Värme

Det närmar sig avresedag :-) Och värme! I förrgår gjorde vi en för-resa till Luleå - växlade pengar och shoppade lite bra-att-ha-grejer inför resan.  För min del blev det bl.a ett par nya skor. Lunchen bestod av två 5-kronors korvar på Biltema. Som syrran sa: " Det här är bara början..." ! Nästa vecka ska vi njuta fullt ut. Äta gott, dricka gott, må gott och förhoppningsvis sova gott. Tre av fyra "gott" är jag helt säker på att vi kommer att kunna bocka av. 
Det börjar bli dags att börja packa. Skrev just ut resebevis. Datorer och internet är ju helt fantastiskt när det funkar. Smidigt!
 
Idag har vi förberett för värme här hemma också. Jag gillar sonens kommentar: "Det är inte alla som staplar 3 kubik ved och har havsutsikt". Det är min son det! Ja OK då, vår son! Han kunde ha fokuserat på den kraftiga blåsten eller jobbet, men valde att uppskatta utsikten. Tillsammans fixade vi det galant!
 
Dottern hälsade på igår och lånade mammas pysselrum. Och symaskin. Det resulterade i de här söta napphållarna. Hon älskar att överraska barn och föräldrar i hennes närhet med både det ena och det andra.
 
 
Jag tycker förstås att det värmer i mamma-hjärtat när även hon gillar att pyssla och skapa. Det är min dotter det!
Jag är så stolt över mina barn ♥ (jaja jag vet...våra barn :-) )
 
Tidigare i veckan fick jag en liten tankeställare när vi besökte biblioteket. Vi började prata om att de hade en sensor som räknade antalet besökare och vi konstaterade att vi ville gå dit lite oftare än vi gör, för att vi bidra till att behålla biblioteket i byn. Det slog mig sedan att det är ju faktiskt samma sak med vänner. Jag behöver och VILL bli bättre på att höra av mig till mina vänner. Jag tänker mycket, men har långa ledningar mellan tanke och handling många gånger. Det är något jag vill bli bättre på.
Jag hittade dessutom flera nya böcker, som verkade vara något för mig, så jag fick ut en hel del av detta biblioteksbesök :-)
 
 
Jag återkommer med recensioner om det är någon jag kan rekommendera.
 
Alla krukor ute är nu tömda och magasinerade. Några gröna växter fick dispens och får pryda ett par höstarrangemang. Kom på att jag önskar mig renskinn som jag kan ha på kökssoffan ute på altan. Nu när mannen har satt in ett glasruta till så kommer det att komma in mindre snö där och det blir lättare att ha lite fint i den änden i alla fall. I den andra är veden travad. Nära och bra att hämta in :-) 
 
Nu fortsätter hockeymatchen, sen blir det en sväng till stan. Chaufför, det är jag det!
 
 
 
 
 
 
 

Ju mer vi är tillsammans...

Helgen har varit riktigt mysig. Jag har varit på loppis och second-hand-affärer, lagat och ätit god mat och pysslat.
Efter loppisrundan for jag och min vän och fikade nybakt bröd hos min mamma och sedan följde mamma med hit och var här till idag. 
 
Flera av lördagens fynd togs om hand samma dag. Av ett sprillans nytt. tunt täcke blev det tillsammans med ett lakan, som jag hade sen förut, ett överdrag till "sänggaveln" i gästrummet. Själva sänggaveln är en utdragsskiva till matbordet som nu fått ett till användningsområde. 
 
 
 
Jag är nöjd! Compact living kan leda till många annorlunda lösningar. Jag vill också poängtera att jag fick idéen efter ett besök hos en vän, som hade liknande tänk :-) Fast det tog några dagar innan poletten föll ner hos mig. Men sedan gick det snabbt från idé till färdig produkt :-)
 
Andra inköp var en tygbit plus ett par gardinlängder, som mamma satte igång att klippa till mattrasor direkt. Hon påstår att hon tycker det är kul att klippa, så ... Varsågod!, säger jag bara :-) Jag har påbörjat även det projektet, som dessa trasor var tänkta till. Kan avslöja att det innefattar en virknål- modell grövre!
 
 
Helgens kulinariska höjdpunkter var kantarellsåsen med tillbehör på lördagen och palten på söndagen. Mums! 
Palten blev överraskande ett samarbetsprojekt med BÅDE mamma och svärmor. Svärisarna dök upp på kaffe tidigare under dagen och då passade det ju ypperligt att de stannade även på palt. Och palt blev det i massor! Grymt goda dessutom!
Jättekul att ha alla samlade nån gång emellanåt! Dottern och hennes pojkvän var också här och åt. Det är ju inte alltid så säkert att en dag passar alla, men nu löste det sig nästan av sig själv.
 
Idag har det varit en ovanlig måndag, nämligen junta-måndag! Så nu är risken stor att jag kommer att vara dygnvild även denna vecka, men den smällen kan jag ta. Det blev en riktig bytardag, där flera saker bytte ägare. Jag åkte hem med bl.a lakritspulver, ett läckert snapsglas som jag tänkte kunde bli en minivas, och en magnetburk till min magnettavla. Så kul! En hel del decoupagande blev det också. Vet inte riktigt om slutresultatet kommer att tilltala mig än.... "den som lever får se", som jag brukar säga.
 
Idag är det precis en vecka kvar till värme :-) Och just idag var det ett program på TV från Lloret de Mar :-) Sammanträffande :-)
 
 
 
 
 

Positiv och negativ energi

'
 
Jag upptäckte de här fina böckerna i min lilla boksamling, när jag blev sugen på att fräscha upp Feng Shui-minnet. Och av en händelse så hade jag två tavellister i matrummet, som blivit lediga när dottern flyttade med sina fina receptböcker. Jag tycker de är vackra att se på och påminner mig om vikten av att frigöra energi runtomkring mig. 
 
Förkylning och valresultat har lyckats få mig ur balans under veckan. Jag har känt mig ledsen och åter blivit påmind om hur många som ser ner på mig som "bidragstagare" och ingenting annat. Jag tycker jag har kommit så långt i så mycket och har börjat klara av att inte bry mig om vad andra tycker och tänker om saker som de inte har en aning om. Men ibland så gör det ont ända in i själen. Det är ett hårt samhälle vi lever i. Att skylla på andra har blivit ett sätt att rättfärdiga sig själv. Jag är så enormt tacksam att jag är omgiven av människor som gör att jag inte känner av detta HELA tiden. Och att jag själv känner att jag är värdefull och klarar av att skapa en meningsfull tillvaro trots allt. 
 
Många pauser har det blivit och peptalk till mig själv. Mannen drog igång "Operation hall" i tisdags när jag var på junta. När jag kom hem hade han grundmålat byrån och tvättat golvmattan. Så efter några om och men, så är allt på plats och i lådor och garderob är det ordning och reda. 
 
 
Nya handtag på byrån i stället för träknopparna och av bara farten så fick garderobsdörrarna nya, större och vackrare knoppar. Det fanns tre likadana i min samling, som ännu inte kommit på plats i pysselrummet.
 
 
Hallen förresten...den är inte stor! 2x1 m MED garderob typ :-) 
Buddha får stå kvar på sin plats. Den passar även bra där ur FengShui- aspekt också har jag upptäckt. Hallen hos oss motsvarar nämligen området för "Stöd i livet" så den glada Buddhan tycker jag är en bra symbol. 
 
Om en stund åker jag med en kompis på lördagsmys på olika loppisar i stan. Det ska bli så roligt! 
I veckan var jag och mannen in på Reprisen och jag investerade i en bok, som jag ska prova vika på något förhoppningsvis vackert sätt, och en lykta som jag ska "strippa" prismorna från. Endast 25kr tillsammans :-)
 
 
Gammalt blir nytt!
 
Och positiv energi får jag i massor både av loppis, pyssel och ordning och reda. Så jag fortsätter med det jag håller på med och hoppas att jag på så sätt stänger ute så mycket onödig, negativ energi som möjligt.
Trevlig helg alla värdefulla människor!