Allhelgona

Tänt en hel del ljus idag! Varit gravarna runt med mamma. När vi kom hem tände jag lyktor utomhus både här och där och under tiden skötte mannen ljuständningen inomhus. Och brasa förstås!
 
Det kändes extra roligt att fortsätta göra mysigt ute, eftersom jag idag äntligen tog mig för att gå iväg och samla både enris, tallris och lite granris. Häromkvällen var jag, och en hel del andra, och hämtade ljung gratis på en växtgård som skulle stänga för säsongen. Det gav motivation att pynta lite mer än jag gjort tidigare. I flera år har jag haft en tanke om att sätta enris i hinkar vid entrén, och binda ihop till en konform, men aldrig kommit till skott. Nu är jag en bit på väg...
 
 
En riktigt härlig dag har det varit. med prommis, rissamling och mys.
 
 
 
 
 
Och näää, jag har fortfarande inte börjat städa! I onsdags valde jag att åka till en kompis i stället. Surr och pyssel kändes viktigare :-) Igår tog jag sovmorgon- en rejäl sådan- och en prommis och så var det dags för middag :-) I princip :-) Tur jag har en man som dammsugar nu och då ♥ 
 
Nu ska vi gå busa hos grannarna :-)
 

(H)julafton :-)

Ja, herregud vad dagen kan bli händelserik när man låter bli att städa! I stället for jag och hämtade en spinnrock som jag budat hem för 50kr. Allt gick bra tills jag skulle få in den i bilen. Ännu en gång så var öppningarna för små. Den här gången gick det inte att "packa upp", så jag valde att helt enkelt bryta och trampa sönder delar av den och skam den som ger sig... det gick! Till saken hör att jag bara var ute efter hjulet från början :-)
 
 
Sen att mannen bara skruvade lös en träskruv och tog lös det, när jag kom är en helt annan historia. Undrar om det var någon som såg mig? Jag bjuder på det då! Bara ingen filmade så....
 
Eftersom det var tisdag så slank jag in på PMU i samma veva. En gullig julduk hade jag råd med - 5 kr!!!
 
 
Alltid kul med nånting "nytt" till jul. 
 
Sista anhalten var garnaffären här på byn. Jag skulle ha ett nystan lussekattsgarn och kom ut med en PROPPFULL påse! Det kallar jag rea. Fyll en påse för 200kr.
 
 
Det blev lite av varje. Passade på att även köpa annat än bakelse-och barnvagnsgarn också, även om det mesta valdes med tanke på det.
 
 
Det mjuka "ulliga" LOVE-garnet har jag varit sugen på länge, så jag rensade i princip den rea-korgen. Det var som att vara i godisaffären :-) 
 
Nu njuter jag av mitt eget sällskap. Herrarna i huset åkte med hockeybussen till Luleå för att se matchen på plats. Jag tänker inte göra många knop. Jag har dragits med huvudvärk igen idag och bihålorna har ömmat rejält, så inte undra på att tålamodet tröt vid spinnrockshämtningen :-) Men efter gårdagens många påminnelser - bl. a Cancergalan- om att livet kan vara och är så oerhört kämpigt för så många människor, så tänker jag inte hänga läpp för det. Kan nog vara så att det hängde ihop lite också, för jag blev så berörd av alla livsöden och människor, så en och annan tår trillade på min kind under kvällen. Och precis som många andra så tänkte jag speciellt mycket på de som jag känner som drabbats, på ett eller annat sätt ♥
 
Var rädda om varandra och er själva allihopa!
 
 
        (lånat bild från Positiva linjen)
 
Gör ett försök att skicka lite "Hopp" till alla som behöver- av en eller annan anledning,
Kramar om ♥

Back on track

... eller i alla fall piggare och med mer ork. Lusten till loppis kom tillbaka lagom till Arcusloppisen. Vilken tur! För det är ju dessutom mer än bara en dag på loppis. Som vanligt så hade vi supertrevligt och skratten haglade tätt när vi träffades utanför både före, under lunchen i bilen och efter. För inne har vi nog med att hålla reda på oss själva.
 
 
Och här kommer några av inköpen...
 
 
Några krukor blev det också, så nu blir det till att göra sig av med några andra.
 
 
 
Det blev en liten rockad och det inspirerar till ännu mera hemmafix. 
 
Vi avslutade dagens utflykt med shopping till juntan på IcaMaxi, där de har en hel del roligt för pysseltokar. Julhörnan var nu klar, så det fanns mycket fina band, spetsar, papper mm att välja mellan. Tjoho!!!
 
Kvällen tillbringade vi hastigt och lustigt hos hockeyvännerna. Pizza i pausen fick det bli, eftersom det var tidig match och vi inte riktigt var med i matchen förrän en halvtimme innan matchstart. Tur att det bara tar en kvart och köra, så vi hann :-) Mysigt var det, men vi tog tidig kväll ändå, med tanke på att dagen hade tagit på krafterna.
 
Även idag blev det några loppisfynd. Reprisen hade öppet när det var Patronsöndag, så tillsammans med mamma gjorde vi en liten söndagsrunda. Böcker för kommande vikningar, ett par lite nötta zinklyktor att ha på altan och en julstjärna med pärlor och belysning blev summan av kardemumman. Och så passade vi på att bjuda mamma på fika på Hanséns- och oss själv också förstås :-) Vi var inte de enda som lockades av patronpriserna, men lyckades få ett bord i alla fall. Och det var gott och billigt :-)
 
Den som väntar på nåt gott.... idag blev fredagens tänkta middag äntligen av. I fredags gjorde vi lätt för oss och åt rester och igår åkte vi ju bort. Det är skönt att det går att ändra planerna eftersom. 
 
Rundar av med en tjuvtitt på det jag satt igång under dagen. Nu lockar det igen att prova några nya idéer. 
 
 
 Vad månde detta bliva, tror ni?