Skördetider

 
Så kul att plocka matnyttigt från min egen trädgård.  Spenaten, dillen och persiljan har vuxit som bara den. Och bären mognar eftersom. Det blir inte så mycket att lagra, mest njuta av i stunden. Däremot kom jag på att jag skulle prova göra dekorativa iskuber med citronmelissblad och smultron i. Känns som att det kan funka.
 
Jag har också varit och shoppat lite marksten, så att jag har nåt roligt att pyssla med när gubben och sonen åker på finska VM-rallyt imorgon och är borta hela helgen. Då blir det trädgårdspyssel, loppisar och annat smått och gott för min del. Bäst att passa på att njuta av sommaren medan den är här. Insidan av huset får bara konstgjord andning då och då och får vänta med mer omsorg till hösten.
 
Det blir dock lite omkastningar här hemma eftersom dottern ska gå skola i södra Sverige till hösten. Hon står i startgroparna för att tapetsera brorsans rum, så att hon kan bo där när hon kommer hem och hälsar på. Brorsan tar över hennes "frigga" och längtar förstås förtvivlat efter att få ett större rum. Det känns så konstigt att en flyttar och den andra flyttar ut. Liiite tomt kommer det att bli, men jag unnar dem båda två att gå vidare i livet (även om en bara flyttar inom tomtgränsen :-) ) och fortsätta utvecklas och få nya erfarenheter.
 
Förändringar ger nytändning och energi. Det blir nåt nytt för oss alla!
 

Överraskningarnas vecka

 
Nu ska här planteras ek! Igår överraskade grannen oss med att komma över med ekplantor, som hon grävt upp på stugan i Stockholmstrakten. När vi var dit och hälsade på förra våren så lyckades hon snappa upp att jag gärna ville ha en ek och kom ihåg det nu när hon var ner i veckan. Så glad jag blev :-) Tror jag vet ungefär var den ska få bo....
 
Bastukammaren har tillfälligt byggts om till LAN/sovstuga, då sonens kompis överraskade med ett besök några dagar. Finns det hjärterum så finns det stjärterum ♥ Tror de mår gode gott därute faktiskt. Det är så kul att ha honom här :-)
 
Ytterligare en överraskning har jag fått levererat, men den vill jag behålla för mig själv ett tag till. Jag kan bara säga att den värmde mitt hjärta och många andras. Jag känner sån glädje :-)
 
Nu åker jag snart på bilbingo med en härlig väninna. Skulle säga JA TACK! till ytterligare en överraskning under kvällen. Man vet ju aldrig vad som händer....

Egentid

Jag har varit mycket själv denna helgen. Dottern och pojkvännen har gästspelat en stund nu  och då, oftast var för sig, medan övriga familjemedlemmar är bortresta. Sommarvädret håller i sig och jag har valt att ägna min tid till att strosa på i trädgården.
 
 
Tänk att kunna njuta av ogräsrensning! Det var nog mammas pall som var räddningen, för det funkade riktigt bra, när jag dessutom delade upp det på två dar. Med tanke på att ogräset kommer från en enda rabatt så är det rätt uppenbart att det gjorde skillnad. Både rabattens in- och utsida var i behov av omsorg, eftersom det var längesedan någon gick runt rabatten med trimmern.
 
 
Även ogräs och uttjänade blommor kan ha sin tjusning...
 
 
....vid lite närmare betraktelse.
 
Minipenséerna likaså.....
 
 
Jag hämtade hit mamma på eftermiddagen och efter mysigt umgänge och surr även med en gästande kär vän, så tog vi en skön bastu på tumanhand, Jord, svett och tårar tvättades bort i alla fall för en stund, samtidigt som kroppen och själen mådde bra av det.
 
Lite trött i ögat blev jag också och ska skynda mig att ta en bensträckare innan ungdomarna mina ringer efter hämtning från festvalandet.
Nattinatti!