Värmebölja

Jag vet att jag inte ska klaga och jag försöker att se positivt på tillvaron även när det är så här grymt varmt. Jag vill ju ha sommar och sol! Men det ÄR varmt! Som f-n!
 
Jag orkar inte ens fota, så det blir ett bildfattigt inlägg idag. Jag och syrran svettade oss igen en dag på loppis i lördags och avslutade sedan med att pusta ut hemma hos mig. Vi fick sällskap av en tjejkompis till senare :-) Surrade, åt och drack och dog i soffan väldigt tidigt för att vara party. Jaja, även utomlands brukar det bli tidiga kvällar. Värmen tar på.
Nöjda över våra loppisfynd och mätta i magen var vi i alla fall, så synd om oss var det inte!
 
Vi har också hunnit ha främmande av Kusin Vitamin från Jämtland. Deras visit avslutades med en supergod middag bestående av stekt abborre, som männen fiskat upp här nere under dagen. Väldigt ovanligt att få abborre här. Och så många! Här fångade vi verkligen dagen :-) Till det färsk potatis och gräddfilsröra smaksatt från köksträdgården.Så kul att bara hämta runt knuten! Det är något som jag vill bli bättre på. Det är ju så gott. Blir nog att sätta lite potatis också så småningom. 
 
Allt ligger nere i övrigt. Eller nästan allt.... Förbereder "bara" en gårdsloppis hos syrran, fredag-lördag. I värmen! Det blir vad det blir tänker jag. Och när vi väl har fått dit grejer och tält så kan vi sitta där och svettas tillsammans. I solen eller i skuggan och umgås. "Toka" på sommarland, det är vi det!

Rättvisemärkning...

...i all ära, men när man spelar bingo kommer man inte långt med lika många duttar i varje ruta. Men jag vann i alla fall på en lott! Och var ett nummer ifrån högvinsten på samma lotteri.
 
 
Alltid något!
 
Bingo, hårda godisar och dessutom virkning i väntan på start. Tantvarning enligt de andra, och det är en rättvisemärkning som jag är stolt över. Tant är lite gulligt tycker jag ;-) 
 
Och så lyckades jag glädja både lillprinsen och hans föräldrar med en klassisk träskallra från Brio. Den lille viftade glatt på med den en bra stund och mamman och pappan tackade för det höga skallrandet under bingon :-) Men han var ju då nöjd! Och somnade dessutom sedan!
 
Här kommer förresten bilden på fotogenlampan från långloppisen...
 
 
Idag firar vi dessutom 22 år som förlovade. Det blev middag på "Toppen" dagen till ära. 
Insåg också att en person som inte längre finns med oss skulle ha fyllt år idag. Andra födelsedagen nu som han fattas oss. Livet är verkligen ingenting som vi får ta för givet. Jag är glad när jag får vara med nära och kära, korta och långa stunder, med jämna mellanrum och med ömsesidig respekt för alla våra olikheter och likheter. Att både kunna skratta och gråta tillsammans och känna att jag duger som jag är. Just nu- en trädgårdsnjutande, loppisfrälst, virkoholic som gör sitt bästa för att göra det bästa som går just nu. Som tror att allt löser sig till slut och att mycket som händer och sker är "meningen", även om vissa saker är svåra att se någon mening i. Nu blev det djupt så här på nattkröken :-) Men vad gör väl det? 
Nöjd och tacksam för denna dag tackar jag för mig och säger: "Gonatt Vänner♥"
 
 
 

En dag i sakta mak

 
Gårdagens 50-års present i en egenvirkad påse. Båda fairtrade-viner! Ett rött och ett mousserande vitt. Hoppas de smakar :-) 
 
Ett axplock från långloppisen kommer också:
 
 
Det som saknas är två jättedjupa slevar, som redan har försvunnit ut i trädgården. Och så bandet, som jag använde till flaggspelet. Finns kvar av det till fler grejer.
Dörrstoppen passar just nu inte någonstans, men med lite uppfinningsrikedom ska den nog gå att använda vid någon av ytterdörrarna. Jag har en plan...
 
Och nu kom jag på en till sak!!! Fotogenlampan. Jag sätter in en bild på den vid ett senare tillfälle.
 
Idag har vi hunnit med ett besök på Havsbadet. Familjen där mådde gott och bjöd på husvagnslunch. Nostalgi!
Snippade in hos syrran också på väg hem. Dags att ta tag i planerandet av den egna loppisen hos henne. Det kan nog bli kul :-)
 
Vädret är svalare och gråare och huvudet känns tungt. Kanske åska på G. För inte kan det vara vinet och Mojiton från igår :-) Den överväldigade jubilaren däremot kanske har känningar :-) Om inte annat så lever hon nog på ruset från all uppvaktning och uppskattning som hon kände. Roligt att se och höra glädjen och lyckan :-)