Gamla godingar i rampljuset

Det där var ju fort gjort, när alla delar var återfunna och på plats.
 
 
Resultatet lär jag ju få vänta på tills imorgon kväll, eftersom jag fick fingrarna ur... först nu på kvällningen. Jag försöker ladda dem lite under lampor, men jag vet inte om det hjälper. Tålamod Majsan, tålamod!!!
 
Igår var jag först på fem olika loppisar med kompisen och ja, vi fyndade en hel del båda två. Visar mina inköp en annan gång. Jag skickade datorn med vår datasupport på fortbildning i eftermiddags. Jag hoppas den har fått lite användbar kunskap när jag hämtar tillbaka den😉
På kvällen gick vi på Kinarestaurang innan vi cruisade runt på stan i vännernas Buick.
 
 
 

 
Det var en skön kväll. En annorlunda lördagsaktivitet må jag säga, men riktigt mysigt att "glida" runt i en snygg, iögonfallande bil. Vi var dock ganska tidigt hemma i vår lugna vrå igen. Opposites attracts 😉
 
 
 

Efter fest

Tallrikarna är nu sorterade i högar efter färg och lagts på förvaring, tills hjärnkontoret bearbetat alla intryck och kommer fram till en idé som förhoppningsvis går att genomföra. Jag tror att det kan bli riktigt häftigt!
Det överbelamrade pysselrummet har fått sig en grovstädning, så numera går det att se både skrivbord, säng osv. Däremot så krävs det mer finlir innan jag har det som jag vill ha det. Min högsta önskan är ju att ha sån struktur så att jag slipper komma ihåg var jag lagt grejer och slippa leta så förbaskat. I samma stund som jag skriver färdigt meningen slås jag av att det nog kan vara en utopi. Inte ens när jag städat undan grejer, som jag tycker smart, kommer jag ju ändå inte ihåg vart de är. Till festen hade jag t.ex äntligen göra iordning min ljuskrona med solcellslampor, men solcellslamporna fanns inte att skåda någonstans. Idag hittade jag dem hängandes på en krok vid penn-och saxförvaringen. Fullt synligt--- och där och då mindes jag hur smart jag jag tyckte att jag var, som kom på att jag kunde hänga den där!!! Sååå, jag får nog helt sonika jobba på det här med acceptans.
Nåväl... om jag missar var jag la bling-blinget jag handlade på Nolia i helgen, så är det bara dra ner rullgardinen för gott.
 
 
Det var ett roligt ställe att shoppa på :-) Jag höll inte på att kunna bestämma mig, så det blev lite av varje. Kul att dekorera både kort och andra alster med dessa.
Det första stället vi besökte på mässan var Antikt och Loppisavdelningen, som jag hittills under alla år gått igenom utan att handla nåt. Tycker att det bara brukat vara dyra grejer där. Nu började jag med att köpa en läcker korg för bara 50-lappen., och fick tack och lov lämna den där medan vi gick runt det andra.
 
 
Den var en djupare modell, som jag blev jätteförtjust i. Jag har redan tagit lös tyget, för att kunna använda som mall, när jag syr nytt.
 
När vi gick ut sa jag till syrran: Om den där kälken är kvar när vi hämtar korgen, så blir jag nog "tvungen" att köpa den! Kälken stod alldeles vid ingången/utgången och jag hade beundrat den redan när vi gick in.
Och tro`t eller ej.... den VAR kvar, så jag köpte den förstås.
 
 

Jag tänker mig den lilla sparklådan jag köpte på loppis för ett tag sedan på, med granris eller något annat fint i, på altanen i höst och vinter. Det blev verkligen otippade inköp för mig på årets Noliamässa, men ingen är gladare än jag. Det blev faktiskt en klänning åt lilla hjärtat också, men den hann jag aldrig fota innan jag levererade den.

Under veckan har jag också varit på besök på bondgård. Det var mysigt som bara den att få vara med lilla Elvin och titta på grisar, hästar, får osv.

 
 
 
 
Barnbarnet var också med, men idag var det såklart fokus på Elvin♥
 
Ett tag kvar tills hon uppskattar att titta på djur ;-)
 
Ikväll fick moffa vara kreativ och göra ett tillfälligt babygym till lilla damen.
 
 
Tumstock, maskeringstejp och en av mommos ugglor. Det börjar behövas lite mer stimulans. Superhärligt att få följa utvecklingen på nära håll!
 
Ett besök av en vän, som vi inte träffat på 5 år, är ytterligare ett guldkorn jag tar med mig från veckan.
Många gyllene stunder från senaste veckorna...ja, månaderna har det som sagt blivit , som får mig att le inombords titt som tätt. Bara plocka fram och känna glädje, tacksamhet och värme. Det är lycka!
 
 
 
 

50 och lite till ...

En hel vecka har jag provat på hur det är att vara över 50-strecket och det känns exakt likadant, bara så ni vet ;-) Trött som tusan är jag, men det beror på annat. Och det var mödan värt att ordna en fest för nära och kära. Jag är så tacksam för alla hjälp jag har fått från höger och vänster, med allt från pompomtillverkning till pyntning, till resning/nertagning av tält, till utlåning av grejer, till bärhjälp, till servering osv.osv... Utan er hade det inte gått♥
Till min dotter vill jag rikta ett alldeles speciellt tack♥ Jag som hade räknat bort dig från feststaben i och med att du nu har en bejsa att ta hand om, fattar inte hur du orkade hålla i trådarna, micken och bejsan- ibland till och med samtidigt!!! Du var grym!!!
Här kommer lite bilder från dagen.
 
 
 
Solrosorna som jag fick på födelsedagen blev perfekt festdekoration. Nästa år ska jag banne mig odla solrosor. De var hur häftiga som helst!
 
 
Tältet pyntades med flaggspel, som mamma och syster hjälpt mig att knåpa ihop, pompoms av servetter, som min fina kompis har suttit och knåpat med, dukar klippta av gamla påslakan och ljuskoppar, som jag gjutit på juntan tidigare. Det var med andra ord en hel del återvunnet, hemgjort och loppisfynd som präglade festen. Gästerna fick ta med sig egen tallrik, som de fick lämna till mosaikpyssel, om de ville. Ni må tro att kreativiteten började ta fart när jag diskade dem dagen efter. Jag hade som inte tagit mig tid att kolla in tallrikarna under festen.
 
 
I garageöppningen hade ett par händiga byggt en bar.
 
  
 
Lamporna fyndade jag så passande på loppis nån vecka innan festen. Hjulet fick jag på födelsedagen av min lillasyster, färdigdekorerat och allt.
 
Klädseln var blommig på olika sätt. Till min man (T-shirt-mannen) svängde jag ihop en alldeles egen tröja kvällen innan.
 
 
Maten bestod av Majsans lasagne, sallad och bröd. Inte kunde jag låta bli att blomma till även bröden.
 
 
Om någon märkte det vet jag däremot inte ;-)
 
Jag är så imponerad av min personal, när till och med diskskyltarna fick blomma. Helt utan direktiv!
 
 
Deltagarna aktiverades med mingelbingo, tipsrunda, blomrebusar och utmaningar.
 
 
 
 
Många besökte baren....
 
 ... t o m lillhjärtat ♥
 
Jag är helnöjd och grannarna tycker vi ska ha öppet varje helg, eller åtminstone göra om det nästa år, men.... nää, enough is enough! Det här blir ett minne för livet, men med både mina egna och övriga släktens olika krämpor, så är detta ingenting man gör varje år. Jag har dock haft roligt både före, under och efter och satt skygglappar för både det ena och det andra.
Nu ska jag dra ut till den varma bastun och kurera mig. Kanske t om testa några presenter som bastukudde och "ruska" .