Hoppsan!

Nu var det ett tag sedan igen! De senaste kvällarna har jag dock suttit vid datorn, men gjort annat. Det har tagit tid, men har också varit riktigt roligt. Julklappar till den äldre generationen har knåpats ihop och nu ska de bara beställas. Ja, egentligen så kan jag ju faktiskt skriva vad det är också, eftersom de varken har dator eller internet. Kanske kan vara ett tips åt någon , som inte redan har gjort det tidigare. Varsin fotokalender med bilder på barn och barnbarn och lite annat blir det. Det känns riktigt bra att ha kommit till skott i år. Det är ju ibland lite knivigt att komma på något passande. 
 
Och så har det ju varit rätt så förkylt här också. Alla åkte dit. Sonen är tillbaka på praktiken idag och jag är piggare, medan mannen verkar ha sin topp, utan att vara på topp... Igår lessnade vi på att vara hemmavid, och drog iväg på premiär! Säkert fler än vi som spred sina baciller ursäktar jag mig med. XXL öppnade på Storheden, och mannen köpte så sköna sockar när vi var på deras nyöppnade butik i Västerås förra året, så med hopp om nya sockar så tog vi en tur.
 
 
Det bidde inga såna sockar, men lite andra småsaker. Mycket folk var det. 
 
Som så ofta, så vill magen också ha sitt och eftersom en annan efterlängtad kedja nyligen har öppnat på samma område, så var valet lätt.
 
 
Mums!
Vägg i vägg med Myrorna, så ett besök där blev det förstås också. Mannen fyndade en potatispress. Den nya jag köpte på loppis för ett tag sedan höll inte måttet. Både han och sonen som är pressansvariga i vår familj dömde ut den direkt. Nu är ordningen återställd och vi har en exakt likadan som vi hade förut, fast betydligt fräschare.
 
Några prommisar har vi orkat med mellan varven och en dag var vi extra hurtiga :-) Det slutade med att vi utforskade lite nya stigar på grannområdet. 
 
 
Där gick vi på ett gulligt, gammalt torp. 
 
Jag hoppas verkligen att ägaren ursäktar, men jag kunde bara inte låta bli att fota. Alldeles ensamt mitt i skogen stod det och påminde om historiens vingslag. Häftigt!
 
Till helgen är det marknad vid kyrkstugorna i Öjebyn. Blir nog att åka och känna lite på julstämningen :-)
 
 
 
 
 

Ny vecka igen

Vad händer? Jag tycker tiden bara flyger iväg!
 
Stor del av tiden de senaste dagarna har jag befunnit mig i böckernas värld. Ett snabbt besök på bibblan resulterade i tre nya böcker. En av dem var jag på väg att köpa på Arcusloppisen för 15kr, men blev snål (?) eller kanske ännu hellre smart, när jag kom på att jag kunde låna den på biblioteket i stället. Mest för att bidra till utlåningsstatistiken, men visst ... 15kr är 15kr... speciellt på loppis.
 
 
Började läsa just den eftersom det är en fortsättning på en bok som jag läst tidigare. "Sonjas hemlighet" av Åsa Hellberg. Den första boken hette "Sonjas sista vilja". Jag gillade även denna och hade svårt att lägga ifrån mig den innan jag fick veta hur det låg till med hennes hemlighet. 
 
Fortsatte av bara farten med Maeve Binchy, som ofta skriver om irländska miljöer om jag inte minns helt galet. Blev lite inspirerad av alla miljöbeskrivningar, både av naturen och det lilla familjära pensionatet vid havet och hur mycket miljön kan betyda för människor.
 
Imorse blev jag återigen så fascinerad av min egen utsikt och väderomställningarna, att jag gick hem och hämtade kameran. 
 
 
 
 
Som vanligt så hann lite av det trollska förändras under den lilla stunden som det tog att hämta kameran. Ögonblicken är just ögonblick många gånger :-)
 
Kom just på att jag sitter och ljuger.... det var ju igår! Imorse tog jag inga kort klockan 5 på morgonen. Det kan jag lova! Då var det visserligen också jääättedimmigt, men alldeles för tidigt och för mörkt för att ägna sig åt fotograferande.
 
På pysselfronten har jag testat något nytt. Ängeln och kanten runtom har jag klätt med aluminiumtape och sedan gnuggat/strykt på med svart acrylfärg. Det var kul! Vet inte om jag någonsin kommer att känna mig klar med denna. Det känns fortfarande som att något fattas??? Återstår att se....
 
 
Jag hann också dekorera ljus på veckans junta.
 
 
Denna gång med färdig ljusdekor, som vi bl.a beställde på tokrea. Enkelt och dekorativt!
 
Syrran inledde novemberkalasandet. På farsdag dessutom :-) Så i helgen har jag ätit tårta både här och där.
 
 
Roligt att få användning för fina band och papper :-) Imorgon fyller hennes dotter år, men hon bor en bra bit bort, så vi får hålla ut till på lördag när farmor fyller år. Och sedan följer mormor efter dryga veckan efteråt.
 
Dottern drog med oss på utflykt idag. PMU och Reprisen fick det bli. En ljuslykta, som jag tycker påminner om en ängel fick följa med hem. Och julgransbelysning för utomhusbruk för en tjuga. Här ska pimpas på altan!!!
 
 
 Avslutningsvis så vann Lule precis på straffar, efter att ha legat under med 1-4 och behövde vinna med 3 mål för att gå vidare i CHL. Härligt :-D
 
 
 
 
 
 
 

Tidigt

Så här tidigt har jag aldrig börjat julpynta, men eftersom vi gjorde kransar på juntan i måndags - och jag gjorde den färdig!!!- så hängde jag upp den direkt när jag kom hem.
 
 
Det är en ganska maffig pjäs (50 cm i diameter), och skräpar en del, så av enkelhet fick det bli så. Och jag njuter av att titta på den både när jag kommer och när jag går. Klockan fyndade jag på PMU och hjärtana har mamma gjort i keramik en gång i tiden. Penslade bara på lite färg och dekorerade med änglar och prismor.
 
Igår fortsatte av bara farten och hängde upp stjärnan som jag fyndade förra helgen. Den är ju inte så jättejulig, tycker jag. Det blev så mysigt med ljus i fönstret.
 
 
Jag börjar faktiskt se fram emot att göra jul i år. Ännu mer än förra året. Idag kom jag jag till och med så långt att jag dammtorkade matrummet. Och jag näääästan njöt av det!!! Tänk vad lite sömn kan ställa till med :-) Jag hade kunnat fortsätta av ren eufori, men talade förnuft med mig själv och slutade på topp. Det kommer ju en morgondag (eventuellt) då jag kan fortsätta med en annan del av paradiset ;-) Kanske, kanske att jag kan lära mig hushålla med mina resurser...
 
Det fick bli en sakta skogspromenad istället. Där var mindre halkigt än på vägen.
 
 
Isen börjar lägga sig. Här står vi på lilla bron som går över till Hyndan, och längre fram Ladrike om man fortsätter. Jag fick låna mannens telefon och ta lite bilder, eftersom jag lämnat alla teknikaliteter hemma.
 
 
Det här blev ju som en målning! Längst bort syns udden från ett annat perspektiv än vad som är vanligt förekommande. 
Idag har jag med andra ord uppfyllt mina mål- hemmet, prommis och pyssel ( det har varit lite si och så på en del fronter emellanåt ;-) ) Pysslet har bestått av mönsterbeskrivning av ett nytt barnvagnshänge. Jag har ingen bild på den ännu, men det kommer. Tänkte ha lite framförhållning den här gången och ha uppskrivet hur jag gjorde, ifall jag vill göra fler.
 
Denna veckan har varit tidig på många sätt. Sonen är på praktik må-to och börjar "gode" tidigt många morgnar. Bl.a tjugo över fem vid E4.an... Visst stiger han upp själv och så, men lite back-up vill jag vara och dessutom så behöver han ju skjuts ut när det är dags. Sängen har tack-o-lov stått kvar när jag kommit tillbaka :-) Och mannen har också kört vissa dagar i rättvisans namn!
 
Den dagliga utsikten skiftar under året....
 
 
Men på något sätt har allt sin tjusning. Det jag inte gillar är denna halka!!! Jag längtar riktigt mycket efter snö nu.
 
I min iver att göra FÄRDIGT saker, så erbjöd jag dottern hjälp/sällskap för att måla klart ett vitrinskåp, som hon hade börjat på. Det var riktigt mysigt tycker jag. Att jag sedan blev serverad både lunch och efterrätt gjorde det ännu mysigare.
 
 
Kyckling- och ost- toast med tillbehör...
 
 
... och äppelpaj med vaniljgrädde. Mums, vad smarrigt!
 
Jag är så glad att hon bor nära ♥ 
 
Och pumi- besök har vi haft i veckan också- herregud, vad många guldkorn veckan har bestått av!
Rikedom består inte enbart av pengar :-)