Mors Dag

 
Jag har både blivit firad och firat idag. Dottern kom med dessa vackra blommor tidigare ikväll och sonen överraskade med ett presentkort.
 
 
Mannen fick ett när han fyllde år, som han inte förbrukat än, så nu kan vi mysa tillsammans. 
 
Min egen mamma har varit här sedan i fredags. Loppisen på lördagen var trevlig i det fina vädret. Inte en regndroppe! Det var dock hur många bord som helst, måste ha varit rekord, så förtjänsten blev inte så stor i pengar räknat. Men mamma fick rensat i sina förråd, jag blev av med lite grann jag också och grejerna som blev kvar fortsätter att göra nytta på annat sätt. Röda Korset fick ta hand om resten. Som vanligt så träffade vi en hel del trevliga människor också. Både kända och okända. 
Slappade resten av eftermiddagen med ett glas vin och köttgryta som vi hade i frysen. Finns inte på kartan att laga mat efter en dag på loppis. Resten av sommaren ska jag bara gå på loppis som köpare :-)
 
Efter att min duktiga systerdotter varit snäll och tagit sig tid att klippa mig, så hämtade jag mamma igen och tog med henne på en liten utflykt. Vi åkte till Älvsbyn till en pysselbutik, som jag läst om på fejjan. 
 
 
Det blev några inköp för båda två. Sedan bjöd jag på en storslagen måltid på Älvåkragrillen- Kebabtallrik fick det bli! Fint ska de va`på Morsda´ ;-)
 
En fika hos svärmor hann jag också med innan Granholmen önskade mig välkommen hem. Sedan dröjde det inte länge innan jag däckade på soffan. Det var den skönaste powernapen på mycket länge. Lagom till "Mästarnas mästare " piggnade jag till, för att se Danijela Rundqvist ta hem titeln. Min favorit faktiskt. Vilken fokus!
 
Mamma Mia, vilken helg och vecka också för delen! Många guldkorn av olika slag. Hopp har tänts för både egen och andras del. I bakgrunden rullar härliga Mamma Mia på TV. Härlig musik och tokigheter att skratta åt. Nu blir det full fokus på filmen och mig själv..... Mamma Mia.
 
Grattis alla mödrar därute♥
 
 

Bockar och bugar och accepterar

 
 
Provskriver på mobilen för första gången...
Jag har varit uppe med tuppen, trots att myrorna jobbat frenetiskt och stört nattsömnen. Således har jag/vi fått en hel del saker gjorda. Att betala räkningarna före halv sju på morgonen hör inte till vanligheterna, men plötsligt händer det också. 
 
 
Tack vare påminnelser har jag lyckats bocka av flera behov. Plus några till. Kört skräp till soptippen från mammas förråd och gjort fynd med sonen. Det gjorde mig så himla glad!
 
Som grädde på moset tog jag en kvällspromenad, eftersom jag kan! Inspirerad av min för tillfället handikappade kamerafröken så gick jag rundan och gladdes åt det trots att ryggen gjorde sig till känna. Vädret visade sin finaste sida dessutom och jag utforskade mobilkameran i brist på systemkameran. Alltid något...
 
 Och där åkte bilden upp till början. Det går bra det här...
Testar en till...
 
Vägen till målet är målet. Inte målet.
 
Allt kan ge ringar på vattnet. Det gäller att välja vilken sorts ringar du vill sprida...
 
Bockar av på att-göra-listan
Bugar för möjligheter, inspiration, kunskap och insikter.
Accepterar att bilderna i mobilinlägget inte hamnade där de var tänkta. Men framför allt ...att jag bara kan göra det jag kan, med det jag har just nu. 
 
 
 
 
 
 

Nya insikter

Senaste dagarnas insikter kommer här i punktform...
 
¤ "Det är inte dialekten som gör människan, utan människan som gör dialekten". Jag har alltid tyckt värmlänska har låtit mysigt, men igår insåg jag att det beror vem som pratar och hur de pratar. Det kändes precis som om jag var mitt inne i en filminspelning, som gjorde ironi på hur man kan bli behandlad inom vården. Såg dock varken kamerateam eller Mia Skäringer så jag insåg att det var verklighet. Skrämmande!
 
¤ Det finns också människor som jobbar inom vården som lyssnar på patientens behov och låter dem prata till punkt, utan att redan i förväg ha bestämt sig för hur patienten känner och vad den behöver. De är verkligen guld värda! Tänk vad mycket tid som kunde sparas på att ALLA lyssnade på patientens behov där och då, istället för att köra över människor i en utsatt situation med en nonchalant översittarattityd. Visa respekt för andra människor är väl ändå A och O inom vården. Och alla andra branscher också för den delen.
 
¤ När jag gör något för för någon annan för att jag vill göra det, och inte för att jag måste eller borde, så känns det gott i själ och hjärta. Jag känner att jag gör skillnad. Igår var en sån dag, som jag hade kunnat stressa upp mig för att många behövde min hjälp, men det enda jag kände var värme och tacksamhet.  Å andra sidan så handlar det ju också om att inte bli tagen för given, utan att det finns respekt och ödmjukhet från båda håll. 
 
¤ En gåva tidigare under veckan, som jag blev oerhört glad över redan då , fick ännu djupare betydelse under gårdagen. Jag är så glad över min rengöringspenna till kameran ...
 
 
.... och jag är ofantligt mycket gladare över att det var det enda i kameraväg jag fick. Jag förväntar mig inte att alla ska förstå, men DU (som det berör) förstår, hoppas jag... TACK!
 
¤ Sittande i TV-soffan under gårkvällen framför ett avsnitt av Parneviks, som jag inte hade sett, inser jag att  jag också vill vara gäst hos Mia och Jesper!!! Och då tänker jag inte på huset i första hand, utan på dem som personer. Så sköna de verkar vara! Jag har skrattat och gråtit med dem och deras gäster många gånger. Heja Mia! Du är så härlig!
 
¤ Idag upptäckte jag att det var roligare att gå i en bilaffär, när det inte var vi själva som behövde eller ville byta bil. Det brukar annars vara bland det tråkigaste och jobbigaste jag gör. Undrar just hur många gånger i mitt liv, som jag stannat eller i alla fall försökt stanna i bilen, utanför en bilaffär???
 
Det var lite av mina tankar just nu - en del djupa och andra lite mer banala.
Nu checkar jag ut för att fortsätta njuta av kvällen här hemma i mitt eget  "Casa Mia".
 
 
På återskrivande...