Påskkalas

Igår firade vi mannen som fyllde år. Vädret var med oss och vi kunde sitta ute i solen på dan. Grillade hamburgare och kokade kaffe tillsammans med våra respektive mödrar.
 
 
 
För 30 år sedan gick jag kurs i lädersömnad. Så många år tog det tills den fick agera kaffepåse. Bättre sent än aldrig! Den ger härliga flashbacks från min tid i Jämtland/Ångermanland.
 
Mannen ville ha prinsesstårta i år, så det fick det bli. Det blir nog fler såna i fortsättningen, för den blev riktigt god.
 
 
Idag är jag ganska så mör, både i kroppen och knoppen. Jag har med nöd och näppe lyckats göra iordning Enhörningsleveranser. Ringrostig är ordet som beskriver mig bäst just nu. Men nu ska väl allt flyta på igen hoppas jag. Laddar för damhockeyn i eftermiddag. Mannen och sonen hade laddat för pimpeltävling idag. Sonen hade köpt lott där tävlingsavgiften ingick av någon på jobbet för ett bra tag sedan. Igår upptäckte vi att datumet hade ändrats och att tävlingen var ...IGÅR!!! Snopet värre! 
 
Glad fortsättning på påsken🐣🐰🐥

Lägerverksamhet här och där

Det är svårt att inte oroa sig, fast jag vet att det är onödigt innan saker och ting har hänt. Jag tycker ju att jag blivit bättre på det, men det är ändå jobbigt. Nåväl.... det brukar ordna sig ( precis som det brukar göra när jag säger det till andra) 
 
Vi har i alla fall tjuvstartat med påskgrillande. Ungdomarna har skottat upp så vi kan sitta och mysa ute, vilket vi redan gjort tre gånger redan i veckan.
 
 
Vi har faktiskt fått se solen en hel del. Synd bara på de höga träden🤔 (som inte är våra)
 
 
Här är en som älskar att vara ute.
 
 
Mobbo är favoriten💕 om hon får välja.
 
Igår kom hon med blommor...
 
 
... och bjöd på sång och musik.
 
 
Jag har äntligen kommit igång med årets insamling till Downs läger på Gotland. I år virkas det enhörningar över hela Sverige. Bra i kombination med TV-tittande.
 
 
 
En giraff, som var förra årets modell, är också på gång till en köpare, som skulle upp hit under påsk. 
Om någon är intresserad så kostar enhörningen 300kr och giraffen 250kr( +58kr i frakt om det behöver skickas) Varenda krona går till lägerverksamheten i sommar för familjer med barn som har Downs syndrom.
 
I eftermiddag väntar middag och hockey(Piteå HC) hos barnbarnet med föräldrar. Kan ju vara kul även för mig att se dem spela. Sonen och mannen går på alla hemmamatcher, medan jag oftast myser här hemma. Förra matchen for jag faktiskt till mamma, vilket ju också var mysigt. Och uppskattat.
 
Trevlig helg!
 

Det som göms i snö...

.... eller i något annat....
Att organisera och rensa i pysselrummet har gett ringar på vattnet. Jag hittar saker som jag inte har vetat var jag ska ha, saker som väntar på att göras iordning, saker som jag inser aldrig kommer att komma till användning etc. 
 
Nu kom den här megastora knoppen till nytta.
 
 
 
Jag lånade ut min pennlåda till barnbarnet en gång till kritor och nu blir det nog svårt att byta ut den. Men jag har ju korgar😉 Den kan nog få en ny rosett också vad det lider, för att matcha knoppen.
 
Jag har äntligen skrivit ut foton till metallramarna.
 
 
 
De saknade glas, men ramsamlare som jag är så hade jag glas i rätt storlek i mitt lager.
Eftersom jag inte fått upp kort tidigare, förutom på kylskåpet då, så ville jag ha minnen från bebistiden framme också. 
 
Så ett hett tips.... städa pysselrummet 😉 - eller något annat utrymme som gömmer både det ena och det andra. Jag har fler såna skrymslen🙈. Men nu är det rent avkopplande att gå in i pysselrummet, trots att det inte är helt klart. Bara att ha skrivbordet tomt inbjuder ju till aktiviteter av olika slag. Jag längtar t om efter att måla med akryl. 
 
Sånt som ligger under snön däremot lär dröja innan de töar fram. Förhoppningsvis till midsommar i alla fall....Just nu känns det helt omöjligt, men det brukar ju ordna till sig.
 
 
Nu när snön från garagetaket är nerskottad ser man nästan inte min fina dörr längre. På vissa ställen var det över 1meter däruppe på taket. "Karlsson på taket" har gett många föreställningar i år.
 
Bye, bye💃