Checkat ut

Vi har inte städat ut julen än, trots att vi passerat tjugondag Knut. Däremot så gjorde vi klart svärmors lägenhet på äldreboendet idag. Det känns så skönt att kunna checka av det och inte ha det hängande över sig. Det räcker till och blir över ändå.
Det som hänger över oss nu är svärmors kristallkrona.
Jag känner in hur den känns så får vi se hur det blir. Den är inte riktigt min stil, men prismorna älskar jag. Hade den varit silverfärgad hade jag inte tvekat en sekund.
 
De senaste dagarna har vi fått både en massa snö och kyla.
Det blir ingen grillning ute i första taget. Det krävs mer än ett spadtag för att få fram den grillplatsen.
Många minusgrader har det också varit och vi är så glada att vi har en kamin som värmer nu. Det är stor skillnad.
Supernöjd med nya vedhinken är jag också. Mycket smidigare än kistan vi hade tidigare, även om den rymde mycket mer. Nu behövs det inte lika många vedträn för att få värme heller.
Snart är det hockey. Jag satt och väntade på match redan i går kväll och hade helt fel dag. I morse halv 7 skrämde jag slag på mannen genom att skrika rätt ut i sömnen. Jag låg dessutom i soffan, så han kom springande och undrade vad som hänt. Jag hade haft en mardröm och i drömmen tänkte jag på det jag funderat på nån gång, om jag skulle klara av att skrika om något händer eller om jag skulle bli helt tyst. Jag klarade det med beröm, väl godkänt😅 Nu vet jag det i alla fall!
Det är mycket som snurrar i den här hjärnan nu tydligen. Men efter städningen idag var vi i alla fall och pratade med boendechefen och framförde vår kritik mot den ovärdiga händelsen med lasarettsresan, bara ett och ett halvt dygn innan svärmor gick bort. Det kändes så bra. Kanske någon annan slipper vara med om samma trauma i framtiden... 
Check, check, check!