En dutt här och en dutt där

Just nu smider jag på flera järn samtidigt. Inget ovanligt i och för sig, för att vara mig. Jag har insett att mycket behöver mogna fram, ibland under nog så lång tid. Idag på juntan fortsatte jag dekorera flaskan och förberedde också framtida projekt. Duttelidutt!
 
 
 
 Biltemas trästickor... det ska bli spännande att testa denna pysselepidemi. Det här är nog bara början har jag en känsla av.
Vi var också på inköpsrunda innan. Någon behövde knappar till ett pysselprojekt och det är ju väldigt lätt att hitta nya projekt också med lite fantasi. 
 
 
Baka ska jag INTE göra. Göra om, göra nytt... nån gång när idéerna mognat färdigt ;-)
 
En dagbio har jag också unnat mig, tillsammans med min arbetskamrat. Det börjar vara längesedan nu vi arbetade ihop, men det känns så bra att få använda det ordet ibland. "Miraklet i Viskan" med bl.a Rolf Lassgård och Lia Boysen var filmen vi såg.  Klart sevärd tycker jag. Kaffe och kaka bjöds det på efteråt och under filmens gång testade jag sonens favoriter - Filidutter! Salt, sött och surt i en och samma karamell. Allt- i-ett! Ungefär som filmen.... den innehöll lite av varje!
 
Tillsammans med mamma har det blivit några rundor både här och där. Loppis, varvat med gravsmyckning, shopping av garn, rotfrukter och lite annat. Av garnet bidde det ett par tjocka pannlappar à la Vännen. Jag har fått ett par av henne tidigare, som jag använder jämt!
 
 
 
Middag och hockey i "Erikssons loge" i lördags resulterade i att magen fick arbeta. Att tokskratta med proppmätt mage är en bedrift. Vi lär bli grymt gamla. Det är då ett som är säkert... om talesättet håller vad det lovar förstås. 
 
Någon blodmåne har jag varken sett eller förevigat. Jag tar vara på alla sömntimmar jag får. Däremot var månen så stor och mäktig ikväll, så jag tog kameraattiraljerna och gick ner och övade lite en stund. Jajamen! Plötsligt händer det!
 
 
 
 
Många test blev det... och lite kyligt dessutom. Tur jag hade en tid att passa, för i veckan är det "Halv 8 hos mig" som gäller. Från Piiitschtaan! Klart jag vill se!
TV:n kan vara räddaren i nöden nån gång emellanåt också ;-)
 
Nu är det bara hoppas att förkylningen börjar gå åt andra hållet, så att jag kanske orkar med lite annat än
duttandet här och där.
Schlutt för idag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Systrar på vift

Hemma igen efter en snabbvisit hos syrran i Kiruna. I helgen var de hos oss och i söndags samåkte vi upp till dem. Det blev några roliga och några mindre roliga(men nödvändiga) stopp efter vägen. Roligast var så klart att ta en bensträckare i Morjärv. Några större inköp blev det inte,(förutom trosorna då förstås;-)), men lite pysselpåfyllning i form av bl. spets, både vanlig och spetstejp, blev det.
 
Vid Stenbron fick både vi och Pumin frisk luft och lite ögonfröjd.
 
 
 
Nästsista stoppet, middag hos Elvin o Company, var förstås extra efterlängtat. Under helgen hade jag roat mig med att trycka och måla T-shirtar åt Lilleman. Syrran sa att jag gjorde en kupp??? Förstår inte riktigt vad hon menade...?! :-D
 
 
 
Hos syrran var renoveringen av toa och hall påtaglig. Därav det nödvändiga stoppet för inköp av en hel del rörgrejer. Toadörren bestod av ett lakan och låsningen skedde muntligt. Mycket dasshumor och rör-iga skämt har det blivit... såklart ;-) 
 
Som tur var hade vi ett ärende in till stan igår, jag och syster, så vi lämnade röran och passade på att besöka annat i samma veva. Järnia är ett "vill" när man är till Kiruna. De har HUR mycket fint som helst. Jag och Pumin fick en present där ;-) För mig var det sedan premiärbesök på Bumerangen, kommunens återvinningsmarknad, och lyckligtvis så fyndade jag både bokstavsklossar och en ram. 
 
 
Summa summarum av inköpen under resan. På hemvägen tog vi första bensträckaren på Dollar i Gällivare. Klart jag ställer upp när chauffören behöver röra på sig :-) Jag hittade ETT semmelnystan! Det var då bättre än inget i och för sig. Synd att det är så svårt att få tag på. Två nystan av en annan sort, men ungefär samma färg och tjocklek låg också bredvid det stackars ensamma nystanet, så jag får testa det också. (DUGA heter det garnet som jag söker, ifall någon skulle springa på det någonstans. Lite tjockare, liksom "vågigt"garn)
Ganska tydligt vad som var min och Pumins present, eller hur?
 
Gårkvällen spenderade vi hos mysiga familjen på Glaciärvägen.
 
 
Dagen till ära hade lilleman klätt upp sig. Lite trött efter sin fjärde inskolningsdag på förskolan, men ändå lekvillig och härlig. Måste erkänna att jag var mest inne på hans rum, men mannen och sonen var trevliga med föräldrarna i alla fall :-) 
 
En kortvisit, där tiden användes effektivt och det bästa och viktigaste prioroterades. Sova borta är tyvärr inte det lättaste varken för mig eller mannen- det är tillräckligt jobbigt och svårt att sova hemma. Den här resan klarade jag dock riktigt bra, vilket i sin tur gick ut över sonen, som påstod att jag snarkade(?!) och höll honom vaken. Shit happens!...
 
... med eller utan väggar och dörr :-D
(nu var jag där igen....)
 
Avslutar med lite vackert för ögat. Jag har lagt in en beställning av såna här fina dvärgbjörkkvistar till nästa höst :-) 
 
 
 
Jag sprang på denna underbara ljung på Ica, för nästan ingen peng alls!!! Självklart stod det "syrran" på den. 
Jag ska ut på ljungjakt här hemma i veckan. "Villhöver" lika fin ljung själv ;-) Fast jag redan har köpt några innan jag for bort....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blommor och blad och lite till

Startade dagen med ett par mindre loppisar tillsammans med mamma. Ett gammalt lakan med virkad spets för en tia fyndade jag. Visserligen med en hel del fläckar, men om de mot förmodan inte skulle gå bort så är ju spetsen värd den där tian med råge ändå. Och så delade vi på en bunt scrapbooking-ark.
I halvlek åt vi lunch i lägenheten, delade upp papper genom att välja varannan gång och hann dessutom sträcka på kroppen en stund, innan bästa vännen slöt upp. Herregud.... vi har inte träffats på en hel månad! Minst! Nu är ordningen återställd igen. Kaffe-, kak- och kramkalas blev det :-) Och uppladdade gav vi oss iväg på en favorit i repris....loppis genom Roknäs. Förra gången regnade många bort, så nu var det betydligt fler som sålde. 
Jodå, detta är ytterligare en träningsform som jag kan rekommendera :-) In och ut ur bilen, promenad mellan de närliggande stånden och hämtning/förflyttning av bil. Upprepa x antal gånger. Nytta med nöje :-)
 
 
Blomkvisten är på plats tillsammans med körsbärsblommorna jag hade sedan tidigare.
 
                                                 
 
 I en annan liten vas har jag tagit in det sista av sommarens luktärter.På tal om blommor, så har jag ju fått en utmaning, som jag verkligen ska försöka fullfölja. Förra veckan fick jag en, för mig i alla fall, annorlunda orkidé av en god vän. För mig, som lagt levande blommor inomhus på hyllan, sedan en lång tid tillbaka är det verkligen en utmaning. Men en spännande sådan eftersom jag gillar orkidéer jättemycket! Och jag vill väldigt gärna se hur den här blommar, så förhoppningsvis kommer en glädjande uppföljning här så småningom.
 
Jag ser fram emot hösten med rutiner, som hör årstiden till. SHL-hockey drar igång iveckan, vilket kommer att innebära en hel del kvalitetstid med goda vänner. Virknålen har fått börja röra på sig lite igen- rosa babyconverse är påbörjade och en ugglemobil till en barnvagn ska till att startas upp. Kul med lite nya, (nygamla) utmaningar. Juntan är förstås ett givet inslag och ligger väldigt nära i tiden just nu. Typ en timme bort ;-), vilket betyder att jag behöver röra på fläsket och göra mig klar. Idag planerar jag detta pyssel....
 
 
Flaskan är redan urdrucken, så resultatet kommer inte att gå att skylla på någon promillehalt, utan är helt och hållet på mitt eget ansvar. Vilket ju det alltid är i och för sig- med eller utan.... aldrig skylla ifrån sig, eller hur?
Och skratta gör vi så bra utan hjälpmedel, så eftermiddagen är räddad.
 
Ciao!