Utmaningar

Garnerna har kommit, vilket motiverade till lite städning i garnlådorna.
 
 
Det slutade med att hela den sänglådan nu är fylld med i princip orörda nystan. Vilken skatt! Ändå har jag inte de färgerna jag behöver för nästa projekt ;-) Men sedan får det nog bli köpstopp på garner... ett tag i alla fall.
 
Lantgårdssamlingen är nu redo för flytt. Kossor och får har redan flyttat. Lilltjejens pappa har vad jag förstår lantgård och en sån traktor, så hennes gudmor gav mig denna utmaning. 
 
 
I veckan drog jag igång en annan slags utmaning. Tänkte att jag skulle börja göra en soppa varje vecka. Gillar soppor, men gör det nästan aldrig ändå. Jag pratade med en kompis om att det nog berodde på att det bara var vi i våra familjer som ville ha soppa, och då är det lätt att det inte blir. Tänk vad inspirerad man kan bli bara av att prata med vänner. Jag insåg att om jag gör en soppa, så har jag ju lunch till flera dagar. Sagt och gjort! Först ut blev en röd linssoppa.
 
 
Den blev inte så tokig. Jag toppade med röd paprika och timjan för att få lite mer färg på den, eftersom soppan blev gul. Det här receptet använde jag mig av: http://saltpeppar.se/sandras-roda-linssoppa/
Och nu upptäcker jag att jag glömde en ingrediens!!! Krossade tomater skulle det ju också vara i. Varför blir jag inte förvånad.... Det händer gång på gång! Nästa gång får det bli med tomater. Jag tror det kommer att göra skillnad, även om den var god som den blev också.
 
Under en shoppingrunda med mamma i veckan träffade jag en f.d arbetskollega som välkomnade mig till sandwich-livet. Ett nytt uttryck för mig. Det sätter ord på tillvaron mellan sina egna föräldrar och barnbarnen. Nu har ju inte mitt barnbarn kommit än, men jag kan nog föreställa mig att jag förstår vad hon menar. Jag hoppas att jag kommer att räcka till där det behövs och även njuta av det nya livet.... som sandwich ;-)  Just nu kan jag då bokstavligt talat identifiera mig med ordet. Jag känner mig som en rejäl Dagobert-macka. Vi håller på att försöka lätta på dörren till idet vi byggt upp den senaste tiden och gå mot ljusare tider. Tack och lov så skrämde jag mig själv lite väl mycket, när jag skulle ut på prommis för någon dag sedan. Jag var så säker på att det var det var mina täckbyxor och tänkte att de blivit på tok för snäva. Först någon dag senare gjorde mannen mig uppmärksam på att "mina" var i garaget. Så de jag hade pressat mig in i var en storlek mindre. Pjuu! 
 
I stan pågår SM-veckan för fullt. Många vanliga och ovanliga sporter visas upp och sänds till viss del på TV. 
Vill du utmana dig själv och försöka dig på att ta ett SM-guld, så finns möjligheten att delta i kälkåkning på Vallsberget. Jag avstår i år. Det gäller att inte gå ut för hårt. Lagom är bäst!
 
 
 
 
 
 

Form av förvaring

Måndag igen! Gillar att starta veckan med pysselträff. Jag fortsatte trästicksbyggandet. Denna gången började jag tillverka en bokgömma av en gammal bok. Böcker i olika storlekar och tjocklekar går att fynda på återvinningsmarknader för en femma. Och man behöver inte läsa böckerna först! De är redan lästa av någon och kan få nytt liv, med nya användningsområden.
 
 
 
Nästa steg blir klä locket samt förankra det med lådan. Efter lite brainstorming har jag snappat upp en idé som jag ska testa. Sedan kommer förstås målning och ny "design" på pärmarna. Äntligen! Så länge som jag har tänkt att jag ska testa detta. Däremot så känns det i armar, händer och fingrar att jag sågat. Det lär inte bli någon möbelsnickare av mig i alla fall! En stund i horisontelläge efter middagen kan jag lova att det blev.
En av tjejerna hade uppmärksammat att jag börjat använda Kinderägg-askar och kom med tre stycken. Så gulligt!
 
 
Då slipper jag ju både köpa och äta själv :-)
 
I helgen har vi varit och ätit tacos hos "dotra". Gott och mysigt! Jag blev kvar hela kvällen, medan mannen och sonen for på hockey. För oss var det handboll som gällde. 
Både lördag och söndag har vi badat bastu. Det är så himla skönt att få bli varm ända in i benmärgen.
 
 
 
En liten shoppingrunda gjorde vi i söndags också. JULA har lite av varje. Jag har tidigare köpt ett par mjukis/träningsbyxor där, som jag älskar. Billiga redan då (99kr) och nu var de ytterligare 30kr billigare. Såklart att jag köpte! Vi köpte även en ny sockerkaksform, som jag hoppas ska funka lika bra som min gamla tårtbottensform.
 
 
Det kan vara bra med två, så länge den gamla hänger med. Snart är det födelsedag igen. Svärsonen/ dottern har beställt två bottnar av mig till sitt kalas. Så då får formen visa vad den går för, om jag nu inte får för mig att slänga ihop nåt annat innan.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalasvecka...

... och kall-as-veckor! Förra veckan var det både kallt och kalas.
 
I fredags firade vi dotterns födelsedag :-)
 
 
 
Som vanligt så hade hon bakat en massa vackra godsaker. Min absoluta favorit var denna:
 
  En moussetårta med citron och vit choklad. Magisk :-)
 
 De här läckra morotskakemuffinsen stod jag över, men jag
ångrade redan samma kväll att jag inte tog hem en i fickan. 
 
Det andra födelsedagsbarnet fick paket på posten, eftersom de bor så långt ifrån. Oj, vad roligt jag har haft med virknålen! Jag var tvungen bestämma till slut att "enough is enough".
 
 
 
 
Några dagar blev det lite färre minusgrader, en dag endast 4 minus, för att sedan återgå till kring 20-25. Inte kul! Imåndags tog jag mig för att åka på junta, tack vare att vi har tillgång till motorvärmare, och det är jag så glad för. Det har blivit väldigt många hemmadagar.
Förutom att surra en hel del ( jag märkte själv att jag babblade på en massa ;-) ) så kom jag mig för att prova göra en låda av trästickor. Japansågen, som jag fick av mannen i julklapp, funkade kanon. Det var superkul!
 
 
Idag var vi och köpte mer ved, så att vi kan hålla värmen i kylan. Det var smidigt som tusan. De var paketerade i 60-liters säckar och en sådan rymdes perfekt i vedkistan. 10 säckar fick plats i bilen och vi slapp både skotta fram och tina upp släpet och stapla ved i kylan. Tanken var att vi skulle köpa mer än vad vi gjorde i höstas, men av olika anledningar så blev det bara de två kubik, som rymdes på släpet. Vilan efter staplandet blev för lång kan vi konstatera. Men nu brinner det "gött" i kaminen igen.
Vi passade också på att utnyttja efter-ju-rabatten på Rusta(handla för 500kr- få 100kr i rabatt), genom att bunkra upp med förnödenheter som toapapper, hushållspapper, värmeljus, schampo, tvål etc. Och lite lyx får man ju unna sig ibland, så nya diskhanddukar fick det också bli :-) TVÅ förpackningar till och med!
Tack för tipset, J! 
Planerar också att bunkra upp med mer garn. Jag trodde ju som att det skulle finnas kvar garn på garnaffären nu i januari, men tji fick jag. Allt är schlutt!!! Hittade idag ett liknande garn på rea så det blir nog att slänga iväg en beställning. Ved, toapapper, garn.... vad med behöver man? Ja, tyvärr behövs det ju även lite annat, men de sakerna är ju skitviktiga. I alla fall för mig :-)
 
Imorgon hoppas jag på en kompisträff, så jag håller tummarna för att det inte blir ännu kallare igen. Det räcker nu!
Enough is enough, gäller även här ;-)