30-årsfirande

I förrgår fyllde den äldsta av syskonbarnen 30 år. Det firades med tårta, bubbelbad, bastu mm på stugan. Jag hade gjort en av tårtorna. En specialtårta med en särskild bit till födelsedagsbarnet. 
 
 
När han var 2½ år och jag och han bakade tårta tills hans mamma och lillasyster skulle komma hem från BB, så lyckades han slänga i ett dl-mått i smeten utan att jag märkte det. Jo, när jag skulle skära bottnarna så kände jag att det var nånting som tog emot. 
 
Nu gömde jag ett teskedsmått i hans tårtbit!
 
 
Idag är vi några som har haft loppis hemma på en bekants gård. Jag hade visserligen inte så mycket loppisgrejer, så jag kunde inte ha så stora förväntningar på affärerna.  
 
 
Däremot så handlade jag :-D
 
 
 
Det slutade med att jag gick back 30 kronor, eller hur man nu ska se på saken... Springer på loppis gör jag ju i alla fall. Springer var kanske lite överdrivet i och för sig, "går" stämmer betydligt bättre
 
En annan av veckans höjdpunkter var bilbingon i måndags. Jag och mamma satt i kompisens bil och spelade och sonen och mannen i bilen bredvid.                                                                                                          
 
Kompisen fick tuta och vann 5000kr!!! Så himla tur att hon var ensam och slapp dela med fler. Grattis än en gång, vännen! Det lutar åt att det blir födelsedagsbingo för mig på måndag. Tänkte kanske att det kan ge mig den tur jag behöver ;-)
 
Ikväll har det varit soffläge och lär bli ännu mer av den varan alldeles snart. Det kostar på att ligga på topp! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Humöret uppe

.... trots regnet som rinner längs fönstrena.
 
Gårdagen kommer jag att leva på länge!!! Jag hade en superrolig dag med bästa kompisen, min storasyster och min mamma. Vi var på loppistripp lite här och var och hade med matsäck, som vi åt på ett perfekt ställe. Vi hade massor att prata om, skratta åt och till och med gråta en skvätt till. Mycket glädje. känslor och tokerier! Loppisfynden blev inte så många som vi hade hoppats på tyvärr. Jag lyckades dock göra årets fynd på allra första stället.
 
 
Jag har velat ha ett gammalt symaskinsunderrede jättelänge, så att hitta detta som dessutom var vitt för 50 kr, var helt otroligt. Jag rengör det med glädje själv till det priset. Kanske blir det en betongskiva på så småningom och eventuellt får den sedan tjänstgöra som avställningsyta vid grillplatsen. Det är igen väldigt slående att när jag precis rensat klart allt ogräs därifrån ordentligt, så hittar jag direkt grejer som jag vill ha där. Jag har dessutom blivit med ännu en kabeltrumma, som kanske också kommer till användning där. Och mannen har börjat klura på en bänk med ryggstöd. Vi är på gång och det är så himla kul :-D
 
Efter loppisrundan blev det altanhäng resten av dagen och kvällen. Grytan som jag hade förberett dagen innan blev grymt god och gjorde dessutom att middagen var snabbt fixad. Väntade på glassbilen, som aldrig kom. Den kom idag i stället, så nu är Majsan förberedd inför nästa helgs gulliga semesterfirare. 
 
Idag hängde vi upp listen, som jag köpte för någon vecka sedan. 20kr och lite färg var den definitivt värd.
 
 
Skåpet är också på plats på toan/tvättstugan. Ska fixa tyg till dörrarna och andra knoppar bara. 
 
Vi är återigen vikarierande tidningshämtare och häromdagen var våran "by" ( ja, vi bor ju lite utanför...) som var den by de sökte. Jag tyckte det var en klockren ledtråd : Hit åker man för att ta det lugnt.
 
 
Jag kan ju i och för sig bara tala för vårt område, men där stämmer det onekligen hur bra som helst. Lugnt och avkopplande i massor! Precis vad jag vill ha och behöver i mitt liv. 
Det är här jag hämtar kraft och energi. Just nu gläds jag så ofantligt åt att jag har kunnat vara mer aktiv än jag varit på länge. Jag vet ju så väl att det inte är en självklarhet och njuter därför extra mycket de dagar som är bättre.
Jag fångar dagen och väljer vad jag gör efter förmåga och förutsättningar. Allt som blir, blir plus och allt som inte blir, blir kvar till en annan dag eller görs inte alls eller väldigt sällan. Fönstrena går t.ex att se ut igenom ett tag till även om det fladdrar en hel del spindelnät utanför :-) En del kanske till och med regnar bort nu när det regnar så mycket. Kan ju hoppas...
 
 
 
 
 
 
 
 

Miljöombyte förnöjer

Kvällsloppisen hade inte mycket att erbjuda. Mamma var den enda av oss fem som shoppade en bok för en tia. Det blev toapapper o d på Rusta istället. Inte så roligt, men jag lovar att det blir o-roligt om man glömmer fylla på det förrådet. 
Igår blev det i alla fall lite inköp, när jag och väninnan tog med oss gubbarna på en heldag. 
 
 
Både gammalt och nytt och många mysiga miljöer. Mannen gjorde nog det mest prisvärda köpet på en av loppisarna- en PowerFile för 10kr. Lika mycket som min plåtburk kostade!
Jag kan varmt rekommendera Gårdsbutiken SE-produkter i Tjärn till er som gillar vitt och shabby-chic. Men uppsök toa innan ni åker ut dit, för någon sån fanns inte tyvärr. Däremot fanns det ett litet sommarfik. Hur tänkte de där egentligen? Hallå,  vem har lust att stanna och mysa om nån i sällskapet behöver lätta på trycket?
Stackgrönnan vid älven är supermysigt! Det tyckte Pumin också som kunde sitta med vid bordet när vi åt mäktiga räkmackor. Ganska många loppisbord var redan på plats, fast det stod  kl.17-20 i annonsen. Vi blev förstås bara glada att vi fick ta del av det också, även om ingen av oss fyndade något.
På hemvägen, efter en "om-landsväg" tog vi en kaffe och kaka på Café Byscaya på Byske Havsbad. Kyligt, men härligt med lite camping-nostalgi. Folk badade i havet till och med! Brrrr!
 
Efter gårdagens input av lite av varje var det mysigt att vara hemma under dagen och klippa lite gräs och påbörja ogräsutrotning runt grillringen. I regnet till och med. Mannen tog tag i lagning och slipning av skåpet, som ska in i toan ovanför tvättmaskinen. Min alldeles egna Handy-Man 💖 , som även han gör så gott han kan, när han kan 😘 
Så kul det ska bli att få måla och få det på plats!
Jag gillar teamwork ( speciellt när jag slipper förarbetet 😉)