Lördag

Stan är full av fotbollsspelare, marknadsbesökare och loppisfolk. Jag var först in en sväng på marknadsområdet,  mest för att hälsa på en kompis i hennes kyrkstuga. Åh, så mysigt!
På väg därifrån gick jag runt marknadsområdet, kollade några loppisstånd och gick sedan upp på konstutställningen ovanför bibblan. Fick med mig massor med inspiration och träffade också människor som jag stött på tidigare i skapande sammanhang. Jättetrevligt!
 
På kvällen for jag in till stan igen, med trevligt sällskap,. Nu för kvällsloppisbesök. Trodde jag skulle gå hem utan några fynd denna gång, men sent omsider lyckades jag upptäcka två ljuslyktor som jag gillade. Börjar bli dags att rensa bort några av dem jag redan har hemma :-)
 

Tror att de kan bli effektfulla när ljusen tänds. 10 kr tycker jag de var värda alla gånger.
 
Väl hemma blev det sen middag. Hade förberett en potatisgratäng och lagt skinksteksskivor i marinad, så mannen fick ställa sig att grilla trots regnet. Det var det värt! För det blev supergott! Och han hade ju parasoll....
 
 
Bättre sent än aldrig :-) Han och sonen hade också varit på vift länge, så den middagen visste vart den skulle. Mums!
 
Avslutade kvällen med att njuta av Adeles konsert på TV. Wow! Hade inte så bra koll på henne innan, men blev verkligen tagen av hela henne. Både rösten, låtarna och hur hon tog publiken gjorde mig varm i hjärtat. Feel good- känsla!
 
Igår blev jag glad av Rolandz :-) Verkligen ytterligheter!
 
Olika kan vara bra, på olika sätt......
 
 

Betongalster

Här kommer exempel på en del av betonggrejerna som tillverkades förra veckan.
 
 
 
Mönstret på plattorna fick jag genom att lägga en gammal, virkad duk/ leksaksbokstäver av nån slags gummi i botten på gamla teflonformar.
 
 
Här vill jag komma på nåt sätt att dölja plaströren (från rosor) snyggt. Får se vad jag kan hitta på...
 
 
På Biltema hittade jag silikonformar med tulpaner och blommor.
 
 
Av Sundae-bägarna från Max blev det värmeljuskoppar.
 
 
 

Idag gjorde jag en egen ställning av najtråd, till mina egenodlade luktärtor, i "hjärtkrukan". Jag vet inte om de kommer att klara sig i den krukan, eftersom de har så långa rötter, men det visar sig. Jag hoppas! Tror att det skulle kunna bli väldigt dekorativt om de får klättra och bilda en grön och förhoppningsvis blommande krona,så småningom.
 
En del hade redan hunnit hämta sina alster, så inte ens jag har sett resultatet av allt skapande. Speciellt nyfiken är jag på hur lampfötterna blev. Det skulle ju vara eget med egentillverkade betonglampfötter och kanske med egentillverkade lampskärmar på. Unikt!
 
Kreativiteten flödar!
 
 
 
 

Midsommarfirande

 
 
Vädret var med oss även om det inte var så varmt i luften. Vi hade dukat på altanen, så att vi skulle vara säkra ifall regnet skulle överraska oss. Regnet kom på midsommardagen i stället. Med råge.
 
 
Matjestårtan blev ganska god faktiskt. Kul med något nytt.
 
 
Efterrätten var dock en favorit i repris och den blev supergod. Gjorde om receptet lite grann sen sist. Väldigt lyckat, tycker jag.
 
En traditionell femkamp, med både gamla och nya inslag, hör till. I år tävlade vi lagvis. Började med luftgevärskytte och gick sedan vidare till blåsrör.
 
 
 
Stövelkastning ( i år klarade ingen den annars så vanligt förekommande bedriften att kasta upp stöveln på ett tak eller något annat ställe utanför mätområdet :-) )
 
Kasta olika bollar och puckar i vattenfyllda hinkar.
 
Och sist men inte minst fisketävling nere på udden.
 
 
 
Det lag som vann fick förstås börja välja pris från prisbordet, som innehöll allt från en sextimer till vackra muggar, hemliga paket och en hel del annat smått och gott. Väldigt lättsamt och opretentiöst! Alla bidrog med egen mat och dryck och priser till lekarna. Då räckte orken till även för mig. Det viktigaste för mig är att umgås och ha trevligt tillsammans.
 
Och jag hade i alla fall trevligt :-)