaste tjejen i hela världen. Förstås ;-) Tårarna börjar rinna när jag skriver, trots att det snart gått två veckor. Allt gick hur bra som helst och mamman mår bättre än på länge. Jag är så glad för det.
Senast idag har vi varit och gosat med lillhjärtat - Agnes♥
 
 
Gissa om det var svårt att lämna ifrån sig henne och fara hem!!!
 
I samma veva som hon föddes, så hade vi superhärligt främmande, som bodde i egen husvagn på vår gård några dagar. Föräldrar till dotterns kompis, som hon lärde känna via nätet för ett antal år sedan. Så det kan bli! Vi konstaterade att utan våra döttrar , så skulle vi aldrig ha träffats. Livet hade då varit väldigt mycket fattigare kan jag säga. Herregud, vad vi har skrattat ;-) Häromdagen var vi och fikade hos dem på campingen i Byske där de bor nu. Då fick de också träffa Agnes.
En dag, medan Vadstenaborna ännu var kvar, kom en gammal (;-D) högskolekompis och hälsade på tillsammans med sin sambo. Också hur trevligt som helst! Nu kanske de hittar hit fler gånger;-) Och vi har mer tid än en fika att umgås. Kort, men naggande gott, är också gott, för den delen.
 
Jag går ännu i väntans tider, men nu handlar det om trädgårdens blomning.
 
 
För första gången har pionen en knopp. Halleluja! Jag hade gett upp för länge sedan.
 
 
Blomstersoffan är fortfarande väldigt grön, men oj, vad många knoppar som snart kommer att slå ut och sätta färg på  min tillvaro. Tror det kanske blev lite väl mycket frön.... men å andra sidan syns inget ogräs heller. De får nog helt enkelt inte plats ;-)
 
Idag var vi och fikade hos grannar, som börjar sin semester nu, så där fick jag se en utslagen pion och lite annat kul.
 
 
För första gången sedan vi flyttade hit har jag fångat båten Stora Björn på vattnet. Och då såg den inte lika stor ut, som den gör när den står på land nere vid udden. Men det var häftigt att få se den i sitt rätta element.
Nu vet jag inte varför det inte går att ladda upp fler bilder igen. Dags att lägga av kanske... Usch, vad irriterande när jag väl kommit mig för att sitta vid datorn!!!
 
Idag har vi i alla fall firat vår förlovningsdag, genom att äta en räk/laxmacka på Västra Kajen. Gott, mysigt och avkopplande! Om sanningen ska fram, höll vi på glömma den, mitt i allt annat som händer runtomkring. Men det slutade ju bra till slut i alla fall.
Nu längtar jag tills lilleman & comany också får semester.Det känns lite som att sommaren inte riktigt har börjat förrän alla är här.
 
PS. Jag vill också skicka en grattiskram upp till "himlen". Hoppas att du fått äta tårta eller nåt annat gott ;-) ♥
 
 
 
 
 
 

Spontan bloggsemester

  Herregud, vad är det som händer? Dagarna går i ett, i iett.... Många gånger utan att det händer något speciellt heller. Jag behöver ju i och för sig inte så mycket för att jag ska känna av det, men ändå!!!
Nu har jag i alla fall fört över bilder från både kamera och mobil, vilket ju är en början. Här kommer några bilder från studentfirandet till att börja med.
 
  
  
 
Jag hade virkat en sax, förstås, att hänga runt halsen.
 
 
Och tillsammans med dottern pysslade vi ihop en korg med lite smått och gott.
 
 
Som de flesta andra har vi firat midsommar. I år hos syrran. "Same procedure as every year" med lekar och priser, mat och dryck.
 
 
  Lilleman provade blåsrör på eget sätt ;-)
  
Kusinerna hade hunnit göra kransar innan vi kom, så Pumin och Bäbis fick låna.
 
Djurlivet på Granis har blomstrat senaste tiden. En av stuggrannarna gick på en björn förra veckan och i skogen bakom vårt hus har hästar hjälpt till att ta bort efter stormen som var för några veckor sedan.
 
 
 
Så hög mysfaktor på det :-)
 
För ovanlighets skull så har vi också varit på konsert. I torsdags spelade Bo Kaspers Orkester på Borggården. Också det hög mysfaktor!
 
 
På slutet av kvällen hade vi fönsterplats inifrån restaurangen. Riktigt bra platser! Innan det hade vi "picnick" i gräset. Pitesnacks och öl ;-) Man ska inte "bängla".... Trevliga möten med människor, härligt gung och supertrevlig inramning/miljö. Det var helt enkelt min melodi :-)
 
Det har förstås blivit något loppisbesök mellan varven också. Ett tillsammans med karlarna dessutom. Vi utforskar Västerbottens loppisutbud med dem varje år har vi insett. I år avslutade vi med räkmacka på Västra Kajen här hemma.
Nu tycker datorn att jag ska ge mig tydligen, för nu vill den inte ladda ner fler bilder. Och regnet öser ner, så något kvällsloppisbesök i Badhusparken blir det nog inte. Jag ska visst fortsätta att göra ingenting idag, förutom bloggandet då. Ibland är det det som behövs. Att göra ingenting. Fast det inte alltid är så roligt.....
Ska kravla mig till duschen till att börja med. Vore ju att utmana ödet att vänta tills någon dyker upp och kommer på mig att fortfarande sitta i morgonrock :-D Så roligt vill vi inte ha!!!!