Gjort, hjort och ogjort

Uppe med tuppen eftersom rörmokaren drog igång redan kl.7. Tack och lov så somnade jag tidigt. Jag längtar så mycket tills toa/dusch/tvättstuga är helt klart. Då får vi även tillbaka matrum och pysselrum, som är överbelamrade med diverse toainventarier. En sak är då säker... toan är då storstädad till jul. Inte för att jag brukar ägna mig åt storstädning just till jul. Här är det mestadels punktinsatser under hela året som gäller. Ibland är det lite väl långt mellan punkterna.
Det börjar dock klia i julpyntarfingrarna. Jag älskar ju adventstiden.
 
Så här såg det ut före rörmokaren:
 
 
Igår firade vi min mamma på hennes födelsedag. Vi lyxade med en låååång, varm dusch, hämtmat, tårta och fika. 
Mitt nya mobilfodral...
 
 
... känns tryggt, med tanke på mina fumliga fingrar. Den här gången klarade jag mig från att tappa telefonen innan jag hann få hem det. Synd bara att skalet jag beställde samtidigt inte passade. 
 
Black Friday känns inte det minsta svart😉 känns som att jag precis kommer ut ur tunneln fylld av hopp och tacksamhet och lust att börja få ordning och reda, pyssla ihop lite klappar och snart ta en bastu med dusch. Det ni vänner, är livet i ett nötskal, vare sig det är jul eller inte😄
 

Ny teknik

Jag har inte kunnat lägga upp bilder via telefon här på ett tag, så nu kör jag en test.  Förra helgen var vi på julmarknad. Då var det vitt på backen och kallt.
 
 
Riktigt mysigt vid en gammal kvarn. 
 
 
Lillgumman var med, fast missade den gitarrspelande tomten.
 
 
 
 
De hade piffat fint runtomkring. Det var gott med varm cappuchino hos vännen efteråt kan jag säga. Vinterskorna var fortfarande på eftersök, så fossingarna var frusna. Nu är dock skorna återfunna äntligen. Började nästan tro att de hade farit i någon rensningsiver av misstag.  Glad att jag klarade mig från ytterligare extra utgifter. Hä räck nu!!!

Ooops!

Många dagar sedan sist. November månad är för det första vår kalas-månad. På torsdag uppvaktar vi den sista i raden "födelsedagsbarn". Lägg till att jag flyttade från Granis under drygt en vecka, och hjälpte/var sällskap hos mina flickor när pappan var på kurs och att det pågår badrumsrenovering i huset, så har ni förklaringen till att jag varit osynlig här.
Jag har uppskattat att få vara så nära lillhjärtat. Vara där när hon vaknar, när hon somnar för natten.... Se serier med dottern, bli bjuden på kladdkaka på kladdkakans dag (det finns mycket att fira ;-) ) osv. En annan bonus var att det var nära till dusch och jag slapp spola med hink efter toabesöket. Win-Win :-)
Nu har jag i alla fall bott hemma sedan i måndags, vilket mannen är överlycklig över. Kul att få känna sig saknad ibland... Mattläggaren har varit och lagt matta, så det går ju faktiskt framåt. Sakta men säkert! 
Idag insåg jag att min mobil hade lagt av helt. Den har uppträtt lite opålitligt senaste dagarna och laddat dåligt eller ingenting alls. Dess tid var kommen, så det fick bli en ny helt enkelt. Idag är det ju som nödvändigt med en telefon, till både det ena och det andra. Tack och lov så gick det att föra över rubbet från den gamla trots att själva telefonen var stendöd. Större minne och bättre kamera. Herregud, vilken lyx för en som annars inte har några höga krav på en mobil. 
Nu tar jag helg i slasket! Vi som hade så fint med snö och halkfritt, har nu glashala vägar ut till oss igen. Usch och fy! Jag har hellre riktig vinter!!!