En glad påsk

Den goa känslan jag hade i måndags fortsatte samma kväll med att Bomben gick in. Trodde mannen skämtade... men icke det. 11 000 drygt gav den!!! Så nu har tanten varit och bokat tid för synundersökning. Inte en dag för sent! Snacka om lite guldkant på tillvaron :-)
 
Påskhelgen har varit och är riktigt påskig. Jag brukar som sagt inte påskpynta desto mer, men summa summarum så har det till slut blivit mer än vanligt.
 
 
Jag pimpade några ägg och gjorde om lite på brickan på vardagsrumsbordet. Jag har fortfarande inte fyllt i "ringen" på Å.et, men det har känts påskigt ändå :-) Naturligtvis har påskharen gömt ägg åt "barnen" på påskafton också, Pumin medräknad.
 
 
Hon hittade för övrigt sitt ägg först av alla. Förstås! 
 
Ute på altanen blev det ordentligt färgglatt. Mannens present ni vet...
 
 
Svärisarna var här på skärtorsdag och hade med sig en söt påskkruka i glas. Den kommer jag alldeles säkert att använda till andra uppsättningar sedan. Precis i min smak!
 
 
Och inte nog med det... de chockade mig med en present som jag verkligen inte hade väntat mig. Jag har länge beundrat en matta som mannens farmor har gjort och också funderat på att göra nån liknande själv, så ni må tro att jag gjorde stora ögon när jag såg vad som fanns i påsen som svärfar överlämnade.
 
 
Den manliga trion i familjen var på hockey i fredags och fick uppleva Luleå avgöra kvartsfinalen. Själv upplevde jag oerhörd frustration över att inte se matchen på TV, trots att vi har kanalen. Jag hade t om lurat hit mamma, så hon också skulle få se. Jag svettades och kämpade tydligen alldeles i onödan, eftersom det var något fel som inte var mitt och i slutet av andra perioden hade vi till slut ljud och bild igen. Väl hemma, så passade gubben på att bidra med påskpyntandet.
 
 
Helt klart de rätta färgerna :-)
 
Tulpaner av mamma...
 
 
 
... och finsk lakrits och trisslotter av ungdomarna. Vilken presenthelg!
 
Påskafton bjöd på underbar sol och grillning vid eldstaden.
 
 
 
Sedan gomiddag, innan vi skjutsade hem mamma, som skulle på en tripp till Umeå med syrran idag. Det blev ett fullspäckat påskschema för mamsen :-D
 
Efterrätten var nästan godare idag, när man inte var så mätt, för det var mäktig. Kan rekommenderas om man gillar choklad och vill ha något som räcker till många, för det behövs ingen stor bit vill jag lova.
 
 
Idag har det varit mestadels mulet, men en skön prommis/sparktur på isen har vi i alla fall tagit oss för. Lite mysko känns det igen när klockan ställts fram. Inser att det ju inte är så länge kvar till söndagens höjdpunkt- Mästarnas mästare. Det gör i och för sig inte ont, eftersom det är något jag gillar att se.
 
God fortsättning på påskledigheten hörrni! Låt kvastarna vila ännu en dag, innan ni återvänder från Blåkulla. Och flyg sedan försiktigt imorgon så ni kommer fram oskadda. Go´tur på er!
 
 
 
 
 
 

Efterskalv

Herregud, vilken helg det har varit! Inte nog med att det var ett jordskalv natten mot lördag, som kändes extremt obehagligt, dessutom så vann Luleå/MSSK-hockeydamer både lördag och söndag över Linköping och därmed tog de SM-guld!!! Jag var där båda dagarna och det var såååå häftigt! Vilken stämning och massor med publik!
 
 
På lördag låg publiksiffran på drygt 3000 och på söndagen slogs publikrekord på en damhockeymatch- 4179st!!!
 
 
 
 
 
Min systerdotter fanns med i truppen och fick vara med om firandet nere på isen och sedan hyllningarna på stan osv. Det måste ha varit en upplevelse som slår det mesta :-) Grattis än en gång:-)
 
Det var värt att få ondare ett tag. Det är smällar man får ta emellanåt. Efterskalv brukar ju komma efter stora händelser som skakar om. Jag bestämde dock att jag skulle ta mig till juntan idag "om jag så skulle krypa".
Jag klarade tackolov att köra bil, om än det gjorde ont att ratta och när jag kom hem så hade mannen dammsugat, tvättat och lagat middag, så det kändes toppen!
Ett telefonsamtal från en bortrest vän för en stund sedan värmde dessutom både hjärtat och magmusklerna.
Så just i detta nu har jag en sådan varm och go` känsla inom mig. Det känns ju hoppfullt nu när vi går mot den "glada" påsken ;-)
Jag fick ju förresten en present av min man i lördags, Jag hade skojat med honom och sagt att han kunde gå in på den roliga affären i Morjärv och köpa en present åt sin underbara fru, när han ändå var där på isracing. Och vet ni....han gjorde det. Han hade plockat ihop en låda med påskfjädrar och ägg i olika färger och former :-D Det hade gått fort, precis som jag misstänkte,så jag får vara glad att han gjorde det över huvudtaget ;-)
Så det får bli en rejäl påsksmyckning av altanen i år känns det som. Återkommer i ämnet ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 

"Vår" tid

Jag känner hur jag lever upp när solen visar sig. Det har blivit flera prommisar på isen och idag har mannen lagat och förstärkt sparken, som nog i fortsättningen kommer att hålla för sittning också. Jag längtar redan efter nästa tur och då ska jag minsann sitta därute och sola!
 
Där borta är "Granis"...
 
 
Det droppade rejält från taken.
 
 
 
Och pumin ville leka.
 
 
 
 
 
 
 
Nu hoppas vi bara på lika fint väder imorgon. Då blir det matsäck med och pimpling för vissa. Jag lägger in en beställning hos vädergudarna för säkerhets skull :-)