Med blommor och med blader

Nu har mannen hunnit ikapp mig igen, så nu är ordningen återställd. Lika gamla är vi för ett tag i alla fall. 
 
 
               
 
Han firades med både blommor och paket.. Och tårta förstås! Min specialare. Same procedure like last year! Det är ju så himla bra, för jag får ju också njuta av blommorna :-) 
Och mitt i kalasandet fick jag ett roligt telefonsamtal dessutom.  Till helgen får vi besök av lillprinsen och hans föräldrar :-) Det ska bli så himla kul :-) 
 
Mamma sov över till idag, så idag har vi varit och handlat lite smått och gott. Jag har äntligen investerat i en sop och sopskyffel. Den vi har står oftast ute i bastukammaren. Väldigt opraktiskt!  Sen var vi en sväng med dottern till en loppis utanför stan. Det bidde några koppar som jag ska göra ljus i framöver. Gillade både färg och motiv och att de var så tunna. Tror att det kommer att lysa fint i dem.
 
 
Imorgon är det 1:a april. Jag fattar det inte. Tiden går så fort. Men jag tackar förstås inte nej till vår och sommar och allt som det innebär. Trädgårdsfix, loppisar lite här och lite där och värme framför allt. Men just nu så ska jag njuta av en påtår och kanske en stunds horisontalläge för att få tillbaka lite ork och lust att göra annat. Det tar på, både att kalasa och att dra runt på affärer. Och det gråa vädret hjälper inte till det heller.
 
Tur att det finns mycket annat att glädjas över :-)
 
 
 
 

Nu är det klippt

Igår var jag och klippte mig hos min systerdotter, på Frisörskolan i Luleå. Jag är helnöjd! Jag hoppas hon vill fortsätta träna på mig. Det är hennes första år, så jag vill bara säga att jag är imponerad. 
Idag tog jag äntligen tag i att klippa pumin. Hon var som en björn.
 
 
Hon var inte så sugen på att posera den här tiden på dygnet, men hon hälsar från sin favoritposition i soffan.
 
Jag och barnen gjorde lite ärenden på stan idag. Någon fyller år på söndag, så denna någon fick inte följa med. Vi dumpade honom hos svärisarna och tog en kaffe där efteråt. Jag blev då 4 nya, garnnystan rikare . bara sådär, pga av felköp. Ja, hos mig går de åt kan jag lova!
 
Levererade också lite smågrejer. Bl. a dessa nyckelringsgiraffer.
 
 
Ikväll blev det vila från allt, t o m virkningen. Trots en eftermiddagslur så känns det allt annat än bra i kroppen.  Fötterna känns som fotbollar ocn tårna som flätade prinskorvar. Och armarna... nä, vi lägger ner resten av  "kröjmandet" och hoppas att det är bättre imorgon. Då hade jag tänkt åka en sväng på loppis. Förhoppningsvis gör jag nåt kul fynd, som piggar upp och så ska jag hälsa på en vän och hennes syster som ska stå där och sälja. 
 
Så....gonatt alla nattsuddare!
 

Sol och go´saker

Njuter verkligen av värmen från solen.  Nu har vi fått två dagar med mycket sol och det tackar jag för. Igår blev det våfflor i massor. Först till lunch hos älskade jobbarkompisen. Kanonmysig sådan utomhus.
 
 
Katten Daphne var också med. Hon fick en födelsedagspresent en dag i efterskott.
 
Blev så inspirerad av vårsol och fina blommor att jag passade på att köpa ett par sorter när jag var in på handelsträdgården i ett annat ärende. Bordet ute på vår altan ska få ny kostym tänkte jag. På vilket sätt återstår att se.
 
 
Pärlhyacinten tycker jag är så fin. Och så kände jag att jag behövde mer färg och lite "sol" de dagar som den riktiga går och gömmer sig. 
 
Junta förstås, eftersom det var tisdag. Fikapaus ute i solen där också. Och så middag hos mamma.... våfflor som planerat sen tidigare. Det är ju bara våffeldagen en gång om året :-)
 
 
Variation förnöjer, så det fick bli annan sylt nu.
En snabbtitt hos en annan god vän hann jag också med innan jag styrde kosan hemåt. Hade då att se fram emot att hämta ut paket från Panduro. Med andra ord som lilla julafton, fast allt inte var mitt. Och så köpte jag kakor som jag blev bjuden på hos den sistnämnde. 
 
 
Riktigt goda till kaffet som mellanmål emellanåt.
 
Idag fortsatte vi njutandet
på grannens altan.
 
 
Vem kan säga nej till hembakta bullar? Inte då jag.
Det droppade från taket och porlade i stuprännorna. Helt underbart! Och vi hade faktiskt tagit en promenad på isen innan- jag och den lurviga på bilden. Vi jäser inte enbart (fast ganska ofta :-) )
 
 
Och så har jag letat ett papper, vilket innebär att jag samtidigt fick rensa en del under arbetets gång. Som vanligt! Men jag hittade det till slut och kunde ta tag i en grej som legat och grott ett tag. Det kändes skönt!
 
Och nu kan jag även avslöja att dotter och mågämne har fått lägenhet :-) Inflyttning i början/mitten av juni! Så himla spännande och skönt för dem att få sitt eget och även för oss att få mer utrymme. Och då menar jag förstås....ett PYSSELRUM!!! Hmmm....kanske därför jag drömde att jag fick kartongvis med tulpaner, biobiljetter OCH pysselgrejer inatt. I drömmen så är jag på nåt sätt medveten om att det var en dröm, men jag ville vara kvar i den så länge som möjligt. Gud, så många som hade fått både stora tulpanbuketter och biobiljetter av mig! Och mycket pyssel till juntan hade det blivit. Det var kartonger överallt och ganska kaotiskt, så egentligen kanske det var ganska skönt att det bara var en dröm. Det hade aldrig fått rum så mycket pyssel i lilla pysselhålan i alla fall. Det finns redan grejer att flytta dit. Smarta lösningar får det bli, så det får plats så mycket som möjligt och ändå går att använda till mer än förvaring.
Ny rolig utmaning!
 
Nu är det nog dags för mig att drömma vidare... så go´natt på er!