Bänkad

Ett inköp av en begagnad träsoffa till grillplatsen, som varit närmast obefintlig senaste året, ledde till både det ena och det andra. Jag ser redan fram emot soliga vårdagar med grillning och pulkaåkning ( på rätt sida av huset😉) Kan bli tal om barhäng också vad det lider....
...om bänkarna inte räcker till.
 
Jag har också haft kvalitetstid med en kompis, som jag inte träffat på flera veckor.
 
 
Vi åt salladslunch på Espresso House och trivdes massor i atmosfären. Jag har bara varit dit en gång tidigare och då såg jag inte ens hälften av lokalen. 
Det blir fler besök där kan jag lova.
 
Husrenoveringen går framåt. Idag har vi varit dit en stund. Tak- och fönstermålning var på tapeten idag. Det blev en kort inköpsrunda också för oss tjejer. 
 
 
 Egna verktyg är ju bra att ha om det ska bli nå' t gjort.
 
I övrigt är det förkylt och ganska mycket soffhäng. Pysslandet ligger på standby. Innan Kirunaresan roade jag mig med att göra drömfångare.
 
 
 
 
Fler ska det bli. Både till mig själv och till andra. Idéer finns det gott om som vanligt. Och med hösten och vintern kommer tiden, tänker jag.

I den stora sorgens famn

Nu har vi sagt farväl❤ Det var den finaste och mest personliga begravningen som jag har varit på. Tårar och skratt har avlöst varandra.
 
 
Musikvalet var magiskt! En meloodislinga har satt sig på hjärnan. Den går på repeat hela tiden....
En av bröderna Gärdestads många låtskatter .....
 
 
Vädret har varit riktigt höstfint både på dit och hemvägen.
 
 
 
Vackert vid Stenbron på väg upp. 
 
Jag har varit helt slut efter helgen. Både i kroppen och knoppen. Fullt förståeligt förstås. Det kommer nya dagar och nya krafter så småningom. 
The show must go on 🎶🎵

Allt är inte glasklart

I helgen har diskmaskinen gått många vändor. Allt i vitrinskåpet är nu nydiskat och fräscht. Ett tag! Att det kan bli så dammigt i ett skåp😑
Ett tag var det rena lekstugan här, medan glashyllorna var uttagna. En liten tjej älskade att gå in och stänga dörrarna.Återstår att se vad hon säger nu när allt är tillbaka....
 
 
I jakten på duk hittade jag en stor, som är för liten för matbordet. Jag tog fram saxen och gjorde flera mindre i stället. Jag älskar att sy i rutigt tyg förresten. Busenkelt!
 
 
Det rosa får flytta till matrummet, nu när väggarna börjar bli mer neutrala. Vardagsrummet har fått blåa accessoarer i höst.
 
 
(live från soffläget)
 
I huset har det hänt mycket i helgen. Väggar har kapats och golvmattor tagits bort. Än är det mycket kvar innan det roliga återställandet börjar. Men det närmar sig...
Det är så himla spännande att se husets förvandling!
 
 
Grannarna kommer och hälsar välkommen när man kör in på infarten🐓
 
Kroppen har ropat efter vila i helgen. Så jag har avverkat de två första böckerna av Sofie Sarenbrant:
"Vecka 36" och "I stället för dig". De var svåra att lägga ifrån sig . Jag ville bara veta VEM???? Det var inte helt lätt att gissa.
 
 
Snart dags för en ny vecka och nya utmaningar. Möten och avsked. Skratt och gråt. Gamla minnen och nya . 
Det är som det är och blir som det blir.