Chilla ut juni

Dagen har gått åt till att vara och handla. Det är bäst att passa på när man har fått möjlighet att låna bil. Snart kommer de och hämtar den.
Kanske att jag sår lite sallad senare om jag orkar. Om dottern kommer ihåg att ta med sig mina frön. Jag hittade en lämplig låda för de på halva priset.
 
 
 Annars ska jag bara chilla. För första gången har jag laddat upp med rosévin i kylen. Jag har inte varit så förtjust i det tidigare, men härom kvällen bjöd grannarna på en sort, Chill Out, som jag tyckte var riktigt god. Nu är det upp till bevis om det var sällskapet, som gjorde upplevelsen, eller om den faktiskt är god. Det var inte många kvar av den i hyllan, så det bådar ju gott. 
 
Jag bara SKA bli friskare under helgen. Nästa vecka fyller barnbarnet 2 år. Dottern går på semester. Och vädret lovar sol☀️ Det skulle ju vara ljuvligt att orka njuta fullt ut.
 
Juni är snart ett minne blott. Jag sätter mitt hopp till juli och önskar bättre väder,  en friskare familj, en hel bil, några trevliga utflykter, semesterhäng med släkt och vänner och mys hemma i trädgården. Det är väl inte att önska för mycket tycker jag....
(jag tänkte först slänga in en önskan på ett bubbelbad också, men tänkte att det var att ta i för mycket- jag håller mig till bubblorna i glaset😉)
 
 
 
 
 

Urbotatråkigt

Alltså, jag längtar så tills förkylningen från "hell' är över. Häromdagen kände jag mig piggare och trodde att den var på upphällningen. Så fel jag hade! Samma kväll kom slemhostan. Och värken kom tillbaka. Och regnet...(bra för gräsmattelagningarna dock)
Bilen har gått i "limpmode" och står där den står tills reservdel kommer. Förhoppningsvis är det den som är felet. Mannen(och jag) börjar vara gode less på alla fel här och där. Det räcker tyvärr inte att den är snygg!
Tur vi har barn som kan ställa upp med skjuts och lån av bil emellanåt.
Igår fick jag skjuts av barn och barnbarn. När vi ändå var på rull var vi på växtrea. Dottern hade pengar innestående till en stor ros, men fick både det och blommor till balkonglådan plus en filt. Ibland är det bra att vara sen. 
Jag fick salladsfrön gratis, som jag precis varit ute och lagt i jord. Nåååågra plantor råkade hänga med hem också...de var ju så billiga😉
Det var en pärs att vara iväg och svetten sprutade, så powernapen efteråt var magisk. Resten av kvällen var lång och skittråkig. Jag tycker inte om att inte orka göra nånting överhuvudtaget. Inte ens virka!
 
Nåväl, slut på kröjmandet......
 
Det börjar blomma här ute också.
 
 
En rostig bricka har hittat sig en ny plats.
 
 
 
'To plant a
 
garden is
 
to
 
believe
 
in tomorrow"
 
Audrey Hepburn
 
 
 
Med andra ord, så har jag trots allt hopp om liv.
 
 
 
 
 
 
 

(G)jord✔

Vädret betyder så mycket. Värken avtog direkt när det blev varmare och solen visade sig. Det är så härligt att kunna göra nånting. Just nu känns det att jag har gjort nånting också. Men.... no pain, no gain🙂 
 
Vi har målat några smådetaljer på altan och jämnat ut gräsmattan med matjord, både där det är grävt för fibern och på innergården.
 
 
Det värmer mamma- och pappahjärtat när sonen, efter att ha jobbat 11 h övertid i helgen, samt börjat 1h tidigare idag, erbjuder sig att kärra jord efter middagen.
Guld värt!
 
Nu är grävmaskinerna framme vid oss. Det tar sig.
 
 
Jag var och köpte garn i Hortlax före helgen och kunde inte låta bli att titta in på Maritas höstmarknad också. Hon hade gjort lite olika fyndpåsar och jag blev nyfiken på Prydnadsmajs. De ska visst bli riktigt höga och maffiga, så jag hoppas på snabbväxt. Jag hittade dock inga krukor här hemma som passade, så de har stått på standby. Idag kom jag på att kolla när vi var in på Ö o B, om de hade några lämpliga. Det hade de- på halva priset priset dessutom!
 
 
 
Jag har som sagt ingen aning om hur de blir eller om jag planterat "rätt". De ser ju onekligen lite små och obetydliga ut än så länge. Vi får väl se om de blir som jag tror och hoppas...
 
1 år har gått sedan vi fick uppvakta svärfar på sjukhuset. Igår skulle han ha fyllt 79 år.
 
 
Det blev ingen sockerkaka igår, men det är mycket möjligt att det kan bli en imorgon. Det är inte mycket som slår farfars sockerkaka. Enkel, men försvinnande god! Extra mycket gjord med kärlek nu.... och alltid med extramycket vaniljsocker😍