Gjutit&Njutit

Gårdagens loppis var både jobbig och rolig. Kroppen påminde mig varför jag inte står oftare :- / Men nu är det gjort och många grejer har bytt ägare och resterande fick vandra vidare till Röda Korset. Många trevliga människomöten blir det alltid såna här dagar och guldkornet denna gång var ett samtal med en äldre farbror. Han kom runt bordet när han skulle betala och sa att han ville visa mig något vackert. I plånboken hade han ett gammalt, svartvitt foto på en vacker kvinna med filmstjärnelook. Han var så stolt över henne! Jag fick känslan att hon inte längre var i livet och att han hade ett behov av att prata om henne med någon. Kärlek!
Väl hemma så bjöd sonen på pizza och senare blev det en välgörande och varm bastu. Så otroligt skönt för kroppen! När mannen for hem tidigare från loppisen, så hade han varit och köpt hyllplan, och gjort iordning rejäla hyllor för förvaring i bastukammaren, så det var extra roligt med ordning därinne. Återstår bara att sätta upp en gardinstång och hänga för skynken (gardiner), som jag shoppat på loppis under året. Nu kom de till användning också!
 
Idag sken solen och vädret lockade till utevistelse. Jag kände för att vara kreativ och ta vara på den återuppväckta betonglusten.
 
 
Så nu får jag längta några dagar innan jag kan se resultatet. Det är alltid lika spännande att se hur det blir och OM det håller ihop, släpper från formen osv. På tisdag får jag dessutom hem det vi gjöt i tisdags, då vi ska ha junta här hos mig. Jag längtar redan! Och då inte bara efter betongen, utan mest till härlig och inspirerande samvaro ♥
 
Vädret lockade också till att äta ute. Sonen gjorde upp eld och så grillade vi lite. Mysigt och gott och avkopplande!
 
 
Ikväll är flygtaxin åter i tjänst. Då hämtar vi dottern och pojkvännen på flyget från Stockholm. I fredags morse skjutsade mannen dem till flyget klockan halv 5 på morgonen och vid elva hämtade vi syrran och 50-åringen från flygplatsen i grannlänet. De kom hem från Spanien och hade såklart mycket roligt att berätta om resan, som syrran gör om tillsammans med mig och mamma om fyra veckor. Overkligt!
 
 
Fick en liten försmak :-) Både för ögat, munnen och örat med andra ord!
Det börjar pirra lite av förväntan vill jag medge :-)
 
¡España, por favor!
 
 

Inspirerad

Tänk vad som går att åstadkomma tillsammans med andra människor. Å inte vilka människor som helst förstås! Jag har haft noll lust och inspiration att gjuta i betong denna sommar. I tisdags hade vi junta-upptakt och gjöt lite hos en av deltagarna. Det väckte min betonglust. Denna gången hade vi två små gästgjutare med oss dessutom.
 
 
Jag känner nu att jag verkligen vill ta mig för att gjuta åtminstone en sväng här hemma också. På Reprisen hittade jag ett fat igår, som jag tror funkar riktigt bra att gjuta på. Eller rättare sagt...under!
 
 
 
Och så har jag lite andra idéer på G också :-)
 
Inspiration har jag även till att städa och rensa i köksskåp och lådor. Inte bara inspiration förresten. Jag har BÖRJAT. Födelsedagspresenter och IKEA-shoppingen gav en skjuts i rätt riktning.
 
 
Riktigt roligt att öppna detta skåp och en befrielse att slippa se repiga, gamla muggar och skålar som gjort sitt. Extra glad är jag över skålarna, som matchade kaffemuggarna som jag fick i present. Ändå var de från olika ställen. Allt är inte nytt om ni tror det, även om det nästan känns så även för mig. Enhetligt, fast ändå olika i färg och form!
 
Att göra sig av med grejer som inte används eller känns tråkiga är balsam för själen. Tippen har besökts, annonser har satts in och på lördag står vi på loppis. Resterande får Röda Korset ta hand om. Det är så härligt att andras behov kan tillfredsställas för en billig penning i stället för att det ska samla damm här hemma och ta plats. Dessutom så är verkligheten sån att alla små "inkomster" för oss gör skillnad i slutändan, så fördelarna är många, för många människor.
 
 
Två blommor har blivit fler :-) Och jag njuter ännu mer ♥
 
 
 
 
 

Lugn efter storm

Alla dagar blir inte alltid som man tänkt sig. Så har det varit här den senaste veckan och helgen har varit en ren återhämtningshelg, då jag har sovit hur mycket som helst. Omsorg och oro för ens barn och husdjur tar mycket energi. Nu ser jag ljusningen igen. 
 
Idag gläds jag åt den fina blomman som en stuggranne var förbi med igår. Same procedure as last year :-) Jag bara älskar dessa malvor!
 
 
Ett skåp är klart. Fick tag på fler knoppar igår via annons, varav den ena var likadan som en jag hade sen förut, så på detta skåp fick det bli likadana.
 
 
 
Fler magnetburkar blev det på IKEA i onsdags. Och lite annat förstås....
Muggar, skålar, glas, innerkuddar och en sänglampa bland annat. Det är rent roligt att öppna vissa köksskåp numera. Det blev en snabbrensning först, men ännu mera ska bort och resten ordnas till. Ytterligare ett steg mot ordning på torpet :-)
 
Imorgon ser jag fram emot att träffa mina juntakompisar igen efter sommaruppehållet. Eventuellt så blir det att gjuta något. Återstår att se hur vädret är förstås. Surra och planera räcker annars väldigt långt det också.
Det gäller bara att komma ihåg allt det jag har tänkt att jag skulle vilja prova. Några saker har jag kommit så långt att jag har skrivit upp. Det tar sig!
 
Ha det gott alla fina!
 
PS. Fick höra vad sonen kallar mitt lilla kryp-in numera... lekrum! Och det är det ju på sätt och vis :-) Livet leker när jag pysslar! DS