Troll...

...ungen ligger och snusar i sin säng. Mamman och pappan jobbar kväll båda två och mormor och morfar har kvalitetstid med barnbarnet. Ja, hon har inte sovit hela tiden... vi har hunnit leka och läsa bok också. Och duscha dessutom. Det var nog det allra bästa verkade det som på gapskratten.
 
Jag har blivit med trollslända. I lördags blev vi bjudna på middag hos grannarna nedanför. Det börjar bli en vana det här med att gå hos grannarna och äta... 
 
 
Det var hur mysigt som helst. Tyckte det var stort nog att få gå bort och äta och så plötsligt får jag en present, som grädde på moset, också.
 
 
Jag fick t o m välja mellan två saker. Jag valde trollsländan utan att tveka. Jag gillar dem. Den påminner mig om att leva i nuet.
 
Vid sidan av begravningsförberedelserna, så har ett behov av att rensa i rörorna,  blivit en tillfredsställande sysselsättning igen. Garderoberna och en byrå har rensats rejält och det gör så gott att ha ordning någonstans. Tror vitrinskåpet får bli nästa ställe att bringa ordning i. Nu ska jag försöka göra mig av med en kaffeservis som vi aldrig använder och göra plats för annat. Gudarna ska veta att utrymmena är hårdvaluta när man som vi, bor på få kvadratmeter.
Lite motivation för fortsättningen unnade jag mig idag. Jag var och köpte nya påslakan, kuddöverdrag till soffan bl.a. Rabatten var 300kr vid köp över 600kr, så det hjälpte förstås till. 
Gissar att jag kommer att behöva all motivation jag kan få, när den här veckan är över. Men nu var det ju det här med en dag i taget igen!!! Så lätt att säga, så lätt att glömma. 
Det blir bra hur än det blir, bestämmer jag mig för. 
Snart är i alla fall alla dagens uppdrag avklarade. Med beröm godkänt! Rena lite, shoppa lite, klippa sig( ganska mycket), sköta trollet....Med så angenäma uppdrag är det svårt att känna annat än livsglädje❤
 

Hejdå sommaren!

Trots en oerhörd trötthet och en kropp som värker och dämpar både sinne och fart, så har senaste veckan bjudit på flera guldkorn också. 
En dag fick vi förmånen att hälsa på i ett stall och E, tre och ett halvt år, fick rida för första gången. Det var så roligt både för honom och för oss som följde med. Jag tror även hästägaren hade stor behållning av ridturen. 
 
 
Roligare unge får man leta efter! (jo, jag är jävig, men ändå) Snart är den långa Pite- vistelsen över för denna gången.
 
Lite loppisbesök har det blivit under helgen också. Fler än Vi räknade med, med tanke på vädret. Igår blev det fem mönstrade papper åt mig själv och resten till barnbarnet. Jag hittade bl.a en hemsydd fleecedress för 50 kronor.
 
 
Idag var vi och åt räkmacka på Kajen.
 
 
Nu var det bara några husbilar kvar på campingen. Den har nog i princip varit fullbelagd hela sommaren tror jag. 
 
 
Det är poppis med en camping så nära stan. 
I alla fall så "råkade" det vara två loppisar i närheten av varandra just idag också. Männen stannade snällt i bilen, medan vi kikade in. På det ena stället hittade jag fotoramar, som fick mig att bryta mitt köpstopp på just ramar. I järn som röstat, utan glas visserligen.
 
 
 
Men med tanke på mitt raminnehav, så är jag rätt säker på att jag ska ha glas, som jag kan använda till de här. 
Unika, i mina ögon!
 
Igår kväll var jag och sonen bjudna till sommargrannar på tacos. Mannen  halkade in lite senare, efter en rätt så onödig Umeåtripp. Rallyteamet körde av rejält i början på första sträckan. Jag var tacksam att han själv bara körde service och inte satt i bilen. Nåväl, inga personskador tack o lov!
Kvällens planerade korvgrillning nere på udden blev inställd pga regn. och bastu och badtunna fanns ingen ork till heller trots att allt stod serverat. Men mysigt hade vi i alla fall så länge vi blev kvar.
Vi insåg att det kändes lite fel att kalla vår träff för avslutning- för att göra det behöver man ju ha börjat på nåt- och denna sommar har ju varit så mycket annat än vad en vanlig sommar för båda våra familjer. De förlorade en pappa och morfar i början på sommaren och vi en pappa och farfar nu nyligen. Båda blev 78 år.
 
 
Ibland är det kusligt vad mycket som man har och får gemensamt med människor under livets gång. Lika härligt är det att man "klickar" med en del i princip direkt när man träffas första gången. 
Tack alla vänner som är oss nära- både geografiskt, telepatiskt och på andra alla möjliga sätt. Det är inte alltid hur ofta man träffas som räknas, utan hur man träffas när man träffas. Ni vet den där "som om det var igår-känslan"....
 

B:s & B:s

Jag försöker få något gjort här hemma och säga nej till vissa saker. Jag kom bara en bit på väg. Vi har målat lite vitt på en gavel, som vi skjutit upp alldeles för länge. På väg till vedboden för att stapla ved, så föreslår mannen att vi ska åka och kolla på en bilutställning. Gudarna ska veta att han kan behöva göra nåt avkopplande också, så det var ju klart att jag ställde upp.
Många gamla bilar fick vi se.
 
 
 Underhållningen ramade in det hela och det blev en riktigt fin utflykt. På vägen hem passerade vi en butik, som jag helt har missat, som hade utförsäljning- ta 3 betala för 2 och dessutom halva priset på de 2. Jag fick ihop lite mosshjärtan och pynt för en liten penning.
 
Ett par till bilbingon har jag också halkat in på. Utan vinster, men släktgemenskap är inte fy skam det heller.
 
Barn, barnbarn och bebis- mys. Idag var vi lite busiga. Flaket på trehjulingen var vattenfyllt och lockande.
 
 
Minstingen i släkten blev 2 månader idag och har började le och "prata" lite. Det vill säga när hon inte spyr. Hon är en riktig spylisa😊 Och storebror tror jag hittade några jordgubbar och smultron denna gången också.
 
Helgen avslutades med en bastu. Det var längesedan sist. Riktigt skönt var det!  Nu när bastukammaren är fri från en massa prylar, så blir det säkerligen bastumys lite oftare.
Natti natti😴