Lite av varje

 Återigen har jag prioriterat annat än att uppdatera bloggen. Dels så har det varit mycket annat på agendan plus att vi håller på att byta dator eftersom vår gamla bokstavligen håller på att falla i bitar. Allt nytt tar lite tid och huvudbry för mig så ha tålamod.
 
Det senaste som hänt är att vi har varit på 75-årskalas. Pappan blev 50 och sonen 25 och slog ihop till en brakfest.
 
 
Tog ledigt från fotograferandet på festen och bara var, så ni får se en del av presenten i stället. Tack vare en gudomlig vän, som gör och ger så mycket av sig själv, så beslutade vi oss för att ge lite goda drycker med tillhörande glas till. Och ett utav glasen till vardera "födelsedagsbarn" är nu graverat som ett litet minne från den stora dagen. Jag hoppas att det uppskattades. Det är inte alltid så lätt att komma på meningsfulla presenter även om viljan finns.
En mycket trevlig fest blev det med mycket av allt. Skratt! Mat! Dryck! Film! Tack för det, vänner ♥
 
Jag och en annan kompis gav oss själva en dag i återbrukets tecken förra veckan. Kom hem med några roliga fynd, som jag till och med funderat på hur jag ska lösa.
 
 
Mina virkade ugglor har blivit så omtyckta när jag har stått på loppis nu två gånger innan vinteruppehållet, och jag har efterlyst något smart sätt att visa upp dem på. Jag blev helnöjd med detta hemmagjorda träd i trä, som dessutom går att "dela" så att det inte tar plats, när jag inte använder det.
 
Ett gammaldags skoställ i metall hittade jag också. Jag har dock inte fotat det och inte heller provat sätta det där jag har tänkt än. Jag tror att det kommer att funka riktigt bra.....någonstans i alla fall.
 
Och så kunde jag förstås inte motstå lite för ögat och kommande pyssel också.
 
 
Det var en helande heldag, som ändå tog knäcken på mig kroppsligt. Men det var det värt! Jag vägrar sluta leva och behöver göra meningsfulla saker för att orka må så bra som möjligt. Därför skriver jag också oftast bara om positiva upplevelser som gör mig glad, eftersom det är det jag vill lägga fokus på. Det andra....som många inte förstår eller inte vill förstå vill jag inte ge för mycket tid och framför allt kraft till. Den behöver jag till annat.
 
Så idag är jag tacksam över att jag...
.... har fått skratta hejdlöst med mannen, dottern och pojkvännen under dagens roadtrip
.... har tittat in hos en kär vän och ätit goda skorpor och nybakt, nyttigt bröd på vägen hem
.... dottern har fått tag på vinterdäck till sin bil, vilket inte var det lättaste pga bilmärket??? Nåväl, nu kommer hon att kunna köra bil i vinter
 
Att tända ljus i mörkret kan vara både mysigt och nödvändigt. Speciellt nu när hösten har kommit på allvar ;-)
Kramar från mig
 
 
 
 
 
 

Feel good- aktiviteter

Våldgästade min arbetskamrat en stund idag innan juntan. Hann surra en hel del och uppdatera läget från båda håll. Long time no see! Det får bli en träff till snart :-)
Fick också med mig några äpplen från hennes trädgård. Får se vad jag hittar på av dem. Något gott blir det!
 
Sammanstrålade sedan med junta-tjejerna på Röda Korset. Blev förtjust i en jättestor kaffepanna, bucklig och välputsad, som blir mysig vid grillplatsen. Nu när vi äntligen har fått gruset på plats så börjar det kännas inspirerande att fortsätta med att göra i ordning där också.
 
Efter en mycket trevlig pyssel- och prat-eftermiddag så blev det en snabb middag tillsammans med HELA familjen innan jag och mannen drog till vår privata hockey-loge. Mycket lyxigt och avkopplande! Förlust för laget, men vinst för vännen som fick in Bomben :-)  Synd att det inte gav mer bara....
 
Tacksam för en dag som denna!
 

Skördedag

Ännu en fin höstdag! Hämtade mamma på förmiddagen och ägnade sedan dagen åt att röka abborre och skörda grönsaker.
 
 
 
Jag har lärt mig att salta fisken i en saltlag efter rökningen. Den blev helt perfekt!
 
Vi passade också på att skörda lite morötter, rödbetor, salladslök och kryddor. Tillsammans med lite annat blev det en god blandning i ugnen.
 
 
 
Verkligen supergott! Och vackert för ögat dessutom.
 
Igår stod jag på sista loppisen och sålde ugglor och andra saker, tillsammans med dottern och några goda vänner. Fyndade direkt hos kompisen bredvid. Det är ju bra när man kan handla av varandra :-)
 
 
Köpte också en nätt garnvinda, som kommer att komma till användning i höst!