Gulligt spurtpris

Idag kunde jag inte haft en bättre motivation än vetskapen att gullponken skulle komma och hälsa på :-) Innan 12 hade jag prommat, bäddat, dammtorkat matrummet- med hjälp av hjälpsamma mamma och ätit lunch. 
 
Mysigare eftermiddag får man leta efter. Nu ligger leksakerna framme i korgen som en liten påminnelse.
 
 
Efter middagen gick luften ur helt. Inte för att jag är förvånad- egentligen är jag bara supernöjd över allt. 
 
Fler kort påbörjades igår på juntan.
 
 
 
Och mer papper och dekorationer är beställt, så snart går det då inte att skylla på materialbrist. 
 
Just nu är jag bara orolig över var jag har lagt min laddare till kamerabatteriet??? Batteriet tog slut precis under finbesöket, så det bidde inga bilder. Och det lär ju inte bli några på ett bra tag om jag inte kommer på var jag har lagt laddaren...
 
Ikväll laddar jag i alla fall mina egna batterier, så att vi kanske orkar fortsätta i köket imorgon. 
Det regnar för fullt och tinar med andra ord i väldig fart. Härligt att gå mot sommar och värme! En försmak får vi redan till helgen när våra sommargrannar kommer ut. Det blir jättekul att träffas och surra efter en lång vinter. Vi träffades som hastigast på styrelsemöte i helgen, då de avslöjade sina valborgsplaner. Ingen blev gladare än vi :-) Värme kan vi nog inte räkna med dock, annat än i själ och hjärta och chansen att de värmer badtunna finns ju också förstås. Det blir nog bra vilketsom!
 
Gokväll!
 
 
 
 

Fler fynd

Visst blev det en snabbsväng på Lions loppis i stan igår! Jag hämtade mamma som planerat, men hade ändå inga förhoppningar om att hitta något. Jag kände mig så nöjd med lördagens fynd. Fast jag lyckades hitta tre grejer för en tia styck. 
 
 
Panelgardinerna ska jag göra om till kuddöverdrag till sovrummet. Det närmar sig...
Ljuset hade jag sedan förut, men ljusstaken gillade jag. Det kan vara kul att ha något för blockljus emellanåt. Oftast kör vi på värmeljusalternativet.
 
Efter dagens junta hämtar jag mamma igen. Jag tyckte att hon också skulle få träffa barnbarnsbarnet, som tittar in imorgon. Då erbjöd hon sig dessutom att hon kunde vara behjälplig med lite dammtorkning och det säger jag inte nej till. Kanske jag får upp farten och kommer fram till Evertsberg fortare än väntat. Jag har i min tur lovat att hjälpa henne att gå igenom förrådet i källaren, nu innan sommaren. Det blir nog lite grejer att köra iväg på lämpligt ställe, så lite bärhjälp lär jag ju behöva flirta till mig när vi kommer så långt. 
Rensa är roligt! Även fast städningen stått stilla några dagar, så har jag ju bara städat på annat håll kom jag just på. Jag har äntligen rensat och fått ordning på fotona på dator och extern hårddisk. Många, många foton har hamnat i papperskorgen. Vilken känsla! Och att veta att allt finns sparat igen utanför datorn är en lättnad, ifall att den skulle få för sig att braka ihop helt plötsligt.
 
Nu hög tid för junta. En av veckans höjdpunkter.
Måndagskramen♥
 

Hur många loppistokar finns det i världen?

 
MÅNGA!!! Och jag är ju förvisso en av dem, eftersom jag fixat att vara här idag, bland så oerhört mycket folk. Skygglappar på och hörapparaten avstängd och en klar strategi för vägval, så går det. 
Sen funkar det väl sisådär i övrigt. I bilen efteråt letade jag min kaffekopp, lääänge....och flera gånger!!! Jag hittade den.... i vänsterhanden!!! Jag bjuder på den ;-)
 
Först så kändes det som att jag inte skulle handla nåt eller i alla fall inte så mycket. Men sedan rullade det på. Till och med på väg ut så gjorde vi ett stopp, tack vare en uppmärksam vän, och tillsammans med en annan vän så prutade de också åt mig av bara farten, så jag åkte glad i hågen hem med en ställning för trärullar. Vet inte vad de heter... men glad är jag :-) Synd att jag inte fick köpa trärullarna jag hittade på loppis förra helgen, pga att de inte var prismärkta :-( Grrrr!
 
 
Jag knöt fast ett örngott bakpå bara för att skärma av allt bakom. 40kr var det alla gånger värt!
Jag är så nöjd över att jag denna gången har lyckats pruta på i alla fall hälften av grejerna. Tidigare har jag inte ens provat... 
"Griffeltaveletiketten" var lite rolig, ramen och krukan superfina, lampfötterna VÄLBEHÖVLIGA ( hatar våra nuvarande), lådpyramiden helt ny och både praktisk och fin i mitt tycke.
 
 
Jag har ju precis bestämt att jag ska börja göra egna kort, t ex "Välkommen till världen", så denna påse med mycket babydekorationer var perfekt.
Trädet tänkte jag ha till nyckelringsugglor etc. Kul med ett stort och ett litet :-)
 
 
Gravyrapparaten fyndade jag till juntan för 30kr. Ska funka på trä, metall, glas.... Går det så går det... Riktigt spännande!
 
 
Jag glömde bort att X-et redan var på plats i glashyllan, som för övrigt är av trä, som synes. Men funktionen är i första hand en avställningsyta för något drickbart. Summa summarum - en liten yta för ett glas eller kopp och resten till lull-lull. Perfekt!
 
Nu är höger fot nästan ur funktion och vänster handled känns.... och resten av kroppen törs jag inte ens känna efter hur den har det, för vet ni? Just nu skiter jag i det! Jag har haft en mysig, rolig, inspirerande, livsbejakande och motiverande dag så jag tar den smällen med ett leende. Jag har med små medel kommit hem med lite nytt till hemmet, vilket motiverar mig ännu mer till att fortsätta beta av huset i min egen takt. Jag har fyndat pysselgrejer, som jag lär ha glädje av ett bra tag framöver. Jag har än en gång umgåtts med tre härliga tjejer, som berikar mitt liv jättemycket. 
 
Grytan som jag förberedde igår blev kanon till middag. Lyxade till det med lite gott att dricka till, bara för att!
 
 
Fördelen med att gå igenom sina utrymmen är att man påminns om vad man har.... Så nu har jag premiärtestat denna underbara vinkork av glas. Jag blir glad bara av att titta på den! Insåg precis att den faktiskt går att använda ÄVEN om flaskan har skruvkork. Bara för att!
 
Ikväll känner jag mig som både Trötter, Glader, Kloker och Toker i en och samma person :-)
Jag erkänner- " Jag är en loppistoka" - och jag är stolt över det :-)
 
Imorgon är en ny dag. Lions har loppis imorgon också. Kanske far och luftar mamma då..... själv är jag ju inte så intresserad ;-)
 
Hehe ;-)  (hur många gick på den månne? )