När man får en lucka...

... eller några stycken😉 ...och dessutom har fått tillbaka mer ork och energi än jag haft på länge... då är det mysigt att laga en god middag.
 
 
Det var längesedan vi åt så festlig söndagsmiddag! 
Senare på kvällen fortsatte vi med efterrätt dessutom.
 
 
Favorit i repris. Krispig päronpaj🍐Den blev supergod!
 
Jag smiter ut i garaget ett par gånger om dan och förvandlar det sista bruna på fönstrena till vitt.
 
 
Det ska bli så skönt att få hänga vädringsluckorna på plats! Det har varit mycket jobb, men är helt klart värt det, när jag ser hur ljust och fräscht det blir. 
 
Lillfia har ju energi så det räcker och blir över och idag var det ännu mer än vanligt. Så för att mamman skulle ha en chans att få undan nåt, så försökte jag dra mitt strå till stacken. Just här fick vi en andningspaus tack vare modern teknik. Tack o lov för den emellanåt🙄
 
 
En bilutflykt passade vi på att ta också- förenade nytta med nöje (och sovstund) och gav de som var kvar arbetsro en stund. Det behövs mycket av den än, men det blir bra!
 Idag hängde jag upp rosorna på tork. De var fortfarande så fina, så jag tänkte att jag provar.
  
Blir de bra får jag njuta av dem länge. Luck-y me💕

Bättre utsikt(er)

Redan i onsdags fick jag hämta mina nya brillor. Naturligtvis har jag hunnit testa läsglasögonen.
 
 
En ny värld har öppnat sig. Fast det är ju lite läbbigt att titta upp och se allt annat i dimma. Jag får helt enkelt fokusera på läsningen och strunta i allt runtomkring. 
 
Bänkarna är på plats på grillplatsen. Sonen har förbarmat sig över målning, så vi skulle hinna få ut dem innan vintern.
 
 
Eftersom den ena är nytillverkad och den andra begagnad, och vi använde lasyr som vi hade kvar sedan tidigare, så skiftar färgen på de båda. Men det får duga för nu. Vi har bänkar och det är jag så himla glad över😀 Vindskydd är påbörjat, men får färdigställas nästa år.
Jag ser redan framemot vårens soliga dagar...
 
Jag är piggare, men fortfarande lite skör. De senaste två nätterna har jag störts av hosta och hållits vaken flera timmar, vilket ju inte är så roligt. 
 
 
Idag blir det till att göra en laddning ingefärashot. Jag har äntligen kommit ihåg att köpa ingredienser. 
 
Igår gick flyttlasset, eller i alla fall det mesta, till Villalassbacken. In i det sista las mattan på väggarna i badrummet. Mattläggarn försökte skjuta upp det till på måndag, men det satte mannen stopp för. Så det blev till att jobba övertid istället.... ibland får man se till att stå för sina kast👊 Rörmokaren stod ju beredd att ta över, så att de skulle få klart det viktigaste under helgen, typ toastol och tvättställ. Med tanke på att köket inte är på plats så underlättar det ju att ha vatten i alla fall. Imorgon blir första natten i huset👍 
 
Här kommer en liten sneakpeak på badrummet...
(tjuvlånat dotterns foton🙈)
 
Före:
Efter:
 
Så det blir bra det här, bara det blir färdigt😉 Skönt att få avsluta det förra boendet och koncentrera sig på det nya fullt ut. Det blir nog några timmar för mormor i lekrummet framöver kan jag tänka mig. Så mysigt när bitarna börjar falla på plats!
 

Glassat runt lite...

Efter att ha legat hemma hela helgen, och emellanåt tyckt lite synd om mig själv, så har jag ägnat början av veckan till att glassa.
 
 
Ja, den här färdigställde jag faktiskt under helgen för att ha nånting att göra. Det gick inte att ligga, för då hostade jag bara. Det gick inte att vara uppe och röra på sig, för då blev jag kallsvettig och knäsvag. Jag insåg att det var dags att söka hjälp när andningen också blev tyngre och tyngre. Det resulterade i en penicillinkur och ännu mera avsvällande. När man har varit till doktorn får man gå på café 👍
 
 
Och så fick jag en stunds kvalitetstid med mannen❤
Idag inleddes dagen med en blombukett, som älskade barnbarnet hade valt själv.
 
 
Det blev nästan lite blött i ögat. Gullfia💕
Eftersom mamman behövde tapetsera så följde vi med moffa till Storheden. Då fick vi sova i baksätet båda två. I samma veva tog vi posten och det visade sig att jag fått 775kr från försäkringsbolaget för att jag legat sönder glasögonen. Jag som bara anmält skadan på nätet och bifogat foto, hade som räknat bort det eftersom ingen hade ringt upp. Den här dagen blev bara bättre och bättre...
På plats mötte vi som hastigast upp med min kusins man från Östersund, som är och jobbar i Luleå i veckan.
Det hör inte till vanligheterna att träffa honom här😊
När moffa hade gjort sitt ärende föreslog jag en fika. Den uppskattades av både den lilla och den stora.
 
 
Jag har med andra ord haft en riktig mysdag! Under eftermiddagen började jag tänka att: Shit! Vilken mirakelkur jag måste ha fått, om det börjar vända redan Nu! Nåväl, kvällen har tillbringats i soffläge.....enbart! Men hoppet har återvänt....hos mig... men nu är mannen sämre😐 Ja, vad säger man... det går runt både här och där!