Livskraft

Efter några jobbigare veckor har det äntligen börjat kännas ljusare- även i sinnet. Då bortser jag från vad som händer ute i världen, för det kan jag inte påverka, och ingenting blir bättre av att jag gräver ner mig. Det kanske låter kallt, men så tänker jag.
 
Jag har börjat om att vara snällare mot mig själv och ge mig sånt som jag mår bra av. Jag insåg att jag "suttit inne" alldeles för länge och höll på avskärma mig mer och mer. Soffan och pyjamasen var alldeles för skön. OS stod för underhållning och spänning, vilket jag i och för sig gillar jättemycket, men det blev ju ännu lättare att hålla sig hemma. Jag trivs superbra hemma, men jag känner mer och mer att det har blivit för lite av annat.
 
På Alla hjärtans dag for vi och åt lunch. 
Man kan ju tycka att vi skulle valt ett annat ställe, efter att ha suttit inne så länge😅 Men där är supergod mat och vi blev utsläppta, så allt gick vägen. 
 
I söndags löste jag in mitt presentkort på lymfmassage hos "Livskraft by Therese".  Det var magiskt! I 90 min fick jag den perfekta massagen för HELA min kropp. Om jag hade haft råd skulle jag gått en gång i veckan, utan att blinka. Hon gav också tips på små saker jag kan göra hemma och jag kände en sån boozt, när jag gick därifrån.
På vägen hem lyckades jag sammanstråla med en kompis och tog en sallad, när vi ända var i närheten av ett matställe. Så mycket värt! Tyvärr så testade hon positivt för covid två dagar senare, men peppar peppar....än så länge har jag klarat mig.
Imorgon ska vi fira barnbarnet som fyller 3 år och svärsonen som fyllt 30 tidigare i veckan, så jag vill vara frisk!!! 
 
Jag har egentid några dagar och skämmer bort mig med småsaker, såsom ny, skön pyjamas, tulpaner...
...en bok från bokrean....
....nya diskhanddukar ( jo, jag kan bli jätteglad över en sån liten grej, speciellt när den dessutom är så fint dekorerad)...
...smoothies till frukost (probiotika för magen som är så viktigt)...
....och första kvällen( i onsdags) efter att jag varit och gjort ärenden både åt mig och dottern, så hämtade jag upp en pizza till sen middag. 
Blev lite dygnsvill och hade helg mitt I veckan. Det har ordnat upp sig och jag har fredag igen idag🤣
 
Jag har verkligen mått bra den här gången av att vara för mig själv. Inte ens TV:n har stått på i onödan. Det är ju så att när man är van att vara två, och som vi hemma båda två jämt, så är det skönt att vara själv ibland . Sist jag var själv mådde jag lite för dåligt för att kunna njuta av mitt eget sällskap. 
 
De små steg som jag börjat ta för att må bättre har redan börjat ge frukt. Allt som har varit, har varit. Livet är en ständig berg- och dalbana och emellanåt kan det bli lite för mycket och för länge, och jag tappar bort mig själv, gör dåliga val både vad gäller mat och slisk och annat. Det var nog när jag accepterade det och slutade slå på mig själv för att jag hade "förstört" allt jag tidigare åstadkommit, som jag kunde börja ge mig själv det jag behöver för att sakta men säkert må bättre.
Att "hänga i luften"  tar på krafterna...