Mobilt med husbil

Kom på att jag tog några kort med mobilen då och då. Var inte riktigt på hugget med stora kameran. Den fick lite semester den också.
 
 
Mot första anhalten - IKEA i Sundsvall. Efter lite shopping och mat hann vi också få igång TV:n precis till kl. 21. Annars brukar det inte vara så viktigt med TV, men nu hade vi följt en serie varje kväll under veckan och det kändes lite kul att sitta och se kvällens avsnitt på parkeringen. Tacka vet jag 12 volts TV! Ibland.....
 
 
Nästa anhalt Norberg. Passerar då "hästen" i Avesta. Många kort har tagits där när barnen var små.
 
 
"Tåget" gick efter ett par dagar vidare till Sala. Där hittade vi en läcker återvinning.
 
 
Det här kan man väl ändå kalla både återbruk, konst och älghuvud.
 
 
Skrot kan komma till användning på mer än ett sätt. "Huvudsaken" är att man har fantasi :-)
 
Efter en kort sejour i Sala-trakterna vände vi hemåt igen. Till sonen inhandlades lite nytt i möbelväg i Valbo och sedan stannade vi bara för att få nåt i magen och sträcka på benen.
 
 
Mysig fika-paus vid vattnet.
 
 
Och trots lång väg hem, mörker och lite trötta ögon så klarade vi oss ända hem.
 
 
Det är det som kallas hemlängtan. Borta bra, men hemma bäst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nostalgitripp

Nu är vi hemma igen efter en veckas husbilsliv i gamla semestertrakter. Målet med resan var ju att hjälpa dottern flytta till en folkhögskola, vilket vi också gjorde, men det slutade med att vi packade ihop hennes grejer igen och tog med henne hem. Det kändes helt enkelt inte rätt just nu. Och att ta ett steg tillbaka är också ett steg. Ett stort steg. 
 Vi fick oss i alla fall en härlig semester med jättevackert väder dessutom. Mannen (och jag ;-) ) har fått umgås med sin kusin ( och hans fru :-) ) och prata gamla minnen.
 
 
Vi fick stå med husbilen på deras gård och vilken utsikt vi hade! Och vad det luktade gott!
 
 
 
Mannen lyckades pricka in en rallytävling i Kolsva på lördagen. Jag valde att sitta i husbilen på en parkeringsplats i närheten, medan han var ute på sträckan, och satt och virkade. Jag hade hur mysigt som helst.
 
 
På vägen tillbaka till Norberg stannade vi till på en Loppis utanför Fagersta. Fyndade en garnhärva, en virkkrok, en fruntimmersbok och en vacker, gammal serveringssked. Mannen shoppade en elektrisk häftpicka för 50 kronor. Det var ett fynd! Och det bästa var att den funkade. Man kan ju aldrig vara riktigt säker...
 
Tre IKEA- varuhus har vi besökt. I Sundsvall, Västerås och Valbo. Det hör ju till en semester, eller hur? Panduro i Sundsvall hann jag också springa igenom innan de stängde kl 8 på kvällen. Några inköp blev det till vår värdefulla kurs.
 
 
Sovit på Ikea-parkeringen i Sundsvall på väg ner, tillsammans med dottern och hennes pojkvän, som vi alltid gjorde på den tiden vi hade husvagn. Det gick bra nu också :-)
Jag känner att jag vill ha en egen husbil. Så lättsamt att ha sitt eget och betydligt enklare än att kånka på en husvagn. Lite spännande har det varit ...eftersom just den här husbilen inte alltid vill starta när man vill, men det hände bara några gånger. Och då det hände var jag i trygga händer. Med mannen vid min sida fixar sig allt :-)
 
Trött efter resan...javisst! Men också fylld av energi! Möten med människor, miljöombyte och egentid var guld värt!
Och hela familjen samlad återigen :-) Saknade både sonen och Pumin jättemycket under resan...
Tillsammans klarar vi allt ♥
 
 
 
 
 
 
 

Hårt och mjukt pyssel

Tog en liten paus från ugglevirkningen i eftermiddag och umgicks med fina vänner samtidigt som vi skapade i betong. Som vanligt vet man aldrig om det blir som man hade tänkt sig förrän om några dagar, så tålamodet tränas :-) Supermysigt var det i alla fall. Och regnet kom när vi var klara - med besked dessutom. Ibland ska man ha tur, eller någon som vakar över en kanske.... who knows?
 
Sedan gick jag tillbaka till mina ugglor, som var nästan färdiga. Blivit sådär manisk som jag kan bli när jag gör något kul. Vill bara göra fler i alla möjliga färgkombinationer. Hittade öglor i en massa olika färger som gav inspiration.
 
 
Imorgon behöver jag packa inför resan till södra Sverige. Får nog be någon låsa in virkkrokarna någonstans. Garnnystanen behöver jag "städa" ,så att jag får med mig lite sysselsättning ifall jag blir sysslolös. Kanske t om under själva resan. Inte första gången i så fall.
 
Inte är jag alltid klok som en uggla, men vem bryr sig?