Fasci(a)nerande

Äntligen har jag lyckats få förklarat (alt. varit redo för att ta in/förstå) hur fibromyalgin påverkar min kropp. Tidigare i veckan var jag till en sjukgymnast, som jag fick jättebra kontakt med och idag var jag på Yinyoga på Gästgivargården, och båda sa samma sak. Min "kroppsstrumpa" ,dvs "fascia", är för tight. Musklerna har det trångt och behöver mer plats är min tolkning. Nu känner jag mig starkt motiverad att lära mig mera om detta! Förutom yinyogan idag, så deltog jag även i en stunds meditation, så jag var riktigt avslappnad när jag lämnade stället. Fylld av energi också tydligen, för direkt jag kom hem gick jag ut i skogen( bakom knuten) och plockade blåbär.
 
 
Nej, det är ingen 10-liters hink! Utan 7dl omsorgsfullt plockade och m a o färdigrensade. Det var längesedan sist, men det gick så bra tack vare trädgårdspallen, som jag kunde sitta grensle på och spara rygg och ben. Förhoppningsvis orkar jag fylla kärlet fler gånger.
 
Även lördagen var härlig på många sätt. Vi startade med ett loppisbesök i en närliggande liten by. Jag hittade något jag har varit ute efter...
 
 
Det var rullarna jag behövde, så det kan man väl kalla ett riktigt fynd. Allt för 30kr!!! Fem rullar var helt hela, medan vissa av de övriga hade någon spricka eller någon bit borta, men de funkar ju att rulla fina band på. Det var lite pyssel att få bort all dammig tråd, men nu är det gjort.
 
 
Sonen köpte en polermaskin till bilen för en femtilapp. Jag tror minsann att jag har värvat en ytterligare en loppisanhängare ;-)
 
Kvällen spenderades nere på udden tillsammans med en härlig grannfamilj. Vi hade en mysig säsongsavslutning, Eldfest,  i månskenet.
 
 
 
En alldeles underbar kväll ♥
 
Batterierna känns uppladdade efter helgen. Fantastiskt, med tanke på hur slut jag var i lördags! 
Just idag mår jag bra ....... ;-)
 

Överladdad

Så laddad så att jag publicerar innan jag skrivit klart förra inlägget och sedan blir jag avbruten av annat och så hinner jag ändå inte berätta allt som jag laddat upp med. 
 
Efter påfyllningen av seratonin ute i naturen fortsatte jag fylla på även med endorfiner. Två dagar har Granholmscampingen tillfälligt öppnat för husvagnsgäster. Vilken glädje att få tillbringa tid med gó-ungen innan höst och vinter, när vi inte träffas så ofta. Så mysigt så, att återigen bli väckt på morgonen av en mjuk barnkram. Detta besöket bidrog också till att semesterkänslan förlängdes ytterligare. Väder och vind gjorde det möjligt till mycket uteaktiviteter och måltider ute på altan.
 
 
Trapporna var roliga. Många kliv blev det. Igen å igen å igen... Tänk att få ha så mycket ork och energi!!!
Jag har förresten börjat ladda med mer antiinflammatoriska livsmedel och hoppas att det ska hjälpa mig må bättre, sova bättre och orka mer. Så snart kanske jag också kör trappintervaller tillsammans med honom ;-)
Jag provade bland annat ett salsarecept som jag tyckte lät spännande. Avokado, mango(skulle eg. vara papaya), lök, gurka etc i en salig blandning. Det är godare än det ser ut faktiskt.
 
 
När campinggästerna drog norrut igår förmiddag, så var risken ganska stor att jag skulle ha hamnat i viloläge, efter dessa roliga OCH intensiva dagar. Det gjorde jag väl i och för sig också, även om det inte var i liggande tillstånd. Jag fick påhälsning av kompis, som dessutom kom med en födelsedagspresent. En del fyller år länge ;-)
Ett extra batteri till kameran. Precis vad jag behövde. Tänk att hon visste det ;-) Lite trögstartade kom vi oss till slut iväg på en promenad med hundar och kameror. Det blev en lång promenad. Inte mycket längre än vanligt avståndsmässigt- däremot tidsmässigt. Avslutade med lite badlek för hundarna. Batteriet tog ironiskt nog slut under promenaden- kanske sista gången jag hamnar i den situationen, nu när extrabatteriet är laddat. Bäst att gå stoppa det i kameraväskan!!!
 
 
Idag har jag laddat upp med lite andra bra-att-ha-saker. 
 
  
 
Nya tvålpumpen är fylld till brädden och alternativ när suget sätter in är inhandlat.
Sist, men inte minst har jag investerat i .....
 
 
Jag tror aldrig att dessa har varit så efterfrågade som i sommar! Nu mina vänner finns det resurser :-)
 
Jag fortsätter fixa och dona i pysselrummet. Idag blev jag klar med putsning av fönster och upphängning av gardin. Nytt är också förvaring, som jag fick hem för några dagar sedan. 
 
 
 
De passade perfekt till mina färdigvirkade alster, eftersom de var betydligt större än jag trodde. Jag är så nöjd!
Jag är snart redo för en spännande pysselhöst- både hemma på kammaren, men också tillsammans med juntavännerna. Att pyssla är en rolig syssla ;-)
 
Nu ringer matklockan! Dags för påfyllning av energi :-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laddat

Ännu några dagar med sol och värme och semesterkänsla. För första gången på mååååånga år var det inte någon i familjen som skulle till skolan när höstterminen drog igång i måndags. Vi fattar liksom inte ens att skolorna har börjat. Dagen till ära så drog vi iväg och fiskade. Fiskekort är ingenting jag betalar för. Fiskekort är något jag tar :-)
 
 
Medan mannen och sonen fiskade roade jag mig förstås med kameran alternativt bara vilade i solstolen. Jag kom så långt att jag tog med stativet och hann ställa upp det på bryggan, innan jag insåg att jag hade "fastsättningsklunschen" hemma. Jaja, så småningom så får jag väl till det...
De sista femton minutrarna gick jag iväg med Pumin efter en smal stig längs vattnet. Jag upptäckte då var jag hade velat vara hela tiden. 
 
 
Blåbär i massor och grillplats alldeles vid vattnet. Hoppas att hösten bjuder på fler mysiga utedagar.