Stjärn-klart

Jag är så nöjd!
 
 
Dagen har ägnats åt adventsfix. Med både känd och för mig okänd julmusik som inspiration, var det riktigt mysigt. Motivation för att städa har saknats ett tag, så jag är så glad att jag hann få den före advent. Inser  ju förstås att advent ÄR motivationen😉 
Nu ligger jag nyduschad i soffan under en pläd och bara myser. Jag är inte klar, men jag känner att jag har kommit en bra bit på väg, och jag ser till att njuta under tiden jag "stökar".
 
 
När eluttagen inte räckte till, så fick det bli stearinljus som ljuskälla medan jag strök dukar och gardiner. Vilken tur att jag var ett uttag kort! Jag kanske inte hade kommit på att tända ljus just där och då i annat fall.
 
På förmiddagen invigde jag en tidig julklapp.
 
 
Mannen hade beställt skor med broddar åt mig och tyckte att det är ju nu de behövs. Och det kan jag intyga! Fy, vad trist det är när det är så halkigt! Jag spänner mig alldeles tillräckligt även med broddar, men det kändes mycket bättre. Lätta att kliva i vår de också, vilket jag uppskattar. 
 
 
Jag gillar i alla fall att det är kallare igen. Bättre med vinter, när det är vinter och inte en massa regn och elände.
På tal om kallt....
 
 
Caprin har tillfälligt fått komma ut ur garaget. Annat bilfix stod på att-göra-listan. Imorgon får den nog rulla in i värmen igen. Brrrr! 
 
"Det strålar en stjärna" .......minst😉
 
 

Söndagsresumé

I fredags var vi på månadens och också årets sista födelsedagskalas för vår del ( om jag inte är totalt borta i planeten...) 
 
 
Det blev gröna paket till mamsen i år - den vänstra av dessa, som jag inte är säker på vad det är...en cypress?!!...och en "plättar i luften". Den senare hade hon önskat sig för länge sedan, med den andra blev en överraskning som gick hem. Vi passade på att fara in på dan, medan det var ljust, och prickade in sprinten på TV. Hemmagjord prinsesstårta och gofika till det passade väldans bra. 
Tråkigt nog så hade snöfallet blivit till regn och i och med det halkigare  och fulare 😢
Torsdagens utsikt....
 
 
...mot fredagens utsikt.
 
 
Fredag morgon vaknade jag tidigt och kunde inte somna om. Väldigt ovanligt för att vara mig!!! När mannen  klev upp sätt jag och sorterade garner. Fick en snilleblixt kvällen före, när jag för femtioelfte gången flyttade på ett par lådavskiljare som inte passade där jag först tänkte.
 
 
 
Det blev kanon att dela upp garnerna efter tjocklek. Nu tror jag banne mig att det kommer att funka mycket bättre.
 
Idag hämtade vi hit svärmor. Vi handarbetade och såg skidor, skidskytte och lite slalom medan mannen var i garaget. Bjöd på lasagne och skjutsade hem henne på kvällningen. 
 
En ny vecka väntar runt hörnet. Den ser jag mycket fram emot. Vi hörs!

Borta bra, hemma bäst

Då har vi varit iväg till Kiruna under helgen.Det vankades som sagt dop. Vädret var gräsligt på väg upp i fredags. Snö, snörök och mörkt eftersom vi  startade först vid 15-tiden.  Tidigare under morgonen och dagen hade det rapporterats om en hel del olyckor i samband med extrem halka, så av två onda ting..... Nåväl, det gick bra och vi fick en trevlig helg, om än kort, med storasyster och familj. Vissa av dem hann vi bara träffa på dopet, men så blir det ju ibland.
 
 
Det bjöds på extremt mycket godsaker. Extremt goda godsaker dessutom. Smörgåstårtor, rosa rostårta, hembakta fikasorter med rosa dekorationer. Vi behövde ingen middag den dagen kan jag lova.
 
 
Det här var vad vi pysslade med inför dopet. Jag assisterade dottern med blöjvagnen och gjorde kort. I det ena paketet var det en glasblåst tutte från Heta Hyttan här i stan. Storebror fick också en när han döptes. Det andra innehöll en egengjord present.
 
 
Jag är nöjd att jag kom på att förvandla ljusbollen till en luftballong. Tror det kan bli mysigt i ett barnrum.
Jag har ju gjort luftballonger tidigare, fast på ett annat sätt. Kul att hitta nya varianter!
 
Efter resan har vi hunnit ha sovfrämmande en natt, eller förresten två nätter. Mamma sov över till måndag efter hemresan, som för övrigt var betydligt lättsammare än ditresan. Vi hann en bra bit på väg innan det blev mörkt och det snöade inget alls.
Den andra övernattaren hade vi i natt. Vi hämtade barnbarnet på dagis och tyckte det var lika bra att hon fick sova över, eftersom mamman började kvart i sex morgonen efter. Nu blev hon sjuk, men fick ju chansen att kurera sig i stället. Så vi har myst på med lite av varje. Badat, målat, sett Pippi, sovit middag osv.
 
 
Det är verkligen livets efterrätt! Att så mycket kärlek kan finnas i en så liten kropp! Det finns mycket av annat också förstås😉 Envishet, spring och dans för att nämna något. Aldrig stilla förutom när hon sover.
 
Veckans flyt hade jag i tisdags. Lovade svärmor att köpa en tidning åt henne på väg hem från juntan. Upptäcker utanför affär'n att jag åkt ifrån väskan (och plånboken). Attans! Började leta i alla skrymslen jag kunde hitta och hittade en tjuga och vad jag trodde sex kronor. Gick in och kollade vad den kostade....27kronor! Kollade mynten igen ....
 
 
... och ta mig tusan. Kronan var en tvåkrona. Jag har inte vant mig med nymodigheterna än som synes. Tänkte för mig själv att jag borde köpa en lott. Men kom som tur var på att jag ju hade plånboken hemma😂😂😂
 
Det är inte lätt att vara jag jämt, men jag gör mitt bästa😉