Powerbreak

Snön bara vräker ner och under eftermiddagen och kvällen har vi haft strömmen borta i flera timmar. Timade dock rätt bra och hade kokat upp tevatten i vattenkokaren precis innan, så tillsammans med en god vän och resten av familjen kunde vi mysa med en kopp te, en brasa och massor med tända ljus.
 
 
 
Vi hann bli hungriga och löste problemet med hämtpizza. Väldigt avkopplande och mysigt alltihopa! Det är såna här tillfällen jag kommer att minnas.
 
Innan hade vi varit ute i snömassorna. Det här är årets uppsättning av "Karlsson på taket":
 
 
 
Stora som små hus samlar snön på taket.
 
 
 
Roliga former på snötäcket blir det ibland. Här ett exempel från grannens gård. Tripp, trapp, trull!
 
 
Sommarens aktiviteter känns oerhört långt borta...
 
 
 
 
... och en del behöver hjälp att resa sig igen efter vinterns vedermödor.
 
Pumisarna bryr sig i alla fall inte, bara det finns snö och en lekkompis.
 
 
Nu har vi i alla fall ström och befinner oss "På spåret" igen :-)
 
Trevlig helg! Med eller utan snö :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snöar inne igen

Två dagars vistelse i hemmets lugna vrå har det blivit efter den aktiva början på veckan. Förutom en kortare promenad bägge dagarna, den ena med stavar för ovanlighetens skull, så har det varit mycket vila. Idag har det kommit, och kommer fortfarande, massor med snö. Tack och lov för snöslungan!
 
 
 
Före dagens slungning! Numera är det "B.red.. väg förr herren" i 66B. Grannen behövde låna släpet, som stod vid sonens stuga, så han skottade upp åt oss förra veckan, för att få ut det. Sen har de fortsatt att hålla efter, snöförarna!
 
Pumin får många högar att klättra i...
 
 
Tur vi har Bertil, som kommer och plogar, så vi inte snöar inne på riktigt.
 
Jag har börjat förbereda nästa veckas junta nu efter maten. Vi ska göra rosor av kaffefilter. Jag ser fram emot det. Det ser ut som att det inte ska vara alltför svårt. Och de ser så himla verkliga ut. I alla fall på bild. Det återstår att se hur vi lyckas.
 
Vintriga kramar♥ från mig och min vetekudde (som har säsongsarbete nu)
 
 
 
 

Rivstart...

 
... på veckan! Förkylningen har börjat dra sig tillbaka och så här i början på veckan har jag verkligen tagit fasta på att "agera mera". Började redan i söndags med att städa skafferiet. YES! Nu är det så roligt att öppna dörren och hitta saker direkt. Jag tog också vara på flera bra burkar med lock, som jag ska dekorera och använda till förvaring i pysselrummet.
Måndag morgon var jag så äntligen på läkarbesök. Tyvärr så fanns inga provtagningstider förrän i mitten på nästa vecka, så beroende på vad (om) de visar så går vi vidare. Oerhört skönt att ha startat operation hjälpsökning, men jobbigt att behöva vänta så länge.
Innan juntan gjorde jag en råkostsallad, så den skulle hinna stå ett tag innan middagen. Också det längesen sist. Enkelt att ha färdig sallad under veckan.
Juntan var som alltid jättetrevlig. Full styrka än en gång. Jag började dekorera en vikt bok.
Efter middagen for vi till mamma, som också varit superförkyld under veckan. Tog med en burk med sallad och var och handlade åt henne, så hon klarar sig några dar till. Blev kvar och kollade lite TV en stund efteråt.
Tisdag blev till en toppendag. Efter att ha kurat hemma och knappt varit nånstans, så tog vi sats och besökte Reprisen, PMU och Röda Korset., jag och en kompis. Med tanke på alla fynd, så var det verkligen dags att sticka ut näsan.
 
 
Jag är så glad över kjolen jag hittade för 30kr. Jag behöver dock "krympa" i den- men bara lite, så det blir min morot att fortsätta äta hälsosammare och undvika tomma kolhydrater.
Dragkedjorna ska jag använda när jag ska sy nya kuddöverdrag till soffan. Kompisen hittade också en hel del, så vi åkte hem nöjda och glada båda två. Avslutade kvällen hos samma kompis, där vi såg hockeymatchen.
 
Idag väntar återhämtning, eftersom jag inte fixar att vara så här aktiv för många dagar i sträck. 
 
Ciao