Häcken full

 
Vilken härlig dag det har varit! Solen har visat sig igen. Dagen till ära har vi dessutom haft juntaupptakt. Bättre sent än aldrig heter det ju. Ibland får man säga nej även till roliga saker, när annat tar upp ens energi. 
Mellan varven betar vi av saker som hängt över oss länge. Det känns så skönt! Med lite värdefull hjälp här och där så går det framåt.
 
 
Att få ordning och någorlunda djurfritt på altanen sprider så mycket harmoni. Hallen sägs ju vara viktigaste rummet att hålla "rent" och skapa bra chi, flöde av positiva energier. Då kan jag ju tycka att altanen i vårt fall är snäppet viktigare, eftersom vi passerar den för att komma in i huset.  Veden på densamma kanske många skulle ifrågasätta inom Feng Shuin, men det är också det smartaste vi gjort tidigare nåt år. Inga problem att få in ved, när den finns utanför dörren. Så i år kör vi en favorit i repris. Allt för att förenkla vardagen och slippa knata och bära vedkorgar i snö och kyla.
 
Förra veckan var vi och köpte potatis, blomkål och broccoli på en gård. Det bidde bl.a en broccoligratäng som jag blev väldigt nöjd med. Mums! Behövs verkligen lite god energi att fylla depåerna med.
 
 
Tillsammans med mannen har vi snöat in på en serie- Happy Valley. Det är lite svårt att låta bli att se "ett" avsnitt till efter en cliffhanger, men oerhört lätt att hålla reda på vad som hänt tidigare, jämfört med att vänta en vecka på nästa avsnitt. 
 
 
Eftermiddagen, eller i alla fall ett par timmar, tillbringade vi med vårt underbara barnbarn. Hämtning på förskola följdes av middag och mys, innan mamman kom hem från jobbet. Det är helt galet vad mycket som händer nu. Ikväll övade hon t om på att vissla...OCH fick fram ljud!!! Dansa är också en favvosysselsättning. Hon älskar musik! Det hann bli lite väl snurrigt emellanåt.
 
På återseende❤

Väger tungt

En jobbig händelse behöver angripas med flera måbra-stunder. Då får inte det jobbiga övertaget. Så tacklade vi en dag under veckan. Vi hann bl.a med en supergo' lunch, stros på M&M, barnbarnsmys och en kvällsbastu.
 
 
Häromnatten hade vi sovfrämmande. 
 
 
Det var så mysigt att få ligga bredvid lillhjärtat och snusa och känna handen kring ansikte och hals. Eftersom hon har totalvägrat flaska under första året, så har vi fått längta efter denna stund länge. Sommarens händelser gjorde att premiären fick skjutas på framtiden dessutom. Men nu gick det vägen i dubbel bemärkelse. Det verkade nästan som att hon hade sovit här förut.
 
Fredagkväll hade vi ett annat storfrämmande ( ja, ingen av dem är speciellt stora av sig i och för sig)
En vän från Mora var i faggorna och jag och hon tog tillfället i akt och tog en bastu. Avkoppling deluxe med välgörande värme och givande samtal. Jag sov sååå gott efteråt! Pumin blev besviken dock, eftersom hon inte hade med sig pumisyrran. Det krävdes att hon fick se med egna ögon att skuffen var tom, för att hon skulle lugna ner sig. Stackar'n!
 
Vi kan checka av nån måste-grej då och då. Vi var och tittade på gravsten på stenhuggeriet, som Mannen  jobbade på för drygt tjugo år sedan. Det var tur att vi gjorde det, för priset var bra mycket bättre än via begravningsentreprenören. Efteråt tog vi en sväng på Skogskyrkogården för att se lite olika alternativ.
 
 
Jag tycker den är väldigt rogivande, med sina mossbeklädda stenmurar omgiven av skog.
Det blir den tredje kyrkogården att besöka. De andra två gjorde vi iordning idag, jag och mamma. Hon hade varit och handlat växter med syrran, så det gick riktigt smidigt.
 
 
 
Vi avslutade med en fika hos svärmor, som bor nära en av kyrkogårdarna. Skönt att bocka av även detta. Jag försöker se det som att jag har det bra som har många att hjälpa. Det hade varit värre om jag hade varit mol allena. Men visst...ibland vill jag bara dra täcket över huvudet också, eller åtminstone inte lämna gården på flera dagar. Det är den där vågen igen som behöver korrigeras med jämna mellanrum.
 
Nya dagar, nya möjligheter...En gör så gott en kan, medan man kan!

Tillbaka i tiden

Oj, vad glad jag är att jag inte har kollat på Barnmorskan i East End tidigare. Då har jag kvar en massa avsnitt att se.
 
 
Jag har halkat in på den under senaste veckorna, på olika kanaler och därmed inte i kronologisk ordning. Lite förvirrande. Idag började jag se den från första början- säsong 1, avsnitt 1- på Netflix. Tror att jag missat hela första säsongen, så nu har jag gott om kvalitetstid framför rutan.
 
Häromkvällen lyckades jag dessutom pricka in en bra film, som också hade historiskt perspektiv. Och biografiskt!
 
 
Jag tyckte att hon var helt underbar, Alicia Vikander, i huvudrollen. Gråtboxen stod bra till. Tur jag hade fyllt på papper!
 
Vi trotsade regnet en dag och for på en liten inköpsrunda. Jag kom hem med en påse ljung och kände mig överlycklig.
 
 
Naturligtvis var det till ett bra pris. Priset har betydelse, till skillnad från storleken😉
Nu ska det bara sluta regna också. Lite piff och lite puff vill jag ha på altan i höst. Också😊