I glädje och sorg

Det är onekligen tvära kast mellan hopp och förtvivlan nu. I lördags var vi på en mycket trevlig 50- årsfest i supermysig miljö, på jubilarens stuga vid vattnet.
 
 
 
När tältgaveln var upprullad var bakgrunden fantastiskt fin. God mat och dryck, underhållning, engagerande lek och många skratt. Presentöppningen skedde i det närmaste i mörker och jag kunde glädja mig åt att jag valde en present, som inte var en korg med något slags innehåll eller en lykta, som jag funderade kring först. Det fick hon nämligen flera uppsättningar av.
 
 
Inslagningen tog åtskilliga timmar och var som ett gympapass, men det var det värt.
 
 
 Det här var vad som gömde sig i den specialtillverkade kartongen. Tur att vi hade köpt en nytt altanbord, som vi monterade ihop, för att få tillgång till byggmaterial...
Strax innan hemfärd fick jag så omtumlande, oväntade och glädjande nyheter, att jag klarade hemfärden på 1,5h utan att somna. Ovanligt för att vara jag! 
 
Den natten var jag sedan vaken till halv 7, pga hemsk värk. Inte förrän mannen klev upp och gav mig fotmassage kunde jag somna. Halv 10 får jag ett telefonsamtal, som visserligen var väntat, men ändå så oerhört svårt att förstå. Min svåger, som för bara ett par veckor sedan fått cancerbesked, hade somnat in tidigt på morgonen❤ Livet kan vända ofattbart fort. 
Tankarna är både här och där och ingenstans...
För att hålla mig sysselsatt, så har jag på min snart 75-åriga mammas initiativ, börjat städa. Tillsammans tog vi oss an vardagsrummet och tände sedan ett femtontal ljus. Tack mamma! Jag som tänkte att att jag gjorde dig en tjänst och så blev det tvärtom. Fast vi hjälpte nog varandra, när jag tänker efter.
 
 
Efter några dagars vila har jag idag putsat fönster utifrån. Det krävs en hel del pepp, men är så värt att göra nåt. Det var så skönt ute dessutom. Jag tog en lov runt i trädgården också, bara för att passa på att glädjas åt det som fortfarande växer och frodas.
 
 
Majsan checkar ut för idag. Ni som känner mig vet att detta smeknamn för alltid kommer att vara förknippat med den som en gång började kalla mig det. Ett fint minne, som kommer få leva vidare!

Ljus i mörker

Tankarna är nästan hela tiden på annat håll, fast jag försöker göra annat. Ens egna "jobbigheter" känns just nu mindre, när vi vet hur andra plötsligt fått ta emot tragiska besked. Livet är många gånger grymt! 
 
Som tur är händer det fantastiska saker också mellan varven. Som till exempel att jag ska bli mormor igen. Om allt går som det ska så kommer det ett nytt litet liv i slutet på februari💕 Innan dess ( ja, under de närmaste månaderna) ska ett hus renoveras också. Ett nytt liv väntar ungdomarna, på mer än ett sätt. Och mormor och morfar ( och farmor och farfar) ställer upp med barnpassning, så mycket de orkar. Det ska bli så spännande med allt.
 
Igår tänkte jag skippa loppisbesök, men icke. Man kan väl ändra sig!  Speciellt när man hör att det är 35st, som ska stå och sälja i en by. I halvlek, vid "by-byte" tog vi en fika på Fägnan- på Hägnan.
 
 
Jag älskar ju gammeldags, så miljön där är fantastisk. Lanthandeln,  mittemot fiket,  är en upplevelse.
 
 
Loppisinköpen blev få och enbart till barnbarnet. Inte så bara😉
 
Idag passerade vi en loppis på en hövinda, där jag hittade denna pall (20kr)...
 
 
... och denna trollslända(10kr)
 
 
På Jula köpte jag en gammal trälåda på halva priset(49kr)
 
 
Jag samlar motivation till att jaga dammråttor och byta ut lite gammalt mot annat gammalt (oftast) 
Jag har börjat mycket lätt utomhus. Den risiga lavendeln har fått ge plats åt Bollkryss.
 
 
Mörker kräver ljus....
 
 
...så slingor, batteriljus, gravljus och solcellslampor får hjälpas åt att lysa upp kvällarna.
Lyste upp tillvaron gjorde även ungdomarna ikväll, när de levererade ett nytt altanbord från IKEA, plus+++ lakrits och tjärpastiller. Bordet var beställt, det andra en överraskning😀 Kvällen är räddad....
 
Skickar en kram till alla som behöver❤ 
 

Rest i tiden

Jag blev precis bjuden på en himmelsk fisksoppa här hemma. Dottern med familj kom med resterna från igår och jag säger bara: Vilka rester!!! 
Gårdagen blev i princip fullspäckad från morgon till kväll. Vi stardade dagen med utställningen Titanic i Skellefteå.
 
 
Den var klart sevärd. Av en slump så sändes filmen på TV i torsdags, så vi grundade med att se på den.....igen😊 Det visade sig vara lyckat tyckte jag, eftersom det blev tydligt vad som var autentiskt och vilka personer som filmen byggde på. Det var mäktigt att se saker som hittats, brev som skrivits och höra historier om människoöden, både bland de som inte överlevde och de som faktiskt gjorde det..
Efter utställningen var vi redo för lunch. Det blev Kina och Tre små rätter med efterrätt. Gissa om vi blev mätta! 
 
 
Damerna lyxade med drickat dessutom😉
 
Orken fanns liksom inte för desto mer stadsutforskande. Det får bli en annan gång. Efter ett par inte så upplyftande affärer drog vi norrut igen. I Jävre stannade vi på Kvarncafeet  för eftermiddagskaffe. Men först tog vi oss en titt på övervåningen och muséet de har där. Det var nytt för mig!
 
 
Så mycket grejer!
 
Som väntat var kropp och knopp ganska slut efter först en dålig natt och sedan en fullspäckad dag. Hann dock inte längre så kom en av grannarna och frågade om vi ville komma över senare. Jamen, det lät ju trevligt😊 
Taktilvilade(lläs: sov) en timme och var sedan fit for fight igen. Vi satt och surrade i flera timmar. Drack vin/whiskey och käkade chips( istället för middag, som inte var aktuell tack vare den stadiga lunchen) och bara mådde gott. Sedan avslutade jag dygnet med en fantastiskt bra  god natts sömn.  Halleluja!
 
Tack för en upplyftande helg allihopa❤