Allt är inte guld

Måndagar kan vara helt underbara (känner att jag sticker ut näsan lite ;-) ),  men "gårmåndagen" bjöd på en mix av både ditt och datt. Life has its ups and downs! Likaså dagarna. Gårdagen hade också guldkorn tack och lov.
Ett var veckans pyssel.
 
 
Rosorna är rullade av härliga höstlönnlöv. Mitt favoritlöv!  
Nu står den och väntar och känner sig för om den behöver eller vill ha lite mer lull-lull , och vad i så fall. Vi konstaterade i alla fall att vi höstpyntat mer än någonsin denna höst. Naturligtvis så är ställningen köpt på loppis. Var annars?
 
Morgonens prommis med barnbarnet var ett annat guldkorn. Mamman fick chansen att duscha i lugn och ro under tiden.
 
Ytterligare ett guldkorn var telefonsamtalet från en vän. Det gav hopp!
 
Middagen stod på bordet när jag kom hem från juntan, vilket ju är lika fantastiskt varje gång.
 
Jag inser att dagen egentligen inte var helt grå och trist, men många gånger är det lätt att låta tunga saker, besvikelser och känslor ta över helt. Därmed inte sagt att man inte får känna, utan tvärtom. Jag tror det är viktigt att tillåta sig att känna känslorna, för att sedan gå vidare tid nästa steg, vilket det än må vara, och att inte låta det överskugga allt annat för länge. Nåt som brukar funka bra för mig är att göra nåt praktiskt för att inte bli fast i tankarna. Ibland kommer alternativa lösningar av bara farten. Det är inte alltid lätt , och krävs lite träning, som med mycket annat.
 
Så jag väljer att fokusera så mycket som möjligt på alla guldkorn som bjuds och som jag själv kan locka till mig.
Det är guld värt♥
 
 
 

Gammalt blir nytt... förr eller senare

I helgen var det dags för en efterlängtad loppisrunda igen. På första anhalten, boulehallen, gjordes de flesta inköpen. Det var ovanligt många bord där, mot för tidigare år. Mitt absolut bästa fynd är nog fotoböckerna i tre delar, som jag velat ha i flera år, men som kostat för mycket. 70 kr i stället för ca 600kr är mer i min smak. 
 
 
Spetsarna gav jag 10kr för tillsammans. Jag hade ju faktiskt kunnat betala 10kr för en, men det sa jag ju inte förstås. Jag betalade fort som attan, innan hon hann ändra sig. 
Lådan blir pysselförvaring i vitrinskåpet. leksakerna till barnbarnet, när hon blir större och musikmobilen tänkte jag modellera om framöver. Med virkat naturligtvis. Jag betalade 20kr, vilket ju är i princip ingenting. Figurerna är också fräscha, så de kan jag kanske hänga i babygymmet eller använda till något annat.Förutom detta köpte jag även en brödspade. De är inte helt lätt att få tag på, tycker jag, så det passade bra. Tillverkad i Ersnäs dessutom, och närproducerat känns lite extra bra.
Efter en fika hos vännen åkte jag hem till soffan. Efter powernapen fick jag motivation att rensa i pysselskåp/ lådor samtidigt som jag följde hockeymatchen på TV. Männen i mitt liv drog på O´learys och såg matchen. Rensningen resulterade i en hel papperspåse med tygbitar, som jag insåg att jag aldrig kommer att använda. Jag tänker lämna dem på någon butik som tar emot textilier för återvinning. Som tack får man en värdecheck på 50kr, vilket ju inte är fy skam.
 
Jag har bestämt att jag har köpstopp på ramar, eftersom jag köpt så många tidigare, utan att ha kommit mig för att göra något av dem. Nu har jag börjat lite lätt med att laga och måla några av dem.
Färgen jag använt är en "hemmablandning", som en juntakompis blandat. Jag kommer inte ihåg måtten så här på rak arm, men den består av färg, gips och vatten.
 
 
Jag fortsätter höstmysa både ute och inne.
 
 
 
Imorgon är det måndag. Tjoho! Måndag = junta :-)
 
 
 

Piffa lugnt

Under de senaste veckorma har jag börjat göra höst på altanen. De fina däckstolarna, som jag fick i födelsedagspresent, passade bra att både förvara och piffa med där. Ett par renskinn på så småningom, så är saken "piff"!
 
 
 
Ja, det lär ju komma till och flyttas på grejer eftersom också förstås. Den fina hösten har verkligen inspirerat:-)
 
Idag på juntan pysslade vi ihop ännu en krans.
 
 
Min är den längst till vänster. Efter fotograferingen kände jag att jag ändå ville ha lite ljung i min också, så då blev den så här:
 
 
Fotokvaliten är inte den bästa, men den får duga. Jag tar bättre bild sedan när jag bestämt var jag vill ha den.
 
Imorgon kommer dotter och dotterdotter. Vi ska hjälpas åt att baka bullar till dopet. Jag gissar att jag och lillhjärtat kommer att mysa en hel del, medan hennes mamma bakar;-)