Mycket att fira

Helgen har verkligen varit givande på många sätt. Ändå så står Cavan kvar på kylning. Äntligen blev svärisarnas husvagn såld. Det var lite segare än vi trodde, men i lördags rullade den iväg från vår gård, och en tyngd från axlarna har tagits bort. 
Jag har blivit med påronträd. Dottern överraskade rejält och kom med det redan på lördagen. Jo, jag tappade hakan rejält! Och jag blev jätteglad. Sonen överraskade han också. Han överlämnade ett SvenskaSpel- kuvert , så jag tänkte förstås att det innehöll lotter. Icke det! Presentkort på O'Learys låg i. Det blir jättemysigt att gå ut och äta tillsammans någon dag framöver.
Datorn har tydligen gett upp helt nu. Inte för att jag är något teknikgeni, men jag fick då inte igång den. Därför för bilderna fråm lördagens loppisfynd vänta. Jag hittade en hel del bra och kul saker. Däremot så tyckte inte ryggen det var så lämpligt med det enormt stora utbudet av bord, men vi tog oss runt med nöd och näppe. Dottern med magen i vädret och jag med både mage och rygg och alltelände. En gravid och en "invalid" 
 
Avslutade helgen i rabatten. Oplanerat är bäst. Det bara blev så. Och det blev så fint, så fint. Och finare blir det förstås när allt växer sig större. Just nu har vissa växter bara precis börjat komma upp.
Hoppas på datorfix, så jag kan lägga upp mer bilder. Jag undrar om det där med boandet även gäller när man ska bli mormor, för nu har tanten fått lust att göra färdigt en massa grejer och ordna upp saker både här och där. Vad än det så är det välkommet! Energi är hårdvaluta. Också det värt att fira ;-)
 
 

Byar i centrum

Efter att ha legat i princip hela fredagen framför TV:n, förkyld och med värk i varenda led, så har jag orkat med två byaloppisar i helgen. En tillräckligt stor dos av motivation trotsar de flesta förkylningar. Direkt efter sista anhalten kom mattheten och luften gick ur. Så konstigt! 
 
Lördag fick jag med mig en av juntavännerna. Jättekul! Fem byaloppisar avverkade vi och båda gjorde fynd. Förra året regnade det massor denna dag, så då det blev lite rumphugget. Nu sken solen och allt var på topp.
 
 
10 m tyg i oöppnad förpackning, en snurrbricka i trä( jo,jag vet att du vill ha en sån syster :-) jag ska försöka få tag på en till, för jag vill också ha en ;-) ), annorlunda bakform, som säkert kommer till användning på något annat sätt än till bakning och det rosa glasfatet blir ju supergulligt till sommarfikat eller som tårtfat.
 
Till trädgården hittade jag också lite piff...
 
 
...en färdigrostad tvättbräda för några tior och en slags blomkorg, cykelkorg i stål för en tia. Första dagens inköp gick på strax under 150kr sammanlagt. Jag är nöjd!
 
Efter att ha besökt en stugvisning idag för andras räkning. så drog jag och mannen på nästa byaloppis. Jag är så glad att han ändrade sig och följde med trots att planerna var att jag skulle åka hem med honom först. Både för sällskapet, men också för hans skills som privatchaufför ;-) Det underlättade.
 
 
Jag tror vi besökte alla utom två! Fynden blev inte så många till antalet, och definitivt inte till något högt pris. Dessutom så fick vi en sightseeing runt byn med omnejd. En fika på mysiga Swensbylijda satt också som en smäck.
 
 
Tre inköp kom jag hem med. Pysselförvaring, som jag ska klä OCH märka upp med innehåll, så jag vet var jag har grejerna. Minnet går ju tyvärr inte att lita på ;-)
 
 
Och ett gammalt stort, i alla fall långt örngott med spets. Får väl sy en innerkudde som passar själv om inte annat. En tia var den definitivt värd oavsett vad den kommer att användas till.
 
Och så ett trädgårdspynt till vintern. Lite färg och något ris i på altanen tänker jag.
 
 
Den rymmer ingen bäbis. Till bäbisen får vi i så fall skaffa en större. 
 
Mellan varven har jag varvat ner i min älskade dagbädd. Det är verkligen min favoritplats sommartid. Lilla brickbordet har fått bekänna färg och passade lika bra till kaffekoppen som till Yatzy-spelet.
 
                                 
 
Till Yatzy-spel var det alldeles perfekt. Inga tärningar åkte i backen :-) 
 
Ny vecka, nya möten och aktiviteter av oplanerad art. Vädret får styra i dagsläget och till en viss del även förkylningen förstås. Den som lever får se...
 
Tills vi hörs igen ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

På rosa moln

Trots en lättare förkylning och en riktigt regnig dag, så är humöret på topp. Idag har jag fått följa dottern på ultraljud och fast det inte gick att se så mycket, så såg jag ändå bejsans hjärta slå och fick höra att allt var bara bra. "Hon", om det nu är en hon, ville dock hålla oss på halster och höll ihop benen, så vi får se vad det blir. Mest troligt en tjej, sa de ju sist...
Efteråt hämtade vi mamma och for och åt en lunch. Slog till med rosa efterrätt också, dagen till ära.
 
 
Och mera rosa blev det innan dagen var slut...
 
 
Nu vill jag köpa jord, så jag kan börja med min "blomstersoffa". Årets projekt i trädgården :-) 
Jag har som alltid många projekt på gång både inne och ute.Alla blir inte verklighet, en del tar tid -både att påbörja och avsluta, men oj, vad mycket roligt det finns att göra!
 
De här två verktygen har kommit till användning en hel del den sista tiden. Båda är julklappar från mannen, de två senaste åren. Jag kan verkligen rekommendera båda till de som pysslar mycket. Skärmattan har jag precis börjat använda och jag är helnöjd! 
 
 
Ett projekt har jag färdigställt i veckan, förutom att jag gjort i ordning altanen under några dagar. Det var väl det som gav motivation till att klä bordet, eftersom jag har tänkt ha det ute i sommar. Och det tog ju egentligen ingen lång tid som vanligt. När man börjar....
 
 
 
Nu vill jag ha värme, så det går att mysa i dagbädden, äta ute, spela spel och bara vara. 
 
Jag är så glad över att jag kan göra saker, som jag inte kunde när jag hade som värst dåligt i ryggen. Så när jag har suttit och torkat spjälor i räcket har jag varit tacksam över att jag "kan", även om det tar tid och kräver många pauser och flera dagar. Jag har fått tillbaka lite energi och lust att göra saker. Kanske är det årstiden, men jag fick också en aha-upplevelse, när jag inhandlade mer magnesiumtabletter med B6( tror jag att det var) Jag har börjat om att ta dem på kvällen för att slippa myrkrypningar sedan en vecka tillbaka och nu läser jag på burken att de ska "ge energi och motverka utmattning". Det är ju säkert en kombination av många faktorer som alltid, och jag tackar och tar emot förstås. Andra stunder då jag tankat energi under veckan är juntastunden, som vi denna vecka flyttade till annan dag och annan plats. Vi träffades i en av vännernas kyrkstuga och det var så oerhört rofyllt och avkopplande. Vilken mysig miljö! Och servettpyssel var både lätt att frakta och utföra i en annan lokal. Ibland är det a och o att byta miljö då och då för att skapa nya intryck och energier.
Vad ger dig energi blir jag genast nyfiken på?
 
Kram från lilla jag <3