Mamma-helg

Igår hämtade jag hit min mamma, så att hon skulle få byta miljö och känna gemenskap under en helg för omväxlings skull. Vi har hunnit med en hel del bra saker. Idag kom äntligen mitt drivhus fram och några frön fick komma ner i jorden. Körsbärstomater och chili blir det i år också.
 
 
En promenad har vi också unnat oss. Och lite virkning för mig och stickning för mamma. Håller på med lite nya projekt, som behöver vara färdiga senast onsdag. Vi åker till syrran till påsk och det är födelsedagspresenter x 3 som jag pysslar med. Tror det blir bra, bara jag hinner klart :-)
 
Veckan har varit tung efter förra helgens kursande. Jag har behövt tid till återhämtning och känt mig "knäsvag" i armarna mest hela tiden. Höjdpunkter har dock förekommit, som t. ex tisdagens loppis- och pysselträff. Fyndade både hemvirkad spets och en silverskål, som jag blev superförtjust i. Skålen gav jag bara 20kr för :-)!!!
 
 
Ytterligare en träff under onsdagen med ett härligt gäng gav många skratt och och härlig gemenskap. Dessutom bjöds på smarrig räksmörgåstårta :-) Och jag fick känna mig ung för en gångs skull, eftersom jag var yngst av alla, i alla fall den här gången :-)
 
Hockeykväll hemma i torsdags tillsammans med barnen :-)
 
Bastukväll med mamma och Syster Yster och hennes karl i går kväll :-) Längesedan sist.... inte bastun då, men sällskapet :-) Det var riktigt mysigt och avkopplande :-)
 
Pumin har fått ny frisyr. En kort sådan som synes...
 
 
Blev nästan rädd att hon skulle försvinna helt och hållet. Eller också så var hon grymt långhårig...
Känner nästan inte igen min egen hund :-)
 
Tar det lugnt resten av helgen och fortsätter umgås med mamma. Planerar sommarens påtande och planterande. Kommer nog att ha en privat trädgårdsmästare på besök nu och då i sommar. Inte mig emot. Jag tar emot all hjälp jag kan få, både här och där. Och det ger ju dessutom henne tillfredsställelse att få komma ut "gräva", nu när hon inte längre har en egen trädgård. Win-win :-)
 
/ Trevlig lördagkväll på er <3
 
 
  

Intensiv helg

Började helgen med att fara och hälsa på hos mysvännen en bit norrut :-) Tänk, att det går att träffa människor sent i livet (ja, nu låter det som att jag är lastgammal...) och känna att det klickar på alla plan. Och att även våra gubbar har mycket att prata om, även om det haltar lite med hockeyintresset hos den ena, gör det ju ännu trevligare. Jag är så tacksam för  att du finns, min vän ♥  Hockey blev det även ikväll och visst var det tråkigt att det blev förlust, men jag hade lika trevligt ändå :-)
 
Resten av helgen blev desto intensivare. Jag har haft förmånen att delta i en tvärkulturell kurs via ett studieförbund. Den bjöd på dramaövningar, schlagersång, skrivövningar, rörelse till musik, bild- och målarövningar osv. Så kul att träffa nya människor, som jag inte skulle ha träffat annars. Och att få utmana mig själv och prova nya saker kändes hur bra som helst. Jag stärktes av att upptäcka att jag bryr mig mycket mindre om vad andra ska tycka och tänka om vad jag gör och hur jag gör det, än vad jag gjort tidigare i mitt liv. Det är så oerhört skönt att vara fri från att jämföra, bedöma, utgå från att vissa saker är mer rätt än andra och bara utgå från mig själv  och vara stolt över den jag är :)
 
Några av uppgifterna fångade jag på bild :
 
 
Uppgiften var att tillsammans två och två illustrera ett ord/känsla med hjälp av "skräp" och färg. Vi valde "Lycka", men kom fram till att det även kunde vara "Njutning". Det var spännande att skapa med en person som jag inte träffat förut, men det rullade på av bara farten. Och vilken härlig, lättsam och rolig kvinna jag fick lära känna :-)
Har ni förresten sett att äggkartonger kan se ut som bröst?
 
 
Avslutningsvis fick vi jobba med acryl. Uppgiften var här att blunda och tänka mig själv på en plats där jag njuter och mår gott. Och än en gång så hamnade jag i mitt växthus som inte finns i verkligheten. Än..... Har verkligen inte målat mycket i mina dagar ,trots att jag har acrylfärg hemma och VILL måla mer, och njöt av att få sitta och blanda färger och dutta lite här och lite där. Kanske, kanske att färgerna hemma åker fram snart.....
 
Kroppen och knoppen är trötta efter alla intryck och allt dansande. Det bjuder jag på. Jag vill leva och göra saker som ger mening och utveckling och får ägna mig åt återhämtning ett tag framöver istället. Kanske plocka fram färgerna och måla lite i hemmets lugna vrå...?
 
/ Målarkluddan
 

Vänner för livet

Jag är så glad att jag och min före detta arbetskamrat fortsätter att träffas. Det är 10 år sedan vi jobbade tillsammans och hon har blivit en mycket kär vän. Jag tänker ofta på vad jag lärt mig av henne genom åren och på vad jag upplevt tillsammans med henne - och då väljer jag enbart ( i alla fall oftast ... ) de positiva händelserna. För gudarna ska veta att vi har gått igenom mycket elände också. Men det är historia.
Igår var hon i alla fall ut hit och hälsade på. Och det är jag så glad för ♥
 
 
Jag fortsatte fylla på må-bra-kontot idag med ännu en promenad på isen. I strålande solsken. Det var i princip vindstilla och jag stod där och önskade att jag hade haft en skön stol som jag hade kunnat sitta och sola i. I stället stod jag en stund och bara njöt av att känna solen i ansiktet.
 
 
Inte så bra kvalité på fotot, men jag kan lova att det var ljuvligare än det ser ut :-)
På en stund ska jag besöka min favoritfrissa. Det är på tiden och eftersom jag behöver förnya mitt körkört så vill jag gärna se till att klippa mig innan jag går och tar kort. Efter det paltmiddag hos svärmor och svärfar. Jag fortsätter njuta hela dagen med andra ord.
 
/ Tjingeling