Brygghäng

Jag är så glad att vi tog oss en tur med goda vänner igår kväll. Vi behövde fylla på med ny energi. Vi drog till Stackgrönnan i Skellefteå, där de har kvällsloppis på tisdagar. Vi passade även på att äta en gigantisk räkmacka till middag.
 
 
På hemvägen stannade vi till i Jävre. Kollade läget lite fast de hade hunnit stänga.
 
 
En sån härlig sommarkväll det var! Vi får göra Jävre en annan gång. Vill så gärna gå på Kvarncafeet där. Det ser så himla mysigt ut där.
 
Här hemma går bryggbygget framåt. Så snart blir det nog en bryggfest! Vår granne är en tillgång utan dess like! Vi har hållit med en del material i alla fall... Dålig rygg och mycket rännande i och med svärfars tillstånd lämnar inte varken tid eller ork över till mycket annat.
 
 
På den här bilden ser man inte hur lång första delen på bryggan är. Ni får helt enkelt vara nyfikna och vänta tills det är klart, vilket visst ska vara snart.
Det kommer bli såååå bra👌
 
 
 
 
 

I säkert för(s)var

Idag tog jag lite ledigt från lassa- och stadsbesök. Förutom iordningställande av grejer som ska vidare på återvinningen, så tog jag mig även tid att njuta i det vackra vädret.
 
 
En nog så utslagen ros fick stå för lyxen, i övrigt så var det väldigt basic. Jag hade önskat att det hade dykt upp en "pedikyrist" runt hörnet, när jag hade suttit ett tag med lagom uppmjukade fötter. Det hade varit nå't att skriva på bloggen :D 
 
Igår var jag och storasyster på en loppis och på Kallax Gårdsbutik. Det var lyckat. På loppisen hittade vi varsin trälåda för 20kr/st.
 
 
Till dottern köpte jag ett tittskåp, som var i obruten förpackning, som hon kan göra ett minnesskåp med lillans första kläder osv.
 
 
På gårdsbutiken fanns mycket ögonfröjd. Ett inspirerande besök trots att vi gick tomhänta därifrån.
 
Mammas flytt närmar sig. Jag hade ju några kartonger i hennes förråd som jag nu har hämtat och börjat kolla igenom. I en av dem var det kort, foton, tidningsurklipp och lite av varje. Det blev en nostalgikväll att gå igenom den. Mannen blev glad över att Aftonbladet från 1991 var kvar, där han är med på bild. Han hittade en spricka i en kanon under repmötet, vilket ledde till att det blev muck för alla lumpare, eftersom kanonerna inte fick användas.
 
 
Det som inte är stulet kommer tillbaka. Det stämmer alltsom oftast. Jag har letat "Hitta Nemo" överallt utan resultat. Nu kom den, plus två andra rymlingar fram. De har legat hos min mamma hela tiden. Av alla människor så var det ju den sista som jag hade kunnat tänka mig hade lånat dem.
 
 
Ska ta en regnig dag och återuppleva Nemo och Doris och resten av gänget. Jag kommer ihåg att jag tyckte den var så himla bra gjord. Det är superlängesen jag såg den. Jag nästan längtar....
Fast jag är glad att det äntligen blev lite värme och sol igen. Det känns som att jag/vi behöver det. 
Nu bilbingo- det behöver vi också... en vinst menar jag😉 
Tut-tuuuuut!!! (jag övar lite bara😉)

Under tak

Tjoho! Idag regnar det inte och igår kom det bara några droppar. Allt är som sagt relativt i jämförelse med det som varit tidigare i veckan.
 
 
Riktigt sömnpillerväder! Det blev flera mega-sovmornar, följt av lassa-besök på eftermiddagarna och avslutningsvis TV-soffhäng. Gräset fick fortsatta att växa helt enkelt. Först på onsdagkväll lugnade det ner sig och då var det bara programmera in "gräsklippar'n", dvs jag. Mannen blev nog lite avundsjuk på mitt svettiga arbetspass och drog igång trimmern. En typ av parterapi kan man ju säga ;) Jag tycker det är bäst att ha "tyst" i kåporna och rensa skallen medan jag klipper, medan en del lyssnar på böcker eller musik under tiden. 
 
 
Efteråt räddade jag de sista blommorna från midsommarbuketten. Snacka om att de har hållit bra där ute på altan! Även de övriga sorterna höll ovanligt länge. Säkert för att de stått ute, men ändå?!
Växtligheten i soffan tar sig sakta men säkert. En liten jämförelse på hur den såg ut samma datum förra året...
 
I år...
 
Förra året...
 
Inte så mycket blommor än i någon av dem, så vi får väl se hur det blir.
 
 
 
I lördags var jag på taklagsfest på Lillbo. Jösses, vad de har jobbat på bra! Utsidan är i princip klar.
 
 
Det bjöds på wokat över öppen eld, grillade köttfärsbiffar, tårtor och annat smått och gott. Eftersom mannen åkt in med "farfar" på lassa på eftermiddagen, blev det dock en tidig kväll. 
 
Igår kom mormors gulleplutt hem från semestern! Hon kändes så stor... ❤
 
Nu dags att göra sig iordning för lassabesök. Mannen är på rallytävling idag, så jag och svärmor åker upp en sväng. Tvära kast mellan det ena och det andra. Livet har ju både sina toppar och dalar som sagt.