Uppåt och neråt och däremellan

 
Jamen, då har det äntligen hänt! Mannen vann "halva potten" igår på hockeyn :-D Jag kan intyga att det återigen kom till någon/några som behövde det. Jag tror fullt och fast på att allt alltid ordnar sig till slut. Det som krävs är att vi accepterar situationen som den är och gör det bästa vi kan med de förutsättningar vi har. " Hä jäll it jööl!"
Och visst deppar jag ihop emellanåt jag också, fast mer och mer sällan tack och lov. 
I alla fall så ringde jag frissan direkt på morgonen och fick tid kl 15. Det var onekligen välbehövligt eftersom att jag var dit i augusti sist. Vilken lyx! 
 
Kroppen har protesterat både igår och idag. Trotsade värk och stelhet och gick en promenad på morgonen. Det var kallare igen, men vackert med ljuset.
 
 
Vilade efteråt och fick sedan oväntat besök av en tvåbent och en fyrbent vän. Efter en varm kopp te och lite surr, så ville förstås de fyrbenta ut på äventyr. Och jag ville med, så på med kläderna och ut igen. Det slutade med att vi premiärgick ute på isen. Så fantastiskt härligt! Slätt och lättgått- efter bilspår dessutom. Glada vovvar, trevligt sällskap och SOL! Glömde bort kroppen för en stund och mådde gott.
 
Ingen mer vila hanns med. Fick skjutsa mannen till "garaget" och åka in tidigare än tänkt till civilisationen.Tur att svärisarna bor bredvid frissan.
Efteråt skulle jag göra ett ärende på Ö&B och fyndade fina burkar med en kaffemugg i varje. Endast 15 kr/st på rea. Det fanns tre olika motiv, men jag gillade den här bäst.
 
 
Det är mycket möjligt att det blåa bandet byts ut mot någon fin spets i stället. Jag blir medveten om att jag är inne i en burk-period nu. Kan nog vara att jag börjat förbereda och drömma om mitt kommande pysselrum. Det kan dröja än, men jag känner hopp. Jag har till och med kollat in en dagbädd på IKEA imorse, som jag tror skulle passa bra där. Trots att det är litet så vill jag ha sovplats därinne åt dottern (om de behöver sova över sen), mamma och andra eventuella gäster.
Spännande att planera och drömma...
 
 
 

Sötsaker och andra söta saker

Paus i bloggfabriken igen ;-) 
Dagarna och veckorna går så himla fort. Fast jag är "hemma" hela dagarna. Helgen blev mycket social med mamma på fredag, middag och hockey hos vänner på lördag (vinst varje gång ;-) ) och besök hos andra vänner på söndagen. Och både lördag och söndag bjöds det på semlor. Jag tog chansen och njöt. Pumin njöt också för på båda ställena hade de tänkt på henne och köpt hem hundgodis, fast de inte har hund. Det kallar jag gästvänlighet ;-)
 
Tisdag betyder ju junta. Tyvärr så hann inte paketet som vi beställt komma innan, så det blev till att tänka om.
 
 
Ryckte med mig en blomlåda som ska få en ansiktslyftning och virkkorgen. Så aktiviteter finns det att välja på.
Började med att måla den svarta plåtlådan vit. På väg hem kunde jag hämta servetterna som vi hade beställt. Bättre sent än aldrig!
 
 
Något av dessa motiv ska få ta plats på krukan, samt lite spets och "vips" så blir det något nytt till hemmet.
 
På Röda Korset köpte jag presenter till Pumin...
 
 
... för 15kr. Hon älskar såna här supermjuka, lena nallar och lyckas hitta dem lite överallt. Senast i lördags norpade hon en från en papperskasse full med olika mjukisdjur. De andra brydde hon sig inte om, men just den! Gullhund!
 
 
Jag fick också present av dottern som varit på IKEA. Nu så här dagen efter inser jag att jag färgmässigt satt och sympatiserade med motståndarlaget, som dessutom utklassade Luleå Hockey, igår kväll. Shit! Det var inte meningen ;-)
 
Samlar kraft för att fortsätta pyssla om hunden. Hon ser det nog inte riktigt så, men vill man bli fin får man lida pin. Kamning är inte favoritsysselsättningen för någon av oss tyvärr. Bäst att göra det medan det fortfarande finns ork. Snaaart..... ska bara.... :-)
 
 

Fredagsmys!

Känns som att jag fyller år eller nåt...
 
 
Blommor av mannen...
 
 
... och sockar av mamma.
 
Tack så mycket! Det värmde :-). Både hjärtat och fötterna :-)
 
Gårdagen var verkligen fulltecknad. Först garninköp...
 
 
---(både stora och små nystan :-) ),  och sen dagbio med arbetskompisen. Filmen vi så var "Diana". Helt klart sevärd! Sen en sväng till grannstaden för inköp av bildelar till vår trasiga bil och därefter hockeykväll hos goda vänner. 
 
Ikväll stickas det och virkas i båda fåtöljerna. Mamma följde med hit när vi var in till stan. Imorgon ska vi kolla in en loppis. Karlarna ska på veteranbildelsloppis och vi på en vanlig på bouleklubben. Det kan ju vara nån liten grej som ligger och väntar på oss.... Vem vet???