Happy birthday

Idag fyller dottern hela 25 år❤ Tiden går.... Jag och mannen var dit på lunch idag. Barnbarnet fick kortdag på förskolan, så hon också fick vara med och festa.
 
 
 
Naturligtvis fick hon en stor bukett tulpaner på sin .....och Tulpanens dag! Mer firande blir det på fredag.
 
Igår damp garnerna ner i brevlådan.
 
 
En blandat kompott av färger som börjat tryta....
 
 
.....plus garn till "lillebrors" filt. Det ska bli spännande att se hur den blir. Och än mer spännande att så småningom träffa honom. Det känns fortfarande lite overkligt, fast jag nyss suttit med dottern och vikt bebiskläder. 
 
Det jag uppskattar med det här garnet är....
 
 
.... den lilla lappen som visar början på nystanet. Inget tjorv alls om man vill börja inifrån. Helt klart nånting för andra garntillverkare att ta efter, tycker jag. Eller varför inte i andra sammanhang också? Tänk vad lätt att välja den enkla vägen! Ibland skulle det vara oerhört skönt om det gick, eller hur? Tills vidare får vi kämpa på och tro på att allt blir som det ska i slutändan. Det brukar ordna sig på ett eller annat sätt. Min största önskan just nu är att jag är fri frän bakterierna nu efter senaste behandlingen. Det har tagit på och tar på fortfarande. Men det blir bra till slut. Jag ska inte klaga. Det kunde vara värre. Jag har så mycket och många att vara glad över också! 
Today is a good day to be Happy!
 

En bra mixad dag

Tack vare gemensamma krafter, så har julen börjat krypa tillbaka i vråna. Som vanligt, så är två lampor spårlöst borta. Jag kommer inte på var jag har gömt undan dem. Det känns bekant.... som att det hänt förr.....Det är ju för väl att man bor litet. Hur skulle det gå om man hade fler kvadratmeter att söka på? 
Barnbarnet har också hjälpt till. Mommos lilla hjälpreda❤ Hon hittade sysselsättning både här och där.
 
 
Detta varvades med skidskytte, sprint med stora svenska damframgångar, hockey( Lulevinst) Bamsemix och lördagstacos ( vilket innebär både köttfärs och kyckling)
 
 
Mycket mys med kramar, "sminkning" och närhet. Välbehövlig mysmix!
Snart antibiotikamuck dessutom. Det ska bli så skönt! Inte minst för att slippa en irriterad munhåla och smaklökar som står på standby. 
Jag längtar....

En ny ofestlig afton

Det är fortfarande snurrigt med dagarna.  Jag är glad över att få vara hemma... afton eller inte afton. Nyårsafton försvann i ingenstans. Vi låg och hostade ikapp, jag och Julio. Sedan fixade de varsitt rum åt oss och satte oss i karantän för att vara på den säkra sidan. Det tog ett tag innan jag fattade att jag var helt isolerad. Jag vet fortfarande inte om jag haft influensan också och inte "bara" dubbelsidig lunginflammation. De tog prov men hann aldrig få svaret innan övriga prover började räta till sig och jag fick åka hem. Det känns som att jag legat inne en vecka minst. I verkligheten var det fyra dygn. Som vanligt när jag hamnar på lassa så blir det dramatiskt och jobbigare än vad man kunde önska. Jag är blå, brun, grön och gul på armarna efter alla misslyckade försök att sätta in en infart/ ta prover. En dag höll de på i flera timmar innan personal från IVA fick komma ner. Det slutade med att även den fick göras om eftersom det gjorde svinont att få medicin via den. Så onsdag körs jag upp på IVA och får en ny på överarmen och jag tänker att jag blir nog kvar flera dagar till.

 
Kände mig ledsen och less och allmänt uttråkad. Dagen därpå säger de att jag får fara hem. Kan inte annat än tänka att den där infartsoperationen var bra onödig. Det tog emot för sköterskan att ta bort den. Men du ska ju hem,.så.. ..  Väldigt underligt! 
Dan efter jag kommit hem åker mannen och sonen till Luleå. De hinner inte vara borta länge så börjar jag kräkas över hela vardagsrummet. Alltså, då var det riktigt synd om mig! Det är tur jag har en man som tog hand om finliret sedan. Jag gjorde mitt bästa av det värsta och kröp nyduschad under täcket. Vad göra liksom? Turligt nog så var det inte kräksjukan. Hostattacken satte igång nån reflex antar jag. Det ska vara spännande att leva tydligen.... 
Idag har jag äntligen fått träffa barnbarnet. Som jag har längtat❤ Nu vill jag bara få tillbaka krafterna. Jag har tröstshoppat garn idag och hoppas på att få tillbaka lite glädje och lust och ork. Lillebror är ju inte så långt borta och det är klart att mommo vill göra en egen filt åt honom.
Julen har i alla fall inte gett mig några extra kilon, som annars är lätt hänt. Fem dagar utan mat, bara vätska och sedan sjukhusmat i varierad  form och smak. Och vem vet, kanske chokladbegäret försvunnit för alltid, för det är då det sista jag vill ha, trots att förrådet är överfullt efter ett minst sagt annorlunda julfirande. 
Inget ont som inte har nåt gott med sig.....