Blommor och blad

Efter regn kommer solsken. En härlig sommardag har det varit, trots gräsklippning. Vad passar väl bättre än att ta igen sig i dagbädden med en bok och njuta av en nyklippt gräsmatta?
 
 
Det kallar jag guldkorn.
Jag väljer att se det som är gjort i stället för det som är ogjort. Gudarna ska veta att det finns ogräs i överflöd, men det får bli en annan vacker dag.
 
Alla blommor vi fick på midsommarafton är fortfarande jättefina.
 
 
Må då vara murgrönan och rosen, men även snittblommorna har klarat sig riktigt bra. De har fått stå ute dygnet runt.
 
Jag har återbrukat växter som tittar upp lite här och där, gör att utöka planttillgången. Jag känner mig väldans nöjd med en del av dem.
 
 
På bastukammarens vägg verkar de trivas mycket bra.
 
Och i lådan växer det lite varja dag.
 
 
Jag längtar tills det går att plocka in och använda.
Nu ska jag återgå till att vända bokblad. Avslutar med ytterligare en bild på midsommarrosen. Den är så fantastiskt vacker😊
 
 
" Just remember in the winter,
far beneath the bitter snow,
lies the seed, that with the sun's light,
in the spring, becomes a rose"
 
 
 
 
 
 
 
 

På låg växel

Senaste dagarna har vädret inbjudit till återhämtning inomhus. Jag har läst ut en påbörjad bok och hämtat en som jag reserverat på biblioteket. När regnet smattrar på taket är det bland det mysigaste jag vet att läsa.
 
 
Jag tror jag var på typ 50:e plats när jag reserverade Läckbergs senaste bok, och hade inte väntat mig att det skulle gå så fort, men numera är ju hela Norrbottens bibliotek kopplade till varandra, så det är väl därför antar jag. Det blir bra med lite spänning efter "feel-good"-boken om hattaffären.
Jag har också passat på att få inspiration med hjälp av SVTplay.
 
 
... och ett av mina favoritprogram på löpande band. Ibland är det bra att ha missat en massa avsnitt, så att man kan få gotta sig en längre stund.
 
Vi besöker svärfar tillsammans med svärmor en stund varje dag också. Han blev inlagd dagen före midsommarafton och är kvar än. Han har fått en hjärninfarkt, men klarat sig väldigt bra än så länge. Det enda som märks på honom just nu är att syn och synintryck inte fungerar riktigt som det ska. Nu är det i alla fall slutkört bil för "gubben". Det är då ett som är säkert!
 
Midsommar firade vi hemma hos oss.
 
 
Sonen och dottern tog tag i midsommarstångstillverkningen under förmiddagen och gjorde det med glans.
Hela släkten på min sida var samlad på kvällen, vilket var superkul! Vi var 18 pers. inklusive barnen, som fick plats på altanen. Är det midsommar så är det!  Men vädret var faktiskt riktigt bra just då. Efter den traditionella 5-kampen gick vi dock in.
 
 
Apelsinerna var i centrum i år. Både i gamla beprövade grenar....
 
 
... och i nya annorlunda grenar. Den här är från början tänkt att man ska ha strumpbyxorna med en boll i foten, på huvudet och sedan få ner flaskor genom att vifta på skallen. Det gick bort helt i och med att vi är så många med handikapp av olika slag! Vi var, i alla fall jag, alldeles tillräckligt slutkörda, trots enklare koncept. Tack och lov så hade vi både apelsin-kalle, boll-kalle och stövel-kalle som kröp och sprang och hämtade tävlingsredskap åt oss.
 
 
Prisutdelningen tog vi slutligen inne i värmen tillsammans med efterrätterna. Då hade det både blivit kallt och mycket mygg. Men med facit i hand, så hade vi ju i alla fall tur med vädret. Dagarna därpå regnade det i princip hela tiden, mer eller mindre i alla fall.
 
Så trädgården får frodas på egen hand och jag får vila och planera tills vidare. Här kommer ett smakprov på sockerärten...
 
 
.... som gör premiär i min trädgård.
 
 
 
 
 

Sommarmys

 
I år hade vi ingen varken student eller någon annan som hade examen. Men vi firade ändå med Maria-kaka på altanen. Soffhäng, rengöring av cykel, trädgårdspynt och Bobbycar och lite annat fix fyllde vi dagen med.
 
 
Denna lilla goding förstod direkt hur man tutar och klättrar på, den av så många älskade, bilen. 
 
 
Barfota barnfötter ät något alldeles extra. Sommar!
 
En groda som "kröp" i stället för att hoppa, fångade
vårt intresse en bra stund.
 
 
Solrosfröna som lillan satte har börjat gro. 
 
 
Plus lite annat som jag sått. Det känns hoppfullt.
 
Jag vill ha fler sådana här dagar. Med undantag av vissa ryggdödande aktiviteter. Att bara vara hemma på gården en hel dag och inte behöva hinna något speciellt. Det vill jag bli bättre på. 
Nåväl.... övning ger färdighet.