Wow!

Blev väckt av mannen som ville ha det långa objektivet till kameran. Han hade sett sälar på isen nedanför oss, när han skulle gå ut med hunden. Inte kunde väl jag ligga kvar då. Drog bara på mig lite mer kläder- pyjamasbyxorna fick dock duga- och gick ut i kylan. För kallt är det! Och ska vara det hela veckan. Grrrr!
 
 
 
 
Längre ut låg det ännu fler. Enligt fiskaren så kommer de in i fjärden när det blir öppenvatten ute till havs och is ligger kvar i viken. De vill ligga kvar så länge som möjligt. Men vad jag kommer ihåg har jag då aldrig sett dem ligga så här på isen på de här åren vi har bott här. Så här tidigt har isen aldrig gått heller. Nu är det nära...
 
 
 
Det blir nog inte några uteaktiviteter idag, valborgsmässoafton till trots. Siktar på att vi kanske kan vara med grannarna i deras kåta om de inte har annat inplanerat. Det skulle vara mysigt. Och så blir det en bastu!!! Behöver värma kroppen ända in i märgen i detta väder.
 
På väg upp från vattnet föll blicken på rabatten. Varje år tänker jag att det här kan ju aldrig bli nåt.
 
 
Men även det brukar lösa sig vad tiden lider. Fast det lär nog inte hända så mycket de närmaste veckorna är jag rädd, med tanke på väderprognosen.
 
Gårdagens wow var besök och leverans av hembakta skorpor och frökex.
 
 
 
Den lilla råttan skyndade sig att baka åt mig fast hon åker utomlands på fredag. Lyckat arbetsbyte, må jag säga. Nu har hon sett till att jag tänker på henne varje dag medan hon är borta. Om det nu räcker så länge vill säga.... Fast jag tänker ju på henne ändå :-) 
 
På lördag inleds loppissäsongen på allvar. Sedan är det tydligen loppisar varenda helg till i september. Tack och lov så är det inomhus till helgen. Loppisarnas Mecka -Arcus- på lördag och Lions hemma på söndag. Hmmm.... dags att planera matsäcken kanske.... för det behövs energi för att klara att ta sig runt. I år följer dottern också med. Premiär :-) Kanske vi hittar nåt kul till westernfesten också! 
 
 
 
 
 

Varma tankar

Just nu har jag lite dåligt med lust och ork. Trots mycket sol och mys. Kroppen vill liksom inte lyda och protesterar när jag promenerar bl.a. Emellanåt så kommer lusten att ta på offerkoftan, men så i nästa stund blir jag alldeles varm i hjärtat av att upptäcka saker som både berör och ger hopp, styrka och glädje. 
De senaste dagarna har jag blivit påmind om att det går att lysa upp tillvaron för någon annan genom att komma ut från affären med några äpplen i en påse :-) Det leendet jag möttes av värmde.
 
 
Och den personen äter inte ens äpplen! Men han förstod och hoppades att det vankades äppelpaj, eftersom inte jag heller klarar att att äta dem som de är.
Pajen serverades i favvoskålar från tiden i Jämtland. Tre eller fyra stycken hänger fortfarande med. Frostviken keramik väcker också många minnen.
 
 
Varje gång jag märker att barnen också anammat att tankar och inställning till det som händer runtomkring oss påverkar vårt eget mående, blir jag extra varm inombords. För mig känns det så oerhört viktigt!
 
Jag och dottern hade dessutom en mysig stund i lördags när jag for och var sällskap medan hon målade köksmöbler. Jag höll mig ganska länge innan jag högg en pensel jag också. Jag bidrog med en stol (grundfärg) i slutänden. På kvällen kom ungdommarna hit och åt grillat. Kycklingen blev så underbart god och med fetaost/vitlök/cremefraiche- röra så blev det magiskt.
 
Presentkortet har kommit! Så himla kul att få nåt sånt i brevlådan för en gångs skull.
 
 
Nu är det inte mycket snö kvar för pumin att rulla runt i (i alla fall om man jämför vad som hänt den senaste veckan.
 
 
Den lilla lurven har dessutom spelat mig och min vän ett spratt i helgen. Vi släppte ut henne på deras balkong - de bor i sutteränghus. När vi hör henne skälla går vi dit och får världens chock - hon är borta! Hon står nere på gården!!! Vi är helt övertygade om att hon hade hoppat över det höga räcket och sedan drygt 2,5 m ner. Vilken chock! Men hon stod på alla fyra benen och så ut att vara OK! När våra gubbar kom hem och vi berättade vad hon hade gjort så skrattade de. Eftersom de hade lämnat garagedörren öppen, så förstod de ju att hon hade gått ner och gått ut via tvättstugan, som också var öppen. Vilken lättnad!!!
Grundlurade :-)
 
 
 
 

Hurra, hurra, hurra,hurraaa!!!

 
Igår fick sonen sitt körkort ! Eller kort och kort... det känns lite knepigt att inte ens fått ett papper än, och ändå få köra tills kortet kommer. Jag har inte riktigt fattat det ännu- att båda mina barn är så stora så de har körkort! Nån bil fick han dock inte, utan fleeeera bilar :-) som går att äta. Nu slipas det för fullt på Caprin ute i garaget. Hoppas att motivationen nu finns att göra det tråkiga grovjobbet, så att det blir klart för målning och ihopskruvande. Grattis sonen till ännu en milstolpe i livet ♥
 
Alliz såg till att vi kom ut i tid idag. Hon ville ut och när jag släppte ut henne gick hon direkt och la sig på gruset. Om det inte vore för skuggan skulle man knappt se henne :-)
 
 
Så vi har både varit på prommis och suttit ute i det underbara vädret. en bra stund. Helt fantastiskt! Grillat lunch och pimplat kaffe och bara myst. Utan virkning och MED solglasögon. Jag lär mig! Jag vill verkligen undvika att få sån migrän som jag hade. Den satt i flera dagar, mer eller mindre.
 
Och igår hann vi träffa lilleman och hans föräldrar en snabbis igen. De hade varit och köpt en husvagn och skulle sova i den på stugan inatt, innan de fortsatte hemåt. En jätte, jättefin husvagn! Det väckte många minnen :-) Åh, vad mycket mys de kommer att ha i den hela familjen!!!
 
 
Tror att han lär sig "Imse, Vimse" snabbt som attan. Ser att han har talang :-)
 
Alliz hittade en fin koja.
 
 
Så ett fyrfaldigt hurrarop för....sonen, vädret, husvagnsköpet och sist OCH minst, fast ändå störst på många sätt - lillprinsen! Hurra, hurra, hurra, hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 Oj, kom på att fyra hurrarop inte räckte så långt! Jag har ju vunnit presentkort på en växtmarknad där jag brukar köpa plantor. Och det tack vare vänner på fb som gick in och gillade hennes sida, så att jag var närmast att gissa rätt på när antalet gillare skulle passera 310st. Tack så oerhört mycket! Det är klart att ni ska ha ett alldeles eget "Hurra!". Jag är så glad, så glad, så glad!