Sötsaker

Julstök har det blivit, om än inte lika mycket som jag hade tänkt och velat. Det är ju inte det viktigaste här i livet... Samtidigt kan jag känna att det är skönt att GÖRA i stället för att tänka för mycket. Det slutade med att jag plockade julgodisrecept vid shopexpressen och handlade hem ingredienserna till dem och har nu två lyckade fudgesorter i kylen. Kokade dem i måndags medan gröten till "mandeln i gröten-middagen" stod och svällde.
 
 
Underst: Fudge med polkagriskross
Överst: Saltlakritsfudge gjord på turkisk peppar.
 
Jag säger bara : Mums!!!
 
Idag gjorde dotter o pojkvän kola med flingsalt på. Jag gjorde nubbesallad som vi äter på uppesittarkvällen på hårdbröd. 
Bingolottospel förstås. Mannen vann två Sverigelotter. Kul😃 Men hur kul hade det inte varit om nummer 33 hade gått in på spel 2 ?! Då hade vi varit två i soffan som vunnit en bil. Det var spännande må jag säga.
Emellan varven pep dottern iväg och sydde en julstrumpa till lillgumman. Jag missade att ta kort på den tyvärr. Den blev jättefin, och var gjord enbart av tygbitar vi hade hemma. Kul! Mommo fyllde strumpan direkt med några morgonklappar. 
 
 
Hon är sååå mysig i sina jullstasser. Vår egen lilla tomtenissa❤
 
Nu är jag helt slut och hoppas på en bra natt, så jag orkar bättre imorgon. Kram och GodJul på er!

God Jul

Det blev en sån där december utan uppdateringar på bloggen, men det kanske är lika för de som läser, att de har annat att göra än att läsa bloggar... Nu gör jag en snabbis innan sista bastusvängen i alla fall. Mannen har gått in och jag sitter själv bland de ljus som fortfarande brinner. Det är lite mörkt, men balsam för själen.
Dagen har till en del tillbringats hos barn och barnbarn, bara för att!!! Jag bestämmer här och nu att det kommer att bli fler sådana dagar. Jag kan och jag vill och det är bäst att passa på när tillfälle ges. 
Kanske blir jag bättre på att visa mig här när överraskningar är klara, och färdiga att visas dvs efter tomtens besök. För han är nära nu! Det vet jag, för hans renar är i närheten. Avslöjad! De står på berget och käkar för fullt, så kör försiktigt om ni bestämmer er för att ta en tur till landet. God Jul på er alla! Ifall jag fortsätter vara frånvarande i skrift😊

Äntligen julmys

 
Nu kan jag äntligen börja njuta av adventstiden. Det är fortfarande lite kaos i en del vrår, men på det stora hela så är det julfint. Jag gillar mina konstgjorda hyacinter jättemycket. Kul att det kommit så mycket fina, så vi som är känsliga kan njuta av dem också. Jag vill ännu göra nån liten uppsättning och också göra jul på altanen, så piffandet fortsätter. Anar att det finns en jullåda kvar i bastukammaren, för jag saknar vissa grejer.
 
Jag lever liksom lyxliv nu. Kan duscha när jag vill, tvätta kläder när jag vill, äta middag vid matbordet och använda matbordet som skötbord igen. Allt är både lättare och roligare för alla. Samma dag som vi invigde duschen tog vi en bastukväll också, bara för att vi kunde.
Nu behöver jag bara styra upp pysselrummet. Där är det KAOS med stora bokstäver. Förutom allt som stökats och bökats under renoveringstiden, så har julklappar börjat ta plats också. Bäst att börja slå in, innan någon nyfiken hinner se för mycket... 
Som vanligt så blir det en del hemmagjorda julklappar också, så lite sånt fix har jag också framför mig. Jag behöver verkligen ordning på torpet snarast!!! Jag tycker ju att det är så roligt att göra saker, slå in paket och lyssna på julmusik.
Jag är noga med att välja vad jag vill göra den här tiden, så att jag kan njuta. Jag har liksom blivit smått allergisk mot att utföra "måsten". Jag har ju en tendens att vilja mycket å andra sidan... Det är hårfint mellan vilja och kunna många gånger,  men jag gör mitt bästa. Och faller jag, så faller jag och får ta nya tag senare. Jag behöver få känna glädje över att jag kan, då jag kan. Det är roligare att ha ont när jag gör nåt, än att ha ont när jag inte gör nåt. En del av er vet jag fattar vad jag menar. Det är inte lätt när det är svårt, men det hjälper att ha roligt och mysigt på vägen😊 
Trevlig andra adventshelg mina sköna❤