Pussel är också pyssel

 
Nu är det riktigt svårt att slita sig ☺ Jag dammsög "nästan" hela vårt stora hus i alla fall innan jag började 😉 Och Lule vann fast jag inte tittade, trots att jag loggat in och allt innan mannen och sonen drog på Pite-matchen. Jag valde helt enkelt pusslet! Jag hade ju redan sett småkronorna spela hockey på eftermiddag, så jag var väl nöjd med det. 
Kvällens höjdpunkt var dock att "skypa" med lilleman. Mest förvånad är jag över att jag fixade allt HELT själv!!! Nu blir det till att "skypa" fler gånger, det är då ett som är säkert! Jaja, jag vet att jag är lite efter i tiden, men jag är jag 😊 
Imorgon är sista dagen på 2015 (som om ni inte visste det 😉) Jag ser fram emot det nya året på många sätt. 2016 kommer att bli ett bra år. That' s it!
Vi tänker avsluta detta år med en bastu på dan och sedan äta en förhoppningsvis god plankstek innan småkronorna hockeymatch. Det är lugnast hemma för Pumin. Fyrverkerierna gillar hon inte alls nämligen, och här märks de inte alltför mycket och framför allt inte alltför länge. 
Kanske jag rullar ut pusslet sen också, så får gubbarna surra bäst de vill 😉 De har planerat en utlandsresa på Nyårsdagen, så det blir nog lugnt. Jag är varken missunsam  eller avundsjuk..... de ska till Finland över dagen.
 
Önskar alla ett riktigt Gott Slut och ett Gott Nytt År!
Whereever you are and whatever you do! 
I will be right here waiting for you 🎶🎵🎤
Puss&Kram💋

Remember me?

 Jag må säga att jag är imponerad över er som går in och kollar min blogg trots att inläggen varit osynliga i ett par veckor. Jag har helt enkelt pysslat med annat och inte haft varken ork, tid eller lust att sitta och skriva. De senaste dagarna har jag då dessutom gått i idé känns det som. Jag verkar kunna sova hur mycket som helst och är ändå trött. Kan ju vara mörkret tänker jag, plus att jag har börjat med en ny kvällsmedicin, som verkar fungera (peppar,peppar...)
 
Julen har hittills varit både lugn och mysig. Före jul hade jag lite pyssel för mig, som vanligt med andra ord :-)
Jag tycker ju att det är kul att ge någonting som jag har gjort själv. Några sådana klappar blev det. 
 
 
En hushållspappershållare för en tia fick en make-over. Jag hade dock missat att sonen hade fixat en hållare ut till sig, men så kan det ju gå ibland. Nu har han två, eller kan lämna tillbaka den andra där han tog den ;-)
Dottern fick det omtalade hjorthuvudet, som jag glömde fotografera. Jag får göra det på plats någon gång.
 
Lite bak blev det också. Julbröd och några få söta saker. Det räcker och blir över, men det är också något jag tycker är kul att göra. Däremot har jag avskaffat bl.a julkort. Inga måsten som sagt. Jag väljer med omsorg...
 
När vi åt julgröt några dagar innan jul lyckades jag få mandelgåvan. Mamma fick mandeln, så då blir det alltid lottning och då var turen med mig.
 
  
 
 
En till tomte till tomtesamlingen, hjärtan som jag hängde i varandra och GodJul-bokstäver var det i paketet. Jättefina saker!
 
 Här kommer ett axplock från lite nygammalt pynt ....
 
 
 
 
 
 
Innan jul träffade vi som vanligt grannarna i deras kåta också.
 
 
Mycket mys som sagt i juletid!
Och än är det några helger kvar...
Tjingeling :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julmys både inne och ute

Tänk, vad en liten lagning kan leda till! Jag skulle äntligen sy igen några hål i sömmarna på de röda kuddöverdragen- i ärlighetens namn fanns i alla fall ett av dem hela förra julen. De har hängt på stolsryggen sedan jag gjorde jul och igår kände jag att tiden var inne. Fort var det ju gjort förstås, och när jag ändå höll på så fortsatte jag av bara farten.
 
 
Av en lite snedsydd gardinkappa, köpt på Röda Korset i Skellefteå för en hel tia, och ett gammalt lakan med svärmors broderade initialer, blev det två helt nya kuddöverdrag. Så kan det sluta när symaskinen lyfts upp från golvet upp på skrivbordet :-) 
 
Den höstiga kransen gjorde jag om lite lätt för att passa juletiden.
 
 
Nu när altanen är mer skyddad är det extra roligt att pynta där även till jul. 
 
 
Lite hjärtan och stjärnor pryder nu ljusgallret. 
 
 
Grankvistar till urnan lyckades jag få dit, trots att det hade hunnit bli riktigt mörkt. Jag insåg att det där med att samla kvistar kräver dagsljus. TÄnk, vad bra att det kommer nya dagar! 
 
Ikväll laddar vi för en bastu. Det är arbetsdag ute på motorstadion inför SM-veckan, så mina mannar är där och drar nå´t strå till stacken. Efteråt kan det nog vara skönt med lite värme.