Maria Montazami & jag

Trotsade kylan idag för att handla lite och höll på att få fara hem utan mannen. Han blev inlåst!!! På Systembolaget!!! Vilken nyårsfest de hade kunnat få därinne :-) Nåja, strömmen kom tillbaka och jag fick ut mannen tillsammans med Maria Montazami.... i flytande form.
 
 
Medan jag väntade på att få ut mannen, så var jag ju tvungen att fördriva tiden. Ute var det kallt och i affärerna varmt. Så av en händelse slank jag in på en affär som jag inte varit in i på väldans länge. Där låg denna stora duk på reabordet och väntade på mig. Jag som dessutom hade fått lite julklappspengar att använda på rean, om jag hittade nåt. Tack Systemet för avbrottet!
 
Det nya året närmar sig och med det nya möjligheter. Lite skrattretande har jag hämtat ut en vinst idag, som gäller hela sommaren. Jag som sällan går på krogen är numera VIP på en krog i stan. Gäller inträde på alla arrangemang och får dessutom gå före kön. Inte illa! Jag kan riktigt se framför mig hur jag glider förbi kön, likt Maria Montazami, och blir mottagen med ett glas champagne.... Jag vet, nu gick jag lite för långt, men förbi kön får jag i alla fall gå!!!
 
                                                                                   
 
Och jag kanske kommer iväg fler gånger än vad som är brukligt. Det blir ju som billigare, och det är alltid välkommet i min värld. Nu hoppas jag på något trevligt artistuppträdande... Vinna är alltid kul!
 
/ Me, myself and I - A Very Important Person ;-D
 
 
 
 
 

Kura kylan

Om tiden före jul bestod av en hel del aktiviter och mysiga träffar, så har dagarna efter julafton mestadels handlat om att vila och i princip inte göra nåt.
 
 
Mellan varven smiter jag in på mitt rum och klurar lite vid morgonklappen. Det var längesedan jag hade ett sånt här jättekorsord själv. Jag har ju i flera år gett mamma ett, när vi har haft grötmiddagen. Det blir dock inga långa stunder, eftersom jag har så ont i kroppen just nu. Mina planer på att pussla har inte heller blivit något av just därför.
Idag hade vi planer på att åka iväg till vänner och se hockey, men vi hann ändra oss innan det var dags. Det var - 23 grader kallt här och skönast att stanna hemma. Det var inte bara vi som vägrade trotsa kylan hörde vi sedan. Stuggrannarna hade haft planer på att komma och hälsa på om det inte hade varit så kallt. Ja, de bor inte här på vintern, så det var inte bara att springa över :-) Det kommer fler dagar hoppas jag, då både vädret och orken sammanfaller. 
 
Till jul så slängde jag iväg en IKEA-beställning. Julklapp förstås, men som tur var så kom jag på att jag skulle prova klicka på den mindre bordsstrykbrädan, som jag försökt få tag på så länge. Den gick att beställa!!! Det har jag inte ens tänkt på att kolla tidigare. Ett tips med andra ord. Frakten gick på 49kr, så det var det verkligen värt.
 
 
Och då var paketet ganska så tungt. Två slaktarskärbrädor, en åt Matilda och en åt oss själva ;-), vägde en hel del. 
 
Gläds med härliga Sara Hector idag. Första segern i världscupen kammade hon hem i storslalom, med så mycket vilja, glädje och jävlaranamma. Grattis Sara!
Vi firade med råstekt potatis, bräckt (jul-)skinka och stekt ägg. Mums!
 
 
 
 
 
 
 
 

Juldagsmys

 
Jodå, vi fick snö till jul! Och kallt blev det också. Ca 20 grader minus (förstås) visar termometern och vi kurar inomhus med brasa och värmeljus.
 
Veckan som gått har jag ägnat åt lite av varje. En del julförberedelser och en hel del umgänge av olika slag. Den mest udda platsen vi hade släktträff på var Sunderbyns sjukhus :-) Men det funkade också. Vi fick ju träffa den gulligaste av dem alla. Och jag plockar fram känslan av hans kind emot min kind och hans hand i min. när jag sjöng försiktigt i hans öra min specialare "När nätterna blir länga och kölden sätter in..." . Myyyys♥
 
Goda vänner var förbi med en jättevacker korg med godsaker. Också de vackra!
 
 
 
Tack så jättemycket!!!
 
Vissa traditioner är fasta. En av dem är julbrödet.
 
 
 
 
Juntaträff helt utan pyssel hemma hos en av deltagarna tog mig tillbaka till min barndoms jular. Jättehäftigt att uppleva 70-talet igen i form av möbler, dukar etc. Så tacksam över att få titta in och umgås i hemmamiljö. Och även där fick jag en julklapp :-)
 
 
Ett betonghjärta med personlig text. Tack snälla ♥
 
Mys med grannarna i deras kåta i lördags kväll, iförda tomteluvor och allt, krävde en dag på soffan dagen därpå ;-) Pallrade oss iväg på tomtegröt hos mamma på eftermiddagen. Mandelgåvan fick min syster i år :-)
 
Mamma var här på uppesittarkvällen och dottern och svärsonen likaså. Skinka och nubbesalladsfixande och sista handen vid julklappsbestyren varvades med bingolottospel och underhållning. Inga stora vinster, men spänningen och hoppet fanns där.
 
   På julafton överraskade svärmor med en jättegullig julgrupp i trälåda, som jag alldeles säkert kommer att använda kommande jular också.
 
Paket till julklappsleken förvarades skyddade från klåfingriga....
 
 
... tills det var dags...
 
 
.... för julaftonsfirande :-)
 
Kul aktivitet tycker alla. 
 
Efterrätten stod dottern för. Beundrar hennes kreativitet och bakglädje :-) Julcheesecake med pepparkakor och apelsinsmak. Momsig!!!!
 
 
Nu har vi precis haft gofrämmande och också ätit jultallrik nr 2. Gott och enkelt att värma dagen efter.
 
Bjuder på en rundvandring ute....
 
 
 
...innan jag önskar alla...
 
... en riktigt god fortsättning på julmyset ♥