Hel(g)dag

Nu har jag slumrat en stund efter dagens gigantiska loppis.
 
 
I år firade den 25 år och gästades av Antikrundans Knut Knutsson.
 
 
Mitt shoppingbegär var tydligen inte så stort den här gången. Det blev några få, men naggande goda, fynd.
 
 
Förutom schablonerna- lite större bokstäver och siffror- och heminredningstidningarna köpte jag även en vit, hög kruka. Jag har sedan tidigare en lägre och vidare i samma stil, så det blir nog fint. Jag hittade också Pippi-kläder till barnbarnet och dottern köpte en Pippi-peruk, så ni må tro att vi var förväntansfulla för hur Pippifantasten skulle reagera på våra presenter.
Det visade sig att hon uppskattade pottan med löstagbar insats mycket, mycket mer!!! Hon ville inte ens prova kläderna... Det blir inte alltid som man tänkt dig!
 
Nu blir det i alla fall  "Så mycket bättre" och fortsatt soffläge.  Vad vore livet utan en soffa?

Som man bäddar...

Nu har det igen blivit ett lite längre uppehåll i skrivandet. Jag vet att jag är inte ensam om att vara extremt trött och ha mycket mer värk den här regniga årstiden. Det tar på... Vi har dock äntligen tagit itu med vårt missnöje med sängarna. Jag har länge känt att den har varit för hård för mig, men inte riktigt tagit det på allvar. Dotterns omdöme här i veckan, när hon och barnbarnet sov med mig, gav oss en rejäl skjuts. Sängarna åkte ut på annons, såldes och nu har vi sovit första natten i nya gosiga sängar.
 
 
Idag har jag knappt velat lämna sängen. Jag känner mig helt slut och har tagit tillfället i akt och legat och läst och hört regnet utanför. Naturligtvis kom grannarna och tog mig på sängen igen. Just den grannen har en förmåga att göra det😂 Men det var kul med en trevlig kaffepaus och komma ikapp-surr. 
 
Igår när vi var och tände ljus på graven, upptäckte vi att stenen hade kommit. Vi hade inte ens hunnit gå och vänta på den.
 
 
Vi är jättenöjda med den. Det känns också bra att den kommer från ett stenhuggeri i närheten.
 
Jag och svärmor var och klippte oss samtidigt i torsdags. Hon tycker att det är jobbigt att behöva be om hjälp med så mycket, men nu kom jag på att jag också behövde klippa mig och slog två flugor i en smäll. Jag blev så nöjd, så vi lär nog fortsätta på det spåret. Det både underlättar, är trevligare och minskar hennes dåliga samvete. Som hon förstås inte ska behöva ha, men det är en stor omställning att bli ensam efter så många år i tvåsamhet. Förstås! Det vore ju konstigt annars...
 
Mycket hemmatid har det blivit. Vinterns brasor är förberedda. Dagbäddens stomme är fylld till brädden med ved. På tal om sköna madrasser... denna blir ju oerhört skön i nästa steg, när kylan tränger på. I övrigt har det varit mycket återhämtning på schemat. Mellan varven har vi lagt in barnbarnsmys. Det ger sååååå mycket och tar förvisso också på krafterna, men jag säger bara: Kärlek❤
 
 
Mommos mobil är hårdvaluta...
 
På juntan i veckan påbörjade jag projekt  "Ny kökslampa".
 
 
Fortfarande vet jag inte hur jag ska dekorera den, men bort-med-det-gamla brukar ju ge ny inspiration. Jag har några idéer, så vi får se vad det blir, när mannen hjälpt mig fixa upphängningen. Jag har redan köpt lamphållare/lampsladd  i tyg på rea på Panduro, men den passar inte utan en pysselstödjande, problemlösande, praktiskt lagd man (kan också vara en kvinna, men i mitt fall är det en man)
 
Här kommer lite höstmys.. 
 
 
 
 
 
Solrosorna har börjat slå ut inomhus. Då fick jag då se dem från frö till blomma i alla fall. 
Lite hjälp med "sol" behövs onekligen😊
 
Imorgon kanske vi får se den riktiga. Jag håller tummarna!
Kram🤗

Ljus i mörkret

Helgen har bjudit på många ljusglimtar.
 
 
Mysiga stunder hemma - ensam, tillsammans med mannen, med barnen, med barnbarnet, med vänner som kom och överraskade en kväll.
 
Loppisbesök i dagarna två samt pysselshopping för presentkort, som jag fick när jag fyllde i år. Det visade sig att det dessutom var 20% på allt just denna helgen, så det var ett lyckokast att vi bestämde oss för att titta in där efter loppisarna.
 
 
En fika ingick i presenten också. En riktig mysdag❤
Jag är så glad att jag hittade en lykta som passade i rostiga spjutet. Det var det jag letade. Sedan följde det med lite annat fint också. Julduken är fixad bl.a. Helt ny i påse och helt i min smak.
 
Dagens fångst blev till största delen till lillgumman. Några klädesplagg och fem böcker att ha hos oss. Bokintresset har hon  från mormor😉
Några saker åt mig själv hittade jag i alla fall.
 
 
Vimplarna är en Re-make, en mycket välgjord sådan. Jag ser den vaja på altanen till sommaren.
Tills vidare får jag hålla mig till ljusmys ...
 
 
... och värme i bastun och kaminen.