Barndop och lite annat pyssel

 
Finaste♥ 
 
Oj, vilken nöjd kille! Skrattade åt prästen och viftade på tårna. En riktig mysdag blev det.
 
 
Och många ville uppvakta den lille. Så också vi. Så lite pyssel blev det allt innan. Dottern gjorde en blöjtårta.
 
 
 
Jag virkade förstås. Nu blev det något nytt som jag inte gjort tidigare.
 
 
Och så gav vi en grej med mamma eller "gammo" som hon kallar sig numera. Från "Heta Hyttan" här i stan beställde vi en napp i glas med diskret ingravering.
 
 
En intensiv helg blev det med hela tjocka släkten ;-) Och efter tre dagar så träffades vi igen. Fast nu här vid kusten. Vi får verkligen möjlighet att följa den lille prinsens utveckling. Och ännu bättre blir det i sommar. Tjoho! Få se om vi får låna honom nåt eller om hans päron är lite snåla och vill ha honom för sig själv hela tiden :-)
Igår tillbringade vi en mysig kväll med vänner. Vi bjöds på god tre-rätters middag ute på deras altan i strålande solsken. På juntan i veckan påbörjade jag en liten gå-bort-present. Jag provade tygdecoupage för första gången. Så här blev det:
 
 
Jag vet inte hur det funkar att tvätta. Det står handtvätt 30 grader, men om inte annat så kan det ju vara som en prydnad. Monogrammet passade också till mottagaren, som dessutom hade namnsdag igår ( jag hade ingen aning om det)
 
Bäst att börja göra lite annat nu. Middagen ska förberedas och så även morgondagens loppis. Om det nu blir något. Det verkar som att det ska regna och i så fall så får det vara för mig den här gången. Men det skulle vara kul. Jag har varit där denna helgen i flera år nu. Gillar enkelheten när det är på Nolia-området,  i stället för i Badhusparken, som det är under sommaren. Vi får välan se hur det blir i år.
 
 
 
 
 
 
 

Underbar dag!!!

Äntligen kom den! Värmen! Helt plötsligt så fanns inspirationen och motivationen till att göra nånting på gården. Det var sol och värme jag behövde. Sedan smittade nog grannarnas krattartag av sig även till mig. 
 
 
Jag är så glad att jag faktiskt kände sån glädje över att vara ute och påta. Jag har varit lite orolig att jag inte skulle känna så över huvudtaget i år. Men nu har hoppet tänts.
 
 
Jordgubbs- och smultronplantorna har fått komma fram i ljuset. Jodå, även smultronplantorna är vid liv även om det inte ser ut så på håll. 
 
Som grädde på moset kom grannen över och frågade om vi skulle äta middag tillsammans. Han hade kött och hemgjorda biffar, men ingen grill, så vi drog ihop en fantastisk gemensam måltid hemma hos oss.
 
Han bestämde också att vi skulle dricka "Cava" och fira att vi fått uppleva den första sommardagen. Fint ska det va`!
 
 
Det blev till och med efterrätt. Råkade ha chokladpudding hemma- och grädde!!!- så det blev en komplett festmåltid. Oerhört mysigt och gott och helt enkelt alldeles underbart!
 
Jag är så tacksam över...
... goda grannar (igår bastukväll med ett par och idag middag med ett annat) 
... att lusten och glädjen att fixa ute i trädgården kom även i år
... solen och värmen som gör gott i kropp och knopp
....att gubben överraskade med att skala potatisen medan jag duschade
....att jag får lön imorgon igen :-) Inte en dag för tidigt om jag säger så.
 
Vissa dagar är speciella och denna dag var verkligen en sån. Jag njuter fortfarande :-)
 
 

Loppis är poppis

Nyss hemkommen från dagens långloppisturné. Fem byar från Böle till Sikfors anordnar loppis, servering etc. varje vår. En jättetrevlig dag, som jag detta år tillbringade med mamma. 
 
Började fynda redan på första anhalten. 
 
 
Sex stycken Irish Coffee-glas för 30 kr. Precis vad jag har velat ha. Arabia-märkena satt kvar, men var placerade precis där man sätter läpparna när man dricker, så de gnuggade jag bort direkt. Åh, vad jag är nöjd! Kanske blir en test ikväll :-)  Jag var i alla fall och köpte grädde på väg hem om-uti-fall-att....
 
 
Hela dagens inköp samlade på en bild. Som vanligt så hittar jag bra saker till pysselrummet. Plåtlåda modell mindre (den större har jag köpt tidigare på en loppis) och tre burkar med magneter som säkerligen kan användas till något fint pysselmaterial. Jag ska rädda en magnettavla som jag tror är tänkt att ratas av dottern och göra nåt kul av.  Ska självklart fråga först ;-) Summa summarum för hela dagens inköpsrunda blev hela 95kr!
Eller egentligen 85kr, för tesilen fick jag av mamma. Rätt ska vara rätt! 
 
 
Den blir säkert jättefin efter lite putsning. Gammeldags är fint, tycker jag!
 
Kvällen kommer nog att avslutas i bastun. Ska gå och höra om sommargrannarna är sugna på en sauna. Jag vet ju att de har köpt morgonrockar så att de ska kunna gå emellan :-) Än så länge har de ingen egen bastu, men snart så börjar det spikas och skruvas där igen, och denna gång är det bastu som gäller. Ingen sommar utan flitiga sommarstugegrannar ;-)
 
Å nu är det bara att börja förbereda  sig för nästa fest. 7 juni är det dags igen. Det är precis som med ketchupflaskan - först kommer inget och sen kommer allt på en gång!!! Det blir nog jättetrevligt det också. Först ska vi i alla fall på dop. Hoppas lillprinsen gillar den festen lite bättre än westernfesten. Sötnöten!